NetBook z "zložljivim" displeyem

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Kot je tale ... http://www.enaa.com/oddelki/racunalnistvo/izd_3286_AVT097769_NET_prenosnik_ASUS_EEE_PC_T101MT

Ali kdo pozna oz. ima izkušnje? Že nekaj časa premišljujem o nabavi nečesa podobnega saj 95% časa, ko prenosnik res prenašam okoli potrebujem za el. pošto, net, pregledovanje dokumentov... kar bi ta zadeva morala obvladati, kajne?

Ali pa morda kakšna alternativa temu? Tudi zaslon na dotik bi moral imeti, kot ta. Na tablete se mi ne da čakati, ko pa bodo zunaj dobri bom pa pač zamenjal.

Ganesh

Fizikalc
14. avg 2009
2.922
0
36
Allarround
rescue.facelock.net
Citat:
Uporabnik panoramic pravi:
Mene bi skrbel tisti vrtljiv mehanizem, sploh če se bo veliko prenašal okoli.

That's why I'm asking
wink-1.gif

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Nekaj podobnega ima Acer http://liliputing.com/2009/10/acer-turns-aspire-14101810t-into-a-tablet-and-calls-it-the-1820p.html

Sam imam običajnega 1810TZ in za običajno pisarniško delo povsem zadošča (seveda ni raketa). Za razliko od Asusa, ima Acer kolikor toliko spodoben procesor, čeprav v končni fazi za tvoje potrebe zadošča tudi Atom.

Ko sem kupoval pre pol leta (menjava za dotrajani HP-jev 15,4" Omibook) sem se raje odločil za klasiko (namesto tableta). Medtem, ko je HP ostajal v pisarni, je Acer vedno z menoj.

Je pa tako, da boš verjetno(?) tudi pri tabletu sukal ekran, da ga boš zaščitil pri prenašanju, tako da....

PS: v 1810TZ sem takoj vstavil tudi Intlov X25 SSD - avtonomija je zakon (v pisarni pa dodatni monitor, Logitech Wave in USB hub)

Nazadnje urejeno:

NigelM

Pingvin
19. avg 2007
17.286
4
36
ena vas naprej od Jest-a
Ne morem ti povedati, kakšna je sprememba, ker sem disk takoj zamenjal, vsekakor pa lahko brez težav oddelam 5-6 ur, kar mi na terenu več kot zadošča (moje delo seveda ne obsega gledanja HD filmov) - se pravi Office, nekaj izbirnih programov v C#, nekaj BT in/ali WiFi povezovanja

Imam 80 Gb disk (ven sem vrgel 500 Gb) - več kot 30 Gb imam še prostega, in če bi iz didka izbrisal nepotreben balast, bi pridobil še nekaj Gb. Na terenu ne potrebujem arhiva izpred 5 let, niti celotnega družinskega fotoalbuma itd. Če pa bi kljub temu občasno potreboval velik arhiv, imam pa zunanji USB disk 500 Gb - kupil sem ohišje in vanj zmontiral disk iz prenosnika.

BTW: odlično se je obnesel na letošnjih počitnicah z avtodomom, z lahkoto sem ga vlačil s seboj, medtem, ko sem leto prej tistega HP-ja skrival v najbolj nemogoče predele avtodoma, čeprav dvomim, da bi kaj dosti pomagalo.

landcruiser

Fizikalc
19. sep 2007
289
34
28
Jaz imam Lenovo S10-3T. Nabavljen primarno zaradi tablet funkcionalnosti. Do sedaj je dal skozi 2 potovanja z avtom + občasno delo, pa zaenkrat vrtljivi sklop ne kaže nekih znakov popuščanja. Uporablja pa se za vse - od službenih zadev, projekcij ... do navigacije na poti in gledanja risank za mulce med vožnjo v avtu.

Nazadnje urejeno: