nemške umwelt nalepke

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
V Nemčiji so od 1.10.2008 številna mesta uvedla takoimenovane umweltplakette. Je že kdo bil v Münchnu od takrat? Cena nalepke pri nas je ~22€. Zanima me, če rabiš samo za strogi center, ali tudi zunaj centra?

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.485
10.727
113
diskriminacija, kaj pa jaz ko ggrem samo enkrat na leto v minhen..a se bomo kaj pritozli?

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.446
425
83
A dej, dej. Kwa pa Švaba, ki enkrat letno pride v Ljubljano, pa mora sponzorirat tvojo cestnino?

Parkiraš zunaj, vzameš vlak, metro, bus, taksi, rikšo... al pa plačaš.

B.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
A dej, dej. Kwa pa Švaba, ki enkrat letno pride v Ljubljano, pa mora sponzorirat tvojo cestnino?

B.

Saj ravno zaradi tega je pomoje napisal to, ker so bili ocitki EU, da je nasa cestnina distrkiminatorna do tujcev, ker morajo kupiti polletno vinjeto
smile-1.gif

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
To sem že prebral. Zanima me samo, če je bil kdo od uvedbe teh nalepk v minhnu in ali je omejitev samo v strogem centru ali tudi kaj ven.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.277
4.104
113
Koliko je meni znano samo center "Minhna" ker znaki stojijo ko prideš dol iz ceste.

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik CLIO15 pravi:
Koliko je meni znano samo center "Minhna" ker znaki stojijo ko prideš dol iz ceste.

Ko prideš dol s katere ceste? Se da pridet npr. do olimpijskega stolpa brez nalepke?

D_K

Duplek
24. sep 2007
3.049
833
113
Tale plaketa pride v nemciji 5€. Ce te dobijo brez nje je kazen 150€. Ne tolerirajo na lepe oci ce si tujec.

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik Evrokrat pravi:
ja, sej se placa odvistno od avta, al ne?

npr. nekaterim ni treba placat

tisti, ko majo pa zastarele in okolju neprijazne avte pac placajo
plačajo vsi, tudi za zelene. torej je to diskriminacija, ker se eni celo leto s to nalepko tam vozijo, jaz pa samo 1x. in čez slovenijo se da legalno prit brez nalepke, v center minhna pa ne. ampak vlada nima jajc, da bi ta hip nemcem udarila kontro in sprozila postopek zaradi teh ekovinjet ...

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.521
1.231
113
Citat:
Uporabnik blazko pravi:

B.

a res? saj za njihovih enkrat letno ko grejo po naših cestah tudi ne rabijo silit na AC..... majo navadne
rolleyes-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.497
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
V LJ je ta problem, da je javni prevoz predrag... ce nimas mesecne... Ker jaz recimo, da grem v Ljubljano (iz Medvod) porabim vsaj 4 zetone, ce grem recimo v BTC... kar stane 4€ ce placam z gotovino oziroma 3,2€, ce prej kupim zetone ...

Morali bi uvesti cimprej na podoben nacin kot marsikje drugje, da karta velja v eno smer recimo 1 uro in pol, ne glede na to, kolikokrat prestopim... da o tem ne govorim, da v Ljubljano veliko prej pridem z avtomobilom kot z avtobusom
smile-1.gif
...

HrabiaMol

Fizikalc
28. jul 2007
1.400
1
38
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
plačajo vsi, tudi za zelene. torej je to diskriminacija, ker se eni celo leto s to nalepko tam vozijo, jaz pa samo 1x. in čez slovenijo se da legalno prit brez nalepke, v center minhna pa ne. ampak vlada nima jajc, da bi ta hip nemcem udarila kontro in sprozila postopek zaradi teh ekovinjet ...

Nalepka velja celotno življensko dobo vozila in ne eno leto. To je zgolj oznaka za avto, ne cestnina ali kaj takega, kar bi moral vsako leto menjat. Pa kazen je 40€ ne 150 kot je nekdo napisal.

Evrokrat

mX's brotherPEPČEK 08
6. avg 2007
6.693
556
113
Capitale de l'Europe
europa.eu
se strinjam,
npr. tu v Bruslju, kupis za 1.5€ karto ki velja eno uro se mizdi, (eni pravijo clo dve)
in to neglede kaj izberes in med temi menjas : metro, tram ali bus, in neglede katero in kolko linij v tem casu zamenjas

je pa bruseljski javni prevoz med povprecnimi v primerjavi z ostalimi evropskimi prestolnicami

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.186
1.197
113
www.adriamedia.si
Citat:
Uporabnik HrabiaMol pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:

Nalepka velja celotno življensko dobo vozila in ne eno leto. To je zgolj oznaka za avto, ne cestnina ali kaj takega, kar bi moral vsako leto menjat.
Ja in? Še vedno jo rabim, pa če grem tudi samo 1x ... I stane isto kot tistega, ki se bo vozil z avtom po mestu, dokler ne razpade.