New laptop nakup - totalni laik

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
Zdravo!
7 let staremu HP Compaq je odpovedal ekran
frown-1.gif
. Tema.
Zdaj pa je potrebno kupiti novega, ampak se takoj zaustavi katerega....

Rač bo 90% na mizi, ostalo bo okol "hodil", igralo se bo igre, net, kaki filmi in risanke (morje), nalagalo foto.
Najraje bi imel en dober rač, za nekje 700-800€ kateri mi bo spet delal vsaj tolko kot zdejšnji.Pa mora biti preizkušen pa firma. Ne sme se pregrevat (lahko na deki igram igre), ne sme štekat, kakšnih posebnih hib ne sme imeti.

Kaj predlagate?

Gledal sem HP Pavilion Dv7 in DV6 za okoli 800€.

hvala!

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
načeloma vsi proizvajalci odsvetujejo uporabo na mehki podlagi, ker se ne more hladit, če ti zapreš dovod zraka do ventilatorja...

kake igre pa boš igral? ker saj veš, z laptopom itak težko igraš najnovejše igre, ko je pa par let star pa valda ne laufajo nove več

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
aja pozabu sem povedat. nezahtevne igre. kak star CoD, flight sim.2004 kaj takega. nič novejšega. ker igre na tem laptopu sem nazadnje igral vsaj več kot 3leta nazaj =).

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Evo da neboš imel pripomb, sem rajši odstranil vse. Moderatorja pa prosim da izbriše vse moje poste v tej temi. Vključno s tem.

Nazadnje urejeno:

netko

Guru
25. jul 2007
6.979
2.269
113
da se ne boš usral... ponujaš mu računalnik z nemškim keyboard layoutom z nemškimi windows in najbolj verjetno avstrijsko garancijo... pa še acer povrh...

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Če bo nonstop na mizi priporočam kak 17''. DV7 je dobra zadeva, kolega v Comshopu mi je rekel, da grejo ko vroče žemljice.

Za tvoj budget pa recimo Asus: http://www.ceneje.si/racunalni...011A046?tab=pod

i3 procesor, Grafika ATI X5470HD 1GB, za ta dnar verjetno ne boš našel boljše grafične.

Edit: Ta ima malenkost boljšo grafično, ostalo je enako: http://www.ceneje.si/racunalni...011A047?tab=pod

Sem pregledal tega Asusa in je po konfiguraciji zelo dober. sedaj me pa zanima kako je kaj z njihovo kakovostjo nasploh? Velik crkujejo?
Ne vem zakaj ampak se nekak najbolj nagibam k HPju. je pa tolko tega da se nikakor ne morem odločit. Ta DV7 mi je všeč., Asusa si pa še morem dodatno pogledat in ogledat.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.666
221
63
42
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
sam imam Asusa in nimam kaj reči čezenj. bivša ima HP-ja, pa vem, da je po 14 dneh v pantih začel škripati, celotna izdelava mi deluje bolj mehka od mojega Asusa, je bil pa njen nek midle range laptom, moj pa entry line ...

še zanimivost - moj Asus je precej švohoten - 1,86 dual core, 2 GB rama ... ko sem enkrat potreboval komp nujno, mi je kolegica posodila svojega Acerja, ki je bil prava bomba - 2,26 core 2 duo, 4GB rama ... pa je enkrat počasneje procesiral vse skupaj (fotke, moj jih recimo bi sprocesiral v 10 minutah, Acer jih je pacal več kot 20 minut ...)

sam se ravno odločam o nadgradnji - v igri sta samo dva prenosnika - ali eden iz družine Asusov ali pa MacBook Pro ...

Nazadnje urejeno:

AndrejD

Guru
20. jul 2007
7.237
1.396
113
Citat:
Uporabnik DizzyReed pravi:
sam imam Asusa in nimam kaj reči čezenj. bivša ima HP-ja, pa vem, da je po 14 dneh v pantih začel škripati, celotna izdelava mi deluje bolj mehka od mojega Asusa, je bil pa njen nek midle range laptom, moj pa entry line ...

