Neveljaven bonus pri AO

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Pri reviziji na zavarovalnici so ugotovili da je več bonusov t.i. "50%" neveljavnih, vse je naredila ena oseba z namenom materialnega okoriščanja. To še ni tako hudo, če nebi ta oseba delala za agencijo , s katero sploh nima veljavne pogodbe o delu, in je delala pod šifro direktorja agencije, ki je vedel za to.
In ker sem pri tej zavarovalnici sklenil AO, me je slednji "nagradil" s 50% popusta, zdaj pa se je izkazalo, da je slednji neveljaven, in da bom celo moral razliko doplačati.

Zanimajo me sankcije za :

Direktorja agencije, ki zastopa zavarovalnico
Nesojenega agenta te agencije, ki je sklepal taka zavarovanja
in na koncu mene, torej, če res moram doplačat razliko.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
zadnja točka - da (ob pogoju, da govoriš o 4. premijskem razredu, do katerega nisi bil upravičen)

za ostale lahko samo ugibam.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Na to sem se tudi jaz skliceval, a me skrbi, da bo težka, ker je ta agencija vzela stvari v svoje roke in dobesedno talala bonuse, v zameno za sklenjeno zavarovanje, brez pogodbe oz. aneksa, je pa na polici razviden premijski razred.Mam pa filing da se neko hoče oprat dreka, pa nič doplačat, tako da finančno breme kar zvali na sklenitelja. Ne zdi se mi ravno gladko nekoga privabit na tak način.

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Sem napisal, da predvidevam, da gre za PR. Tam nema mučke (čeprav so se dogajale ravno tam).

Ako govoriva o komercialnem popustu, potem se strinjam s teboj.

Bo moral CyberShot pojasnit, kaj je mislil s "popustom".

Nazadnje urejeno:

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Se pravi si neupravičeno pridobil (naj)nižji PR, kot sem tudi predvideval v prvem odgovoru. Pri katerem vztrajam.

Lahko upoštevaš shiftov predlog, če ti bo le uspelo. Sicer ti bodo pri poračunu verjetno upoštevali pošteno premijo in kljub temu terjali razliko med njo in dejansko plačano premijo, za obdobje do prekinitve zavarovanja. Boš pa po drugi strani lahko prenesel PR na drugo zavarovalnico, ampak bo "kuhinja" verjetno prišla za teboj in boš spet na istem.

Zgolj moja razmišljanja.

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Poskušaj manevrirati in malo preskakovati med zavarovalnicami, čeprav predvidevam da boš ob izogibanju kar hitro pristal na PLS.

B81

22. jul 2007
37.001
10.534
113
A tako. Daj nas obveščaj, pa lahko bi malo namignil, da vemo, koga se izogibat.

CyberShot

Pripravnik
2. jun 2008
523
0
16
Maribor
Z imeni nebom operiral. Bom pa napisal v dobro vseh, da se je treba izogibat oseb, ki niso zaposlene v podjetju za katerega delajo
smile-1.gif
Ker ko pride do frke, si slednji takoj umije roke, s tem ko ti reče, da on nima nič s tem, ker tam ne dela, naj se obrnem na direktorja. Zanimivo je pa to, da ko je sklepal, tega ni omenil, še več, na polico je celo računalniško pripisal svojo GSM številko !!! Seveda sem ironično pripomnil, da na polici mora biti zagotovo kaka GSM številka agenta, ki je odgovoren.

Bom pa poročal o epilogu
smile-1.gif

alkoholik

RudolF
23. jul 2007
16.548
2.937
113
v lokalni ostariji
kaj je to PLS? (pivovarna laško skupina?)
po mojem laičnem mnenju si zato, ker si pridobil neupravičen PR ti kriv. sam veš da si v PR 13 in da vsako leto lahko napreduješ samo za 1 PR (razen par izjem)...

če bi pa dobil komercialni bonus bi pa najbrž bila kriva agencija...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
kaj pa jaz se na te zadeve ne spoznam in če mi nekdo da 50% to ni moj problem zakaj bi bil zato imajo zavarovalnice agente! Ne morem jaz nekomu solit pameti in ga prepričevat, da se je zmoti in da sem dejansko v drugem razredu kot pa ga je računal on! Sem imel podoben primer samo da se je na zavarovalnici ona za okenčkom zmotila zdaj bom na pamet rekel za 40 evrov, ker se zneska res ne spomnijam so bili še tolarji in čez 3-4 mesece pride pošta da moram plačat razliko ker se je zmotila oseba ki je delala zavarovanje. Jaz sem jim poslal pošto da se naj potem obrnejo na njo ker jaz ne plačujem napak drugih potem je bil en klic po telefonu z grožnjo po tožbi kar sem gladko zavrnil in prekinil. Iz tega potem ni bilo nič, sem pa sedaj po novem spet na tej zavarovalnici torej nisem na nobeni črni listi
evil.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Ah, ne delaj se neumnega še bolj... dobro veš, da če si v PR14 ti sleduje naslednje leto PR13 in ne PR4 ali PR1... A boš tudi davčno odpikal ko te bo terjala za premalo plačanega davka? Edino oni potem odpikajo take na način da si vzamejo po reku "cesarju kar je cesarjevega"...

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Oprosti ampak na zavarovalne razrede se ne rabim spoznati zato šolajo te agente ki delajo zavarovanja in so pooblaščeni za to delo! Razumeš ti sistem delovanja BMW-ja tako kot jaz? No vidiš vsakemu svoje! Ko mi nekdo opravistoritev mi izstavi račun ga plačam in nima pol nazaj kaj hodit v smislu zmotil sem se v resnici je 100 evrov več
bonk.gif

Po logiki nekaterih bi lahko tak agent vsak mesec prišel na vrata in rekel odprosti spet sem se za 10 evrov zmotil pokrij al pa te tožimo!
hysterical-1.gif

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Se mi zdi da si ti tiste vrste človeka ki "skoči v luft" ko gre za zmoto v tvojo škodo (pa če opaziš takoj ali kasneje), ko gre pa za škodo v tvojo korist pa si tih kot rit in si za ohranitev nepošteno pridobljene koristi pripravljen uporabiti vsa sredstva...

Ah ja...
smirk-1.gif

Pbutec

100. registrirani uporabnik
20. jul 2007
15.160
3.630
113
Marlbor
Citat:
Uporabnik vaginko pravi:
Oprosti ampak na zavarovalne razrede se ne rabim spoznati zato šolajo te agente ki delajo zavarovanja in so pooblaščeni za to delo!
Ko ti podpišeš zavarovalno pogodbo, podpišeš tudi (kakor radi nekateri to imenujejo) drobni tekst:

"Zavarovalnica si pridržuje pravico, da po izstavitvi zavarovalne pogodbe popravi morebitne zastopnikove računske in druge napake."