Najprej sem nekaj časa kolebal o ne-nakupu S10E. Ni mi bila najbolj všeč ločljivost 1024×576 (po nekaterih navedbah bi naj tistih 24 vrstic, ki manjkajo do 600 določenim programom povročalo težave), tricelična baterija (to so kasneje odpravili), Atom N270 pa niti ni neka pomanjkljivost v primerjavi z N280.
Ko se je pojavil S10-2 (N280, 1027×600, 6-celična li-ion baterija, Intel 945 GSE grafika, 1,3MP kamera...) sem bil že takorekoč odločen o nakupu.
Potem pa sem v trgovini postavil skupaj S10-2 in S12. Brez kakršnegakoli razmišljanja sem vzel S12. Tipkovnica običajne velikosti, zaslon (12,1", 1280×800) toliko velik da se da normalno kaj narediti, Nano Via procesor bi naj bil še boljši od Atoma. Še zmeraj pa je tak malček, da ga z lahkoto pospraviš v manjšo torbo (ki ni namenjena laptopom) ali v potovalko med gate.
Dela b.p. Firefox , Office in podobne zadevščine, namenjene za delo na netbookih letijo, za težko delo je pa itak druga mašina. Tipkovnica, kot že rečeno, super - tipična Lenovo, na touchpad ni pripomb (vključno z drsnikom za scrollanje strani), zaslon presenetljivo jasen in lepo kontrasten, baterija najbrž ista kot vse 6-celične v netbookih.
Zaenkrat zadovoljen ko šus.