nepremičnine in prijava na davčno?

suzie_

Pripravnik
30. maj 2009
31
0
6
Živjo,

pred kratkim sem kupila garažo v Ljubljani. Danes bom oddala dokumentacijo za vpis v zemljiško knjigo.
Zanima pa me kaj sledi naprej? Moram prijaviti kam da sem lastnik nepremičnine?? Na davčno mogoče?

lp, suzie_

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
92
28
Če si oddala dokumentacijo za vpis v ZK, potem je to zadnja stvar, ki si jo morala narediti. Sedaj moraš samo še počakat odločbo oz. sklep, ki ti bo prišel po pošti, da si postala zemljiškoknjižna lastnica garaže.

suzie_

Pripravnik
30. maj 2009
31
0
6
aha, ampak pri tej zadevi so me že opozorili, da se bo vleklo, ker so neke mučke in večina lastnikov sosednjih garaž sploh še ni vpisanih, meni pa so rekli, da do jeseni bi morala biti vpisana.

če slučajno ne bo urejeno, kak je potem postopek? lahko ta vpis kje spremljam, ali lahko kaj zvem tudi če pokličem na davčno? da ne bodo kakšni problemi potem drugo leto.

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
92
28
Vse je različno od primera do primera... Če se bo vpis kje zalomil, te bodo že obvestili po pošti iz ZK. Kaj veliko spremljati nemoreš, davčna sama pa tudi nima veliko veze s tem. Edino kar je, je da kličeš na zemljiško knjigo in tm najdeš referentko, ki vodi tvoj vpis in njej mal utrujaš da hitreje spravi skoz vpis.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
A prosim napišeš, katere dokumente je porebno vložiti za vpis nepremičnine v ZK?

suzie_

Pripravnik
30. maj 2009
31
0
6
meni so akole sporočili:
Za pripravo dokumentacije za vpis v ZK potrebujejo kopijo vseh
kupoprodajnih pogodb in sklepa o dedovanju, kopijo osebnega dokumenta
kandidata za vpis in kontaktno številko telefona.

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
92
28
+ zemljiškoknjižni predlog. Mora biti pravilno spisan, spišejo ti ga lahko notarji,odvetniki in tudi neprem. posredniki. Vsi računajo različno.
Pogodbe morajo biti notarsko overjene.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Pa ene obrazce je potrebno izpolniti, se mi zdi da PRID 0 pa PRID 1....imam prav? A to lahko sam izpolnim?

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No saj to je ta PRID 0 in 1, ostalega pa ne rabim izpolnjevati, ane?

Koliko pa stane kopija kupoprodajne pogodbe?

Crna_Ninja

Fizikalc
25. dec 2007
514
92
28
Kopija kot kopija v vsaki kopirnici
smile-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Citat:
Uporabnik Benady pravi:
No saj to je ta PRID 0 in 1, ostalega pa ne rabim izpolnjevati, ane?

Koliko pa stane kopija kupoprodajne pogodbe?

Uuu drago kot svinja veš. Tam 2 centa po listu!

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.711
113
Tisti, kateri še nimate vpisanih zadev v zk dajte vlogo čimprej. Od konca leta naprej bodo to lahko dali zgolj odvetniki in notarji. Cena: sitnica od 140 euriča gor... Za par papirjev izpolnit. Aja, baje bo šlo sedaj elektronsko in bodo morali nabavit neke hude skenerje, itd.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Ja hudi skenerji so res dragi od tod torej visoka cena storitev ki se bodo izvajale!!! Sklepam pa da bodo skenerji od ministerstva za pravosodje točno določeni in bo Ultra opremila vse notariate po celi Sloveniji!
evil.gif

sad

Guru
24. avg 2007
21.052
9.711
113
Ej, ne ti čez našo Ultra pošteno državo pluvat.
evil.gif

Rabi.Golobič.še.5.miljončkov.press
priden.gif

suzie_

Pripravnik
30. maj 2009
31
0
6
oddala sem vse kopije nekemu podjetju, ki bo poskrbelo za vpis v ZK,

potem pa sem nesla še kopijo overjene pogodbe na Davčno v Ljubljani, da so me vpisali v neko evidenco, in mi bodo 1x ali 2x na leto poslali neko minimalno položnico. sedaj pa je to to, hvala vsem za pomoč