Nemsko sodstvo

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Berem, da nemsko sodstvo uspesno preganja paznike iz taborisc med drugo vojno. Kdaj bodo opustili show za rajo, pregon starcev in se lotili glave hobotnice, RKC, ki je vsem tem starcem pomagala v novi zivljenje in stran od roke pravice?

RKC je kriva za prikruvanje umoriv, dejstev, pomoc pri umorih, organizaciji, novacenju krvnikov, financni podpori, skrivanju, begu.... Pa se se da nastevat.

Kdaj bo demokracija dosegla ta nivo?

jjernej

Pripravnik
26. mar 2008
131
0
16
Sirjenje sovraztva? Anyone?
confused-1.gif

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
A veš kaj se je zgodilo s kapoji, ko so zavezniki prišli v taborišče?

Kapoja so ustrelili v nogo in dali bajonete jetnikom.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
mene moti samo to, da si izpostavil samo RKC, ker Islam je enak ekstremnež kakor RKC. Samo, da eni delujejo čisto transparentno in priznajo grehe celemu svetu ter pozivajo k vojni, druga vera pa deluje bolj inkognito in mislijo, da so ljudje še vedno enako naivni kot pred 500 leti ko so preganjali čarovnice

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Pa boli mene za islam. Me ne gane prevec. Se pa strinjam, da se ne smecdelat razlik.

Ampak slo pivelucuhe rozmana in rkc, ki sta direktno delala v bad.

Spirit

propeler
18. jul 2007
5.746
1
36
aja Rozman te je razjezil
smile-1.gif
a še nisi dojel da je to samo metanje peska v oči toliko, da se govori o nečem drugem in ne o tem, da je država brez denarja in je Čuferju ravnokar postalo žal, da je sprejel delovno mesto.

Sej bodo kmal mošejo zgradili sredi Ljubljane, potem pa se bo to razpaslo še v okolici LJ, nekaj takega kot se je zgodilo v Rimu

EDIT: da ne bo pomote, sovražim...popravek, preziram RKC ravno toliko kot Islam. Samo se mi zdi brezveze razburjat za enga Rozmana, itak je vse skupi en velik bulšit. Ravno toliko da en drugega dražijo in govorijo o tem. Pozabla pa se da smo v vagini kot država in tudi svet.

Nazadnje urejeno:

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.064
6.258
113
blizu močvirne prestolnice
Kaj pa omejenost Srbov kateri so vsaj 300 let lizali jajca turkom in jim nastavljali riti, pa potem ko so Srbski popi klali v imenu vere med 41 in 45 ter med leti 91 in 99 dokler nisop popušili in prišli zopet na pašaluk?

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Citat:
Uporabnik softi pravi:
Berem, da nemsko sodstvo uspesno preganja paznike iz taborisc med drugo vojno. Kdaj bodo opustili show za rajo, pregon starcev in se lotili glave hobotnice, RKC, ki je vsem tem starcem pomagala v novi zivljenje in stran od roke pravice?

RKC je kriva za prikruvanje umoriv, dejstev, pomoc pri umorih, organizaciji, novacenju krvnikov, financni podpori, skrivanju, begu.... Pa se se da nastevat.

Kdaj bo demokracija dosegla ta nivo?

Res je, Cerkev in par posameznikov je kriva, da je rešila par 100 ali pa pae 1000 ljudi, ki so bili po krivem zaprti v koncentracijskih taboriščih samo zato, ker so bili verni oz, ker niso sprejeli določenih načel...da ne govorimo o ljudeh, ki so bili zaprti ker so se "narobe" pisali....
bonk.gif
,

A bi bil ti vesel, da te zaprejo ker se pišeš na iæ ??

Bolnik, da greš odpirat take teme !

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
kaj bi rad?

cerkev je podpirala 3 rajh. podpirala je antisemitizem. podpirala je naciste. podpirala je ropanje. in na koncu je podprla skrivanje in beg.

veselilisjak

Sloven´c
22. jul 2007
25.329
356
83
39
So jih rešili iz koncentracijskih taborišč ja....

Ampak potem je bilo treba oblečt domobransko uniformo v zameno...

Maja 45, ko je prišel čas plačila je Rožman spizdil, raja pa je najebala...

"Pomagali" so tudi tako:

Citat:
Stane Potokar pripoveduje kaj je doživljal kot otrok med vojno: » Mojega očeta (sedmih otrok) Antona so belogardisti zaradi sodelovanja v NOG aretirali 23 oktobra 1942… in ga obsodili na smrt. Po razglasitvi sodbe smo iskali možnost, da bi moža in očeta sedmih otrok, starih od 4 do 14 let ter bolnega človeka rešili smrti. Gospa N. Šušmelova je organizirala sprejem pri škofu Rožmanu in pri visokem italijanskem oficirju. Otroci smo bosi in napol goli hodili za gospo in mamo kot piščeta za kokljo. Kmalu smo se znašli v neki sobani… v škofovem uradu… Poldrugo uro smo čakali v upanju na škofovo pomoč, dokler ni ta končno samozavestno in oholo stopil v sobo. Naša spremeljevalka Šušmelova je začela pripovedovati, zakaj smo prišli, mati je začela jokati, škof Rožman pa je prekinil govor naše spremljevalke in kratko, jedrnato odgovoril: »Kar je zaslužil, to je tudi dobil«, in vehementno odšel brez slovesa... Leta 1945 je škof Rožman pobegnil na Koroško, od tam pa naprej v Cleveland. Kmalu po prihodu v ZDA je navezal stik z očetovim stricem Janezom-Jochanom Potokarjem… Govoril mu je, da je zastavljal svojo besedo za rešitev mojega očeta itd. Posledica pogostih obiskov je bila ta, da je naš stric dal zapisati vse svoje premoženje škofu Rožmanu oz. Cerkvi, mi oz. mama pa je dobila simbolično dediščino, s katero je lahko kupila le kozo.

mistique

Guru
16. jun 2009
14.171
1.961
113
Emona / Carnium
Citat:
Uporabnik softi pravi:
kaj bi rad?

cerkev je podpirala 3 rajh. podpirala je antisemitizem. podpirala je naciste. podpirala je ropanje. in na koncu je podprla skrivanje in beg.

Naj dopolnim: cerkev je podpirala kapitalizem (aja, sej si napisal ROPANJE). V kapitalizmu je rkc videla več možnosti za krepitev lastnega vpliva, kot v socializmu.