Ne gre formatirat

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Naletel sem na cuden problem. Ne formatiram prvic, se mi je pa pojavil ta problem. Kolegu hocem formatirat racunalnik, v biosih nastavim vse potrebno, ko vstavim XP medij, mi ga sploh noce prebrat pri zagonu racunalnika, ce pa vstavim medij z Visto, pa se cel postopek naredi kot je treba, ampak mi ne ponudi moznosti formatiranja, ampak gre kar naprej do instalacije windowsa. Kaj se lahko naredim ? Rad bi formatiral disk in nalozil windowse.

redorange

Fizikalc
6. avg 2007
1.283
0
36
45
terra rossa
bojanm.blog.com
Ma pri visti ti formatianje ponudi pri namestitvi. Označiš na keri disk in formatiranje.
Za xp-je, tudi meni se je to dogajala na prejšnjem rač.
Finta je v biosu v tem da zgleda da reset rač. ne pomaga in ga moraš izklopit in ponovno prižgat pa ti bo botalo iz cd-ja
Meni je pomagalo.
lp

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Ok, tole z XP varijanto bom poizkusil, pri Visti mi ponudi, kam hocem instalirat visto, disk je razdeljen, prikaze mi C in D, ampak ce kliknem na C, mi potemni in ne morem nic izbirat, niti format.

matejdro

HACKER 08
6. jan 2008
2.267
0
36
Pri visti moreš pri izbiri diska kliknit dodatne možnosti ali nekaj takega, pa maš pol tam format gumbek.

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Nic ne gre, tudi ponovni vklop racunalnika ne pomaga, da bi bios zacel brati XP iz medija.

Floki

Guru
6. sep 2007
10.118
3.175
113
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
XP cdja nisi vredu spekel, pa ga sedaj ne moreš bootat.
zmaga.gif

ko pečeš cd je potrebno da je bootable drugače ti ga ne bo zaznal (predvidevam da ni original
sprasujem se.gif
)

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Citat:
Uporabnik matejdro pravi:
XP cdja nisi vredu spekel, pa ga sedaj ne moreš bootat.

S tem CDjem sem nalozil ze vsaj 5 racunalnikov in preverjeno deluje. Saj pravim, da mi tudi Vista ne ponudi moznosti formatiranja tam, ko bi to moralo biti. Tudi to visto sem ze nalagal in vem kje bi ta moznost morala biti, ampak je ni.