Pozdrav,
pred par dnevi, ko je brat kupil NAVON-a N560 za v kamion, sem prvič imel kakršnokoli navigacijo v rokah. Po perbiranju raznoraznih forumov, sem zasledil, da te naprave delujejo tudi z igo8, pri nas pa zaenkrat prodajajo le te z nameščenim Amigo programom. Bratu sem naročil naj nabavi še SDHC kartico 4GB in smo zadevo sprobali kaj je to za ena, tako opevana zadeva, igo8 =)
Tukaj sem zasledil vaš forum in se ravnal po navodilih waters-a. Ko sem zadevo končal bomba, igo8 je štartal brez problemov, nastavil sem jezik, GPS povezavo in TMC, vse je delovalo. TMC program je napravo takoj samodejno zaznal in pričel iskati TMC signal. Pri nas je našlo SLO 1 (NANOS) vendar ni bilo dogodkov v prometu, nato je začelo dobivati še sporočila (13 strani) na RAI (93,6 MHz). To je opazno na zemljevidu kot rumena kