nevem kaj sem naredil narobe

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
imam malo starejši računalnik...in sem kupil 2x po 512mb ddr 300MHz..plošča podpira sem preveril v navodilih, do sedaj sem imel 256mb ddr 400Mhz.

in tega dam ven in dam nova noter in vklopim ter začne na začetku takoj piskat..pisk pa nekaj sekund tiho pa spet pisk...slike nobene ne prikaže. dam starega nazaj noter pa ta dva ven pa spet isto....pogledal sem vse kable da se ni kakšen zrahljal...ampak vse OK

v čem je problem? pa ravno zdaj ko krvavo potrebujem PC

p.s. kaj matične plošč, ki podpirajo AGP - vsi priklopi za AGP so isti? se pravi če je grafična AGP paše na vse plošče, ki podpirajo AGP vodilo?

Nazadnje urejeno:

kebab

Pripravnik
23. jan 2008
612
1
18
resetiraj bios (vzami baterijo ven za minuto). rami mogoče rabijo večjo napetost. v navodilih ali na netu pa poglej kaj pomeni to zaporedje piskov pri tvoji matični.

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Si probal najprej samo eno ploščico? Šansa je, da ne podpira 1gb rama. Si kaj upgradal bios?

AGP načeloma obstaja v večih hitrostih. Ne škodi preverit, če paše skupaj.

p.s.: nikoli ni pametno večih stvari na enkrat menjat v mašini, eno po eno, pa čakaš, do kod bo delalo
tongue-1.gif

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
plata podpira do 3gb - 3 reže po 1gb na vsaki. pa sem dal nove rame ven, pa starega 256mb nazaj noter pa spet isto. biosa nisem upgradal nič.

bom probal baterijo vend ati pa nazaj

B81

22. jul 2007
37.610
10.903
113
Meni je vedno piskalo, če nisem rama res do konca noter dal...torej če ni bil pravilno vstavljen.

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
huh..očitno je bil res RAM premalo noter potisnjen

zdaj pa me zanima če lahko imam noter 256MB DDR 400Mhz,in 2x 512mb ddr 333MHZ?

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Jaz sem v svojega natlačil 256MB DDR 266Mhz,in 1x 512mb ddr 400MHZ ter enega 128MB DDR 266Mhz pa je crknila matična
confused-1.gif

Včasih je res: "manj je več"

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.262
338
83
K zadnjemu: samo ti ni crknila zaradi ramov ki si jih dal notri, ampak zaradi kakega stika ki si ga najbrž naredil. V tvojem primeru so pač vsi rami delali na 266MHz (tisti 400MHz se je pač dal na nižji cikel). Skratka tlačenje različnih kapacitet RAMov zagotovo ni bil vzrok - največ kar bi se zgodilo bi bilo da enostavno ne bi delali skupaj.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Če sta 2x512 modula enaka (isti proizvajalec, isti tip), ju vstavi.
Potem lahko vstaviš še starega in sprobaš, če dela. (sprobaš "na oko", potem pa še z Memtest86 čez noč)

Se ti oni zatiči lepo zaprejo ? Plata ni ukrivljena ? (to se mi je zgodilo na Abit BH6, če se prav spomnim: RAM na obeh koncih v slotu, zatiči zaprti, na sredini pa sploh ni bil not, ker je je konektor ukrivil , s plato vred
bonk.gif
)

Glede AGP:
AGP slot ima reže, ki preprečujejo vstavitev nekompatibilnih kartic.
Je pa ena kombinacija, ki baje ne dela (zelo nova kartica na zelo staro plato ali podobno).
Več o tem : http://www.ertyu.org/steven_nikkel/agpcompatibility.html

Nazadnje urejeno:

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Plata je bila stara 6 let in komaj pri življenju. Že nekaj let je bilo cca 8 kondenzatorjev napihnjenih iz katerih je tekel elektrolit. Zadnje leto se je comp občasno sam od sebe resetiral in sem sumil napajalnik, ki je tudi že precej bogi. Vendar sedaj po menjavi matične vse dela bp. Da je pa crknila zaradi večjega števila ramov je pa izjava serviserja, ker je bila matična že tako v zadnjih vzdihljajih.

mariombb

Pripravnik
21. sep 2007
179
0
16
sem probal in dela..rame zazna in PC deluje. Imam pa problem da ko dam CD noter mi ga zazna, potem pa ko odprem pa je prazno - in za katerikoli CD dam noter mi kaže da je prazen.

sem preverilkablovje pa je Ok. je to povezano ker sem dal baterijo od plate ven?
kako rešit zadevo?

hvala

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Ok, res so bli krivi rami.

Ampak ne zato, ker bi bilo sicer narobe, kar si naredil, ampak zato, ker si verjetno z novo ploščico rama toliko obremenil ploščo, ki je že tako bila na robu delovanja, da je vse skup crknilo. Verjetno pa itq ne bi več dolgo zdržalo.

Vprašanje: zakaj nisi menjal kondenzatorjev, če si videl, da nekaj ni v redu
17758-icon_confused.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Ja, tudi sam sem imel najprej namen menjati kondenzatorje, če se prav spomnim bi me prišli 10-15€ vendar nisem bil 100%, če ni še kaj drugega narobe na plošči. Pa še USB 1.1 je imela in AGP 4x zato sem naročil novo za 52€ (edino, ki jo še prodajajo za socket A), ki ima USB 2,0 in AGP 8x ter dve leti garancije. Sedaj je že eno leto od tega in dela BP (pač svojim zmogljivostim primerno
redface-1.gif
)