Neizplacilo plac(e).

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
Kaj lahko stori zaposlen v primeru, da mu placa/e niso bile izplacana/e ?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
kršenje ZDR......prijavi Inšpekciji, ki bo naredila točno 0.

Medtem pa bela stavka.

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.863
396
83
Če ti ne izplačajo treh zaporedoma, greš lahko kar na zavod, pa nisi sam kriv, da si ob službo (si upravičen do nadomestila).

ceedevita

Majstr
24. jul 2009
6.904
115
63
štajerska
nič. lahko si srečen, da imaš službo
evil.gif

po treh mesecih brez calunge lahko daš odpoved in si na zavodu.
lahko se združite in predlagate stečaj.
vse ostalo nič ne prinese, kar si že verjetno razbral iz uspešnostnih zgodb raznih gradbincev in ostale mafije

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.213
113
Citat:
Uporabnik boc pravi:
Kaj lahko stori zaposlen v primeru, da mu placa/e niso bile izplacana/e ?

Zaposleni lahko dela bolj kvalitetno in več da si plačo dejansko "zasluži"!
evil.gif

Sicer so pa že povedali, 3. mesece kršitve pogodbe o delu lahko pomeni enostransko razveljavitev le-te z vsemi ugodnostimi na sončni upravi.

böc

Majstr
1. avg 2007
2.392
452
83
torej povzetek:
- ni nekega (državnega) mehanizma/organa kamor bi se lahko delavec/delavka obrnila Sindikat ?
- gres lahko na soncno in se za denar obrises pod nosom
- mogoče "grožnja" z inšpekcijo ni slaba ideja, ce gre za manjšega podjetnika/podjetje ...

jest5

Guru
18. avg 2007
26.218
-8.846
113
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
1. da, ni ga. ker imamo 20 let lepih vlad. V Avstriji bi se sistem takoj zagnal.
2. da, beri 1.
3. probat ni greh, samo spet beri 1.

Dokler ne bomo šli 50-100.000 pred parlament in vrgl dol vso gamat = vlada + parlament ne bo nikoli boljše. Ergo, še slabše bo.

http://www.finance.si/309102/Slovenija-ima-vse-sestavine-recepta-za-superkrizo
Zato pa kekci le zjebite še par referendumov. Boste lahko kasneje še bolj jokali, kako je slabo
bonk.gif

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.640
215
63
Kranj
Seveda, mi smo krivi za referendume. Me zanima, koliko od tvojih 100.000 je šlo volit. Najprej pri svojih "managerjih" spucajte prah.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.240
4.213
113
Citat:
Uporabnik boc pravi:
- mogoče "grožnja" z inšpekcijo ni slaba ideja, ce gre za manjšega podjetnika/podjetje ...

Finta je v tem da če gre za manjše podjetje oz. podjetnika potem denarja za plače ni z razlogom- > ali ga sploh ni, ali pa je šel v druge nujne obveznosti (nabava itd.)!

Če pokličeš inšpektorja naredi ta najbolj logično stvar in KAZNUJE delodajalca, hint: prej denarja ni bilo, ko/če denar pride, pa namesto za plače gre za kazen (država se za razliko od delavca lahko vsede na račun) in ne za plačo!

Vem da je krivično, tako da najboljša rešitev je odkrit pogovor z delodajalcem o tem kaj in kako (temu ponavadi sledi denar na roke oz. kakšne druge nelegalne možnosti, ki so v trenutnih razmerah dobre za obe strani [najebe pa država, jasno]).

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.448
7.146
113
pri taščici
jaz sem imel opcijo iti na očetovski dopust pa ga nisem izkoristil, ker nisem vedel kdaj bo zagustilo.
na srečo so bili toliko "fer" da smo samo en mesec hodili zastonj na šiht, potem smo pa kar doma ostali.
Sem pa bil pripravljen, da ko prve plače ne bi bilo bi šel na očetovskega
bolje doma zastonj sedet z otrokom kot na šihtu delat za tajkuna.

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.980
40
48
Pocakajte kaksen teden, potem pa se "usedte dol".
evil.gif

Nikakor pa ne v stilu tistih, ki delajo in delajo, plac ni, potem pa jamrajo, da ze xy mesecev ali let niso dobili place.
bonk.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.416
1.270
113
Če denarja ni, ga pač ni in tega nič ne more spremenit. Potem se je treba le odločit med 2 možnostima: ali je stvar začasna (v tem primeru se splača delat naprej) ali pa dokončna (v tem primeru se pač ne dela naprej) ...
Je pa pač potreben odkrit pogovor z delodajalcem.