še zanimivost - moj Asus je precej švohoten - 1,86 dual core, 2 GB rama ... ko sem enkrat potreboval komp nujno, mi je kolegica posodila svojega Acerja, ki je bil prava bomba - 2,26 core 2 duo, 4GB rama ... pa je enkrat počasneje procesiral vse skupaj (fotke, moj jih recimo bi sprocesiral v 10 minutah, Acer jih je pacal več kot 20 minut ...)

sam se ravno odločam o nadgradnji - v igri sta samo dva prenosnika - ali eden iz družine Asusov ali pa MacBook Pro ...

Meni na mojem enojedernem amd 1.8GHz z 1gb rama vse dela dosti hitreje, kot pri kolegu, ki ima i7 z 4gb rama, itd...
Obstaja samo majhna dodatna razlika. On ima gor polno navlake in sesute winse
wink-1.gif

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
Zdaj mam tega lepitopa. Pa že imam par vprašanj =)
Dal sem gor Win7, ker sem pač mislil it v korak s časom =)
Zdej rač ima zgleda dve grafični se pravi imam Intel Graphics Accelerator HD in nVidio Gforce gt325M.
V igrah katere mi delajo (Flight sim X, Cod5, Crane Sim, ,,,) lahko izberem samo tega Intela. Ko pa grem na nVidio stran, pa naštimam vse te .exe programe naj laufajo preko nVidie na full. Sej ne rečem, šteka ne, samo me zanima ali je to to ali moram karkoli spremeniti, da bo še boljše? =) P*** sem laik, glih komej si igrco inštaliram =)

Zaradi ene igre (FS2004) katera ne dela, mi ne prepozna.dll te igre, kako je to mogoče. res da je igra skrekana ampak mnde vsem drugim lepo dela na rač. tudi na Win7.

Drugače sem pa z lepimtopom zaenkrat zelo zadovoljen. Hvala ker ste mi ga priporočali.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
2 grafični? Tu nekaj ne bo vredu, ker prenosniki z dvema grafičnima ne obstajajo (ok, izjema so SLI, kjer sta 2 enaki).

Nekaj je zgleda narobe s gonilniki. Lahko daš print screen od Device Manager in klikneš na plus pri Display adapters?

Microsoft-Windows-7-Device-Manager.jpg

matej_

Guru
25. okt 2007
2.152
672
113
joj nimam trenutno laptopa zraven ker sem v službi, vendar ja, ko kliknem na display adapters se odpre in se pokažeta dve podalineji in sicer prva Intel Graphics accelerator HD in druga nVidia GeForce GT325M. Obe napravi delujeta pravilno. Vendar ko sem onemogočil Intel sem imel črni zaslon in sem lahko samo resetiru rač ter ga zopet omogočil, da sem lahko naštimal resolucijo in vse skupaj.

b_t

Pripravnik
17. okt 2007
310
7
18
Računalnik (in prenosnik) ima lahko komot dve grafični.

Ena je ponavadi integrirana Intel, druga je dodatna zmogljiva (po navadi Nvidia).
Večinoma je preklop med obema samodejen - ko uporabnik potrebuje zmogljivost, deluje dodatna grafična, drugače osnovna grafika skrbi za daljše trajanje delovanja baterije...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Točno tak.
Procesor Core i3 350M ima vgrajeno grafično.
Ta laptop pa ima zraven še nVidiin GT325M, ker je bolj zmogljiva.

Preklop med obema pa bi naj bil avtomatski na Windows 7.
(ker pa je to relativno nova tehnologija, je čist možno, da vedno ne deluje)

Stvar se imenuje nVidia Optimus tehnologija. Torej:
- če so kake nastavitve, so za iskat v nVidiinem programčku za nastavitve
- iskalni pojem za na google