Novogradnja, talno ogrevanje pritličja in mansarde (skupaj cca 150m2) - izolacija bo cca 18 cm stiropor,streha 35cm urse sf35. (Tak je plan). Klet izolirana (10 cm stirodur okol in okol), a neogrevana. Zdaj pa dilema. Hiša bo/je pripravljana na vse sisteme, ampak kaj bi bilo smiselno noter vključit, glede stroškov in udobja. Kombinacija zato, da nisi omejen na enega energenta v vsakem primeru in pa da ostane alternativa za prehodna obdobja. Ne bi pa se rad stroškovno zaklal.
1. Izbira: Toplotna črpalka NT zrak/voda v kleti in pa toplozračni kamin v pritličju (dnevna soba jedilnica) - to je nekakšna klasika izbire.
Zdaj pa sem jaz razmišljal.
2. izbira: Manjša toplotna črpalka v kombinaciji toplovodnega kamina. A je to smiselno. Razmišljam tako, da če bo več drv in veselja, šibamo ta kamin in s tem ogrevamo celotno hišo. Preko zračenja in rekuperacije to ni tako dobro.
1. Izbira: Toplotna črpalka NT zrak/voda v kleti in pa toplozračni kamin v pritličju (dnevna soba jedilnica) - to je nekakšna klasika izbire.
Zdaj pa sem jaz razmišljal.
2. izbira: Manjša toplotna črpalka v kombinaciji toplovodnega kamina. A je to smiselno. Razmišljam tako, da če bo več drv in veselja, šibamo ta kamin in s tem ogrevamo celotno hišo. Preko zračenja in rekuperacije to ni tako dobro.