Nestea Vitao

skorpy

organizatorka
18. jul 2007
7.801
0
36
41
Danes sem dobila brezplačni vzorček pijače Vitao od Nestea. Zeleni čaj s svežim okusom po citrusih. Sem zadnje par dni videvala reklamo in me je že mikalo da bi pokukala v trgovini, kje ga imajo in da si ga kupim, vendar sem se po današnji degustaciji odločila, da te pijače nočem niti videt.

Sicer pijem občasno zeleni čaj, ampak to...katastrofa, diši full lepo, tudi okus sam ni slab, samo na koncu, ko popiješ požirek ostane zelo grenak priokus, ki me odvrača od tega, da bi to pijačo kdaj kupila.

Ste ga ostali že poskusili?

vitaofuji.JPG

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Dandanes je hudičevo težko najt pijačo, po kateri ti ni slabo, če jo popiješ večjo količino (npr. 1 liter) Ali ti ostane neprijeten okus v ustih, ali te želodec boli, ali smrdi po kemikalijah, ali pa se hudičevo pozna na vagi, ker so kalorije abnormalne, kljub dietnim napisom.

Še sokovi, ki so včasih bili 100% iz sadja (pomarančni, ananasov, jabolčni...), imajo danes v vse več primerih zraven vse mogoče dodatke in je treba prav pazit pri nakupu - na tetrapaku piše 100% pomarančni sok, pri sestavinah pa kar neki antioksidanti, ojačevalci okusa, emulgatorji, konzervansi... Lahko jih imajo.

Sam pijem vodo (iz pipe, tisto postano sranje v plastenkah lahko imajo), 100% sokove (doma pridelani še posebej dobrodošli, ampak brez sladkorja) in brezalkoholno pivo. Pivo je namreč ena najčistejših pijač na tržišču, saj ne vsebuje kemikalij, edino kar se jih izpere iz ječmena in hmelja, ampak temu se žal dandanes ne da izognit. Tudi vino je v redu, ampak samo v primeru, da poznaš in zaupaš pridelovalcu, da je not res samo grozdje. Sam ga sicer ne pijem, ker ne pijem alkohola.

Včasih sem pil cel kup energijskih pijač, žganih pijač, cocacole itd. Vse sem pustil, zdaj grem ven s kolegi in naročim kak 100% sok, pa me celo ne gledajo več čudno, včasih še ostali enako naročijo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Se kar strinjam s tabo. Pivo je res menda ena najbolj naravnih pijač, ki jih lahko še kupiš. Blizu je prava mineralna voda (in ne tisto gazirano sranje, ki ga prodajajo kot vodo z mehurčki).
Nestea Vitao pa je navadna oslarija. Dosti ceneje prideš skozi, če ga narediš sam. Skuhaš liter belega čaja in vanj vliješ pol deci sirupa za mešati z vodo. Ko smo že pri tem. Zopet sem presenečeno ugotovil, da ima (vsaj zame) najboljšega....Lidl.

V kovinski steklenici, znamka je Plein Sud. Imajo 3 okuse, če se ne motim. Made in France, brez konzervansov, barvil, izključno naravni ekstrakt iz sadja + hefty porcija sladkorja. Stokrat boljši kot nekakšni sirupi trgovskih blagovnih znamk. Pa tudi Fructalovi mu niso blizu.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.569
1.091
113
Titograd
Enkrat slučajno naletel na tega istega francoskega, mislim da je bil 2 litrski karton, res je dober, fajn da noben doma ni skužo tako da sem sam užival ob njem
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

pikapoka

Fizikalc
24. avg 2007
2.148
0
36
Domžale
Men so te (ledeni) čaji itak čist presladki. Doma itak pijem vodo iz pipe, drugače pa Costello z okusom ali pa Oazo še najraje. Včasih si privoščim kak multivitaminski sok (Bravo, Rauch) namesto vode, zdaj poleti naravno limonado ali oranžado. Uglavnem čim manj sladko, če se da.

mimmy

Pripravnik
6. avg 2007
520
2
16
z glavo med oblaki
Voda, kava, 100%, najraje naravni sveže stisnjeni sok, pozimi čaj, da se pogrejem (zeliščni, brez umetnih barvil), zvečer pa kak kozarec vina.
Mehurčkaste zadeve že dolgo časa niso več zame, vode z okusom tudi ne, ledenega čaja pa nikoli nisem marala...

Ko pregledujem reklamne letake, s katerimi nas tako obilno zalagajo (nimam nalepke na kaslcu, ker moji radi pregledajo, "če je kaj takega za kupit"), ugotavljam, da iz celega letaka kupujem max. 2-3 izdelke - itak pa delajo reklamo za manj kvalitetne izdelke.

Zadnjič so imeli v najboljšem sosedu en dan vse sokove 20% ceneje - vse, razen tistih, ki jih kupujem - 100% bio sokovi
uf-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
jaz zadnje čase za žejo precej cedevite stankam. sokovi so mi pa presladki in preumetni. ta pravi so pa kar dragi.

lp

DrM007

700. registrirani uporabnik
1. sep 2007
2.450
1
38
43
Krain
Jaz pijem ali vodo iz pipe ali Zalo Harmony. Enkrat na mesec mi zalušta še Cockta. Ko grem ven, za okus enga Bandidos Ice. V glavnem pa Harmony.
Pač, rad mam cukr.
smile-1.gif

EDIT: iz pipe pijem samo doma, v Kranju. Na šihtu v LJ mi ne pride na misel tisti apnenec pit ...

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Pir je zakon, samo ne Union in ne Laško, ker, odkar jih ima v lasti Šrot, sta oba postala popoln šrot.
Živ primer rimskega reka Nomen est omen.
Res pa je, da od six peka (katerekoli marke) na dan začne rasti trebušček
crazy1.gif

Edit: drugač pa pijem Fruc grenivko ali limeto z olivami in če kje najdem, mango (sam tega ni nikjer za dobit, razen Spar Mango mix, ki ima 2% manga notri
crazy1.gif

Drugač je pa tut Kofta zakon
cool-1.gif

Nazadnje urejeno:

dekca

alter gentleman
25. jul 2007
3.964
0
36
123
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Pij brezalkoholnopivo, 50-70% manj kalorij ima...
Okus pa tak, kot bi ga en že skoz ledvica spustu...
crazy1.gif

Mam pa že rajš kokto, potem.

qqqqqqq

Fizikalc
23. apr 2008
1.405
0
36
mal prej pil to tanovo nestea, fuj fuj fuj! Ne morem verjet, kter [censored] bo pa to kupval?

MrDaco

Guru
11. sep 2007
11.784
5.932
113
S tem se pa res strinjam. Ko se zvečer pošteno nasekam s pirom, me drugo jutro kar fajn požene na WCju
smile-1.gif
Lačen sem pa kot pes...

Sam se izogibam vsem tem tutifruti umetnim zadevam, najraje pa kar po Radenski posežem. Je brez konzervansov, sladil itd, pa še mehurčki fajn odžejajo. Pivo pa je itak vrdno v hladilniku, samo si ga odpremo večinoma med obiski.

Nazadnje urejeno:

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
Pomalem se odvajam Coca cole, ker imam težave z želodcem. Verjetno to tudi zaradi stresa in hitrega tempa. Drgač pa pijem zdaj kar dosti smoothijev, so mi dobri.

BuDi

Guru
6. sep 2007
7.461
3.784
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Zopet sem presenečeno ugotovil, da ima (vsaj zame) najboljšega....Lidl.

V kovinski steklenici, znamka je Plein Sud. Imajo 3 okuse, če se ne motim. Made in France, brez konzervansov, barvil, izključno naravni ekstrakt iz sadja + hefty porcija sladkorja.
Lidlov Pleins Sud je made in Germany (oz. piše gor Proizvedeno u Njemačkoj)