Nepremičnina se daje v najem, direktno, ker pač najemodajalec ne rabi posrednikov- oglas se objavi, poslika, pogodba je pripravljena
napiše se, da gre za najem brez posrednikov
potem pa klici- seveda kličejo agencije:
"Veste, mi delamo tako, da nič ne plačate, ampak če pa nekdo, ki ga mi pripeljemo, sklene pogodbo, nam vi daste eno najemnino"
"Ja ampak gospa, jaz ne naročam pri vas nobene storitve, vse sem sam naredil"
"Ja ampak saj vas nič ne stane, če pa koga pripeljemo, nam plačate najemnino"
"Ja ampak gospa, saj vi dobite najemnino od vaše stranke kot provizijo, ona je pri vas naročila storitev iskanja primernih nepremičnin (ker pač sama ni sposobna it na internet)"
"Ja, ampak če mi pripeljemo stranko, nam pripada! najemnina kot provizija"
"Ja gospa, ampak vi ne boste zame konkretno naredili nič, stranko boste pripeljali zato, ker vam je ona naročila storitev in jo bo ona plačala, zakaj naj vam jaz plačujem, če zame ne boste naredili nič?"
"Ja tako pač delamo..."
"Ja hvala, zaenkrat bom kar sam poskusil z oddajanjem "
po par takih razgovorih sem se vprašal, kako se v bistvu ljudje nategnejo, ko rečejo agenciji, naj jim najde nepremičnino za najem.
Kdo ve koliko nepremičnin, ki bi ustrezale, niso "primerne", ker agencija ne dobi dvojne provizije, če je pač najemnik dovolj sposoben
da vse naredi sam.
Tako da ljudje, sami iščite nepremičnine, je ceneje. Če pa rabite pomoč pri pogodbah in ostalih zadevah, se vedno najde nekdo, ki vam ne bo vzel dveh najemnin za 15 minut dela
sedaj pa komentarji
napiše se, da gre za najem brez posrednikov
potem pa klici- seveda kličejo agencije:
"Veste, mi delamo tako, da nič ne plačate, ampak če pa nekdo, ki ga mi pripeljemo, sklene pogodbo, nam vi daste eno najemnino"
"Ja ampak gospa, jaz ne naročam pri vas nobene storitve, vse sem sam naredil"
"Ja ampak saj vas nič ne stane, če pa koga pripeljemo, nam plačate najemnino"
"Ja ampak gospa, saj vi dobite najemnino od vaše stranke kot provizijo, ona je pri vas naročila storitev iskanja primernih nepremičnin (ker pač sama ni sposobna it na internet)"
"Ja, ampak če mi pripeljemo stranko, nam pripada! najemnina kot provizija"
"Ja gospa, ampak vi ne boste zame konkretno naredili nič, stranko boste pripeljali zato, ker vam je ona naročila storitev in jo bo ona plačala, zakaj naj vam jaz plačujem, če zame ne boste naredili nič?"
"Ja tako pač delamo..."
"Ja hvala, zaenkrat bom kar sam poskusil z oddajanjem "
po par takih razgovorih sem se vprašal, kako se v bistvu ljudje nategnejo, ko rečejo agenciji, naj jim najde nepremičnino za najem.
Kdo ve koliko nepremičnin, ki bi ustrezale, niso "primerne", ker agencija ne dobi dvojne provizije, če je pač najemnik dovolj sposoben
da vse naredi sam.
Tako da ljudje, sami iščite nepremičnine, je ceneje. Če pa rabite pomoč pri pogodbah in ostalih zadevah, se vedno najde nekdo, ki vam ne bo vzel dveh najemnin za 15 minut dela
sedaj pa komentarji