Nekompatibilnost z XP-ji

wasiriki

Pripravnik
8. okt 2007
131
0
16
Pozdravljeni,
spet imam manjši problem. V službi na Windows 2003 imam nek star program za bazo in obdelavo podatkov (dbu). Program mi v windows xp ne deluje pravilno oziroma program mi odpre ampak ko vtipkam neko črko mi vrže en čuden znak, tudi zapreti ne morem programa. Poskušal sem tudi s čarovnikom za kompatibilnost pa ne deluje. Sedaj ko sem se igral s kompatibilnostjo pa program odpre ampak karkoli stisnem na tipkovnici se ne odziva. Mislim da je program povezan z MS-dosom, ki pa sem nekje prebral na XP-jih ne obstaja.
Če se je že kdo srečal s takim problemom in pozna rešitev ga prosim za nasvet.
Najlepša hvala!
smirk-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
170
63
Živjo!

Si poskusil na XP nastaviti klasičen izgled? Izklopi vse fensi grafične animacije.

lp

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Za kakšen program sploh gre? Kolikor je meni znano, je win2003 isti šmorn kot xp.
Če gre za kao DOS program, bi najprej pogledal nastavitve bližnjice do programa (predvsem zavihek "memory") in pa nastavitve oz. vnose v datotekah config.nt in autoexec.nt (predvsem vrstico "file=xyz" v config.nt) - najdeš ju v "c:\windows\system32".

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
"čudni znaki" zvenijo po zabavi s kodnimi tabelami.

Poglej, kaj ima ta win2003 sistem v Control Panel / Regional ..../ zavihek Advanced
in primerjaj z nastavitvijo na XP sistemu.

mihagr

Pripravnik
25. avg 2007
394
23
18
Ljubljana
Ja, le poglej to kar je Stein rekel, pa pojdi pogledat še na službeni win2003 v windows (ali nižje) mapi poišči dve datoteki. ki se imenujeta autoexec.nt in config.nt in eventuelno vsebino, ali razlike med tistima in tvojima datotekama prepiši v tvoji datoteki.
Če je star program za delo z bazami, potem je velika verjetnost, da rabi kakšne "buffers ali pa files" ukaze.