Ne prepozna mi usb naprav

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
v nov pc sem vstavil star disk z win7 in zalaufal. Pc se je postavil, vidim namizje. Samo očitno pa mu nekaj ne paše.
V windowsih mi ne prepozna nobene usb naprave, niti mrežne niti zvočne.
PS2 miške pa nimam.
Mi pa usb miško prepozna, ko me na začetku vpraša, če želim safe mode, al normal...
Če izberem safe mode tudi ne dela miš

Kako zadevo usposobit, da mi ni treba ponovno nalagat sistem
grims-1.gif

onlyme

Fizikalc
5. apr 2010
870
63
28
Dej poskusi miš priklopit v kater idrugi USB. Ker včasih je potrebno namestit gonilnike za USB 3.0(tiste z modro barvo). Prav tako boš moral kasneje namestit tudi gonilnike za zvočno in mrežno, oz. ti bo slednje namestilo s posodobitvijo windowsov.

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
16.820
5.929
113
Šoferje za čipset namesti (in nato vse manjkajoče ostalo (device manager, kjer je rumen vprašaj) - mrežna, zvočna), najdeš jih na strani proizvajalca os. plošče.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
To sem že takoj sprobal vse usb-je. V nobenem ni delalo.
Potem sem šel v bios in se tam igral.
Bios ima že čist nek nov fancy UI. Tam mi je ratalo posodobit bios.
Potem po 1234 poskusu je pa celo miš v win začela delat.
Potem sem pa na drugem pc-ju potegnil dol driverje, in kr cel disk prestavil v nov pc in potem s tega diska namestil:)

Samo še za grafično oz procesor mi ni jasno kako naj uredim driverje.
Na strani od procesorja intel g4500 nisem nič našel.
Windowsi pravjo, da je že vse posodobljeno... jst pa ne morem resolucije spreminjat in imam generic device.

@Ytbnd
kako bi jih pa namestil, če miš, usb, net, tipkovnica... niso delal??

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej to s prestavljanjem hdd-ja v drug pc sem naredil. Samo dokler miš ni zagrabla mi en drek nucajo šoferji na hdd;)

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
ja.
pa miš je čist enostavna logitech, brez dodatnih gumbov. zato mi je še tolk bolj čudno, da res to ne dela že iz škatle.

ngc2392

Guru
4. okt 2007
2.172
512
113
kranj
čas, ki si ga izgubil s tem testiranjem in praskanjem po glavi (in forumu), bi sedaj že porabil za čisto namestitev sistema. in bi sedaj zelo verjetno že imel vse zadeve porihtane. razen, če nimaš pokvarjene plate in/ali usb vhodov.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
tudi o tem sem razmišljal. Vendar, ko sem potegnil črto, da je potem potrebno še določene stvari nastavit sem se raje še malo igral. Sej na koncu je ratalo. Časovno pa sem bil kr tam-tam.