Da ni športa se ne strinjam... Smučarijo imajo, potem so tukej atletika in ostale zadeve. Kdo pa je prenašal olimpijske igre? Je bil to POP? Če pa ni žogobrca, košarke in formule pa je televizija ožigosana kot da na njej ni športa.
Kaj pa pravite na POPtevejvske telenovele? To je šele najcenejša možnost, kako zafilati program. Nakup avtorskih pravic za predvajanje ene serije "španščine" stane hišo precej manj, kot če sami sproducirajo vsebino.
Drugače pa, kar se tiče javne RTV (kar je RTVslo) naj bi le-ta imela izobraževanje, informiranje in zabavo. Služit more različnim okusom (visok, nizek, popularen, elitni...). Potem pa tukej nastane še ta hakelc, ki veliko doprinese k splošnem mnenju o tem da je RTV poden - zakonsko so obvezani, da morajo tolko in tolko % programa posvetiti manjšinam (etičnim, jezikovnim in starostnim). Zato so tukaj potem oddaje kot so Hidak itn...
Kriza javne RTV (takšna kot jo imamo pri nas) pa po svetu ni nič nenavadnega. Podobno je tudi v Franciji, Novi zelandiji...
Meni nasplošno pa je program RTV-ja svetlobna leta pred ostalimi - sem tip, ki si rad pogleda kakšno gledališko predstavo (ravno zadnjič sem ujel Veliki briljantni valček), zanimiv dokumentarec ali pa odmeve, v katerih se podrobno razpravlja o določeni tematiki. Res pa je, da se pred TV vsedem parkrat na mesec. Gledanja filmov pa se na TV izogibam zaradi vseh reklam. Tako potem odpade POP in kanal a.