Nissan Almera ali Primera?

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Pozdravljeni. Ker vidim da ste nekateri na forumu pravi maherji za avtomobile,bi vas par stvari vprasal. Zacel sem razmisljati o nakupu rabljenega avtomobila,pa se mi dopadeta najbolj nissan almera in primera. Oba tam okoli letnika 2000 --> Denarja recimo da je zaenkrat okvirno 2500€. Zanima me zdaj vse kar ima veze s temi avtomobili. Se pravi okvare,vzdrzevanje,poraba (gledal sem 1.8 bencinske motorje). Kaksna almera bi mi bila tudi OK z 1.6 motorjem ampak ne vem ce je to dovolj moci za taksen avto. Uglavnem rad bi slisal izkusnje tistih ki ste katerega od teh vozil imeli, na kaj paziti pri ogledu vozila?

Ze vnaprej hvala za odgovore.

Nazadnje urejeno:

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.433
2.385
113
Pomurje
1.8 motor v Primeri, je bolj bogi. Predvsem poraba je huda. So naredili veliki korak nazaj s tem motorjem.
2.0 v Primeri GT je boljši nakup oz. odličen.

1.6 motor v Almeri je pa čist druga zgodba. Neuničljiv motor je, pa hiter po vrhu.Poraba je bila tam 7,5-8 litrov.
Smo ga imeli v Sunny-ju, čista zmaga. Nič popravil, pa sem jaz "dirkaško" odraščal z njim. Konstantno na blokadi
smile-1.gif

Lp

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Hvala za odgovor. Sedaj sem opazil, da sem se zatipkal. Pri Almeri sem imel v mislih 1.5 literski bencinski motor, pri tem letniku 2000 in naprej so bili 1.5. Bolj se mi dopade almera, ker je manjša saj velike limuzine še ne potrebujem. Ampak sta pa oba v enakem cenovnem razredu pa me zato zanima primerjava
smile-1.gif

MITT007

Zelenc'
10. nov 2010
21
0
1
Žlahta ma Almero 1.5 skoraj 10 let, je čist ok. Enkrat so ostali na cesti zaradi crknjene vžigalne tuljave, pa tudi proti rji ni preveč zaščitena tako kot je bil Sunny '91, ki je bil neuničljiv.
Med tema dvema bi jest vzel Almero, ker jih je ful več kot Primer (če je treba dobit kakšen rabljen odbijač, luč al pa blatnik).

Mr_Orange

Pripravnik
15. avg 2007
723
3
18
49
Murgle
Sem imel Primero (P12) s tem 1,8 motorjem - LENOBA. Tak, za "družinsko" vožnjo je bilo OK, vse ostalo pa...
Povprečna poraba pa se je sukala med 9 in 10 litri (poletje/zima). Ne bi ravno svetoval.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Se pravi da Primera odpade. Saj tudi jaz ravno ogromnega avtomobila ne potrebujem, če je pa lenobica pa sploh ne. Bom raje pogledal še kakšno manjše vozilo. Moram še malo ponudbo Almer pogledati pa še kakšno vozilo v tem rangu. Hvala za odgovor.

gretzky

barbarski, nasilni, objestni motoristični norec
6. avg 2007
5.856
0
36
49
evo me
Moj fotr ima že nekaj let Almero, 1,5 bencinc, mislim, da ima okoli 90 konj. Z avtom ni nikakršnih težav, samo redni servisi in bencin. Poraba je cca 7 litrov, s tem, da ima večino voženj na kratke relacije. Avto ni ravno dirkaški konj, niti ni nepremičnina, skratka za povprečnega uporabnika prava mera moči. Pelje se solidno, mene osebno pa moti notranjost (armatura iz trde plastike).

miha72

Pripravnik
29. jul 2008
848
1
18
Pri nekaterih Almerah se je pretegnila veriga in jo je bilo potrebno menjati. Bodi pozoren.

bvader

Fizikalc
14. jan 2010
2.054
0
36
Hvala vsem za odgovore, malo smo pregledali ponudbo in preštudirali specifike določenih modelov in je padla odločitev da zaradi določenih razlogov ne grem v nakup v nobenega od teh avtomobilov, ampak se vzame Honda Civic z 1.5 LS VTEC motorjem, ki je preizkušeno zanesljiv.