Nivo bencina se spreminja

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
VW Golf, 2006, 1.4 bencin. Tankam 50 EUR, vmes mi števec bencina pade na polovico, lučka za rezervo se prižge vsaj 100km prehitro. Ugasnem avto, grem okoli, čez dve uri nazaj in bencina kaže več kot za rezervo. Naredim 40, 50 km, potem pa spet lučka za rezervo. Tako izgleda, kot da bencin hlapi v rezervoarju, ko pa se avto ohladi, pokaže pravi nivo bencina. Ko grem tankat hlapi kar norijo ven, prav piha.

Kako si lahko to razlagam in kako rešim?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Meni je pa čudno, ko pri Xsari natankam recimo samo 7-10l goriva ga prikazovalnik goriva (kazalec) niti potovalni računalnik ne zaznata ampak računa preostali "domet" kot da nisem tankal in naprej med vožnjo se le ta še naprej zmanjšuje in ne upošteva natočenega goriva. No. če potem natočim še enkrat podobno koloičino mi upošteva še tisto od prej natočena. A je še pri katerem avtu tako, ker pri Elantri mi registrira vsak natočen liter.

sandra

Guru
10. dec 2007
5.780
2.243
113
xsara ali xp. sledni računalnik vsake kvatre izmeri količino.Drugače pa nevem zakaj bi tankal samo 7 litrov.Če ne drugega če prakticiraš vožnjo z bolj praznim rezervarjem tvegaš okvaro črpalke ker se ta hladi z gorivom.

LjuboB

Fizikalc
15. mar 2010
432
197
43
Imel popolnoma enak problem na berlingu, le da cager ni šel nikoli nazaj gor. Sem pa tja mi je cager za gorivo padel dol, kot da sem npr. že prevozil 100km in zato mi je tudi lučka za gorivo prej začela svetit čeprav je bilo dovolj goriva.
Po zamenjavi pumpe za gorivo je bilo vredu.

joejoe

Pripravnik
30. dec 2007
812
1
16
Počen plovec? Tako se je z nivojem bencina meni dogajalo na motorju.

Ko sem natankal, je hladen bencin plovec potegnil vase in se potopil, kdaj tudi na dno... tank poln, kazalo prazno, potem pa se je zrak v plovcu segrel, zrinil bencin ven, tank pa je kazal približno prav. Zoprnija, rešena v domači delavnici.

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63
Nova opažanja. Danes tankam 30 EUR in se peljem 220 km, nakar zasveti lučka za rezervo. Vozil sem okoli 15:00, se pravi vročina. Ob sedmih parkiram avto v senco in se vanj usedem okoli enajstih. Nivo bencina vsaj še za 100km.

Naredim the 100 km z lučko in grem tankat 20 EUR. Števec dam na nulo, po 90 km, spet lučka za rezervo. Sem pa zdaj prišel domov in z vročino nima veze, saj je zunaj 20 stopinj +-

avto mi kur nekih 8L. Pričakujem, da bo zjutraj spet kazalo normalno bencina. Fora je, da ko se vozim avto kao kuri bencin, kot da bi mi kuril 12l, ko se ve skup ohladi, pa šele pokaže prai nivo?

Kaj lahko naredim oz. kaj naj rečem mehaniku, da bo pogledal, da ne bom spet 14 dni brez avta.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.159
3.629
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik Peror pravi:
Pamet prepametna, le kaj bi ugotovil s polnim tankom a?
Kaj si pa dognal s svojimi novimi opazkami?
bonk.gif
Najprej preveri kar se ti je svetovalo, če imaš sploh namen odpraviti napako. Lahko pa še naprej testiraš z različnimi količinami in eksperimentiraš karkoli že ...

Peror

Majstr
5. mar 2015
1.678
216
63

Problem z odduškom posode za gorivo? To je edini predlog, ker plovec verjetno ni glede na simptopme.

S svojimi testi sem potrdil, da ni zunanja temperatura tista, ki mi povzroče ta nihanja. Vsaj to. Saj bom šel do mehanika, ampak ne morem bit brez avta kar vsak teden. Sem pač mislil, da je to kakšen znan problem, se posipam s pepelom

pablohasan

Fizikalc
18. avg 2007
1.104
3
38
Sam sem imel neko sranje na fabii. Ko sem spet na polno natankal s kupckom, so tezave izginile. Sicer pri meni se je najbrz zataknil plovec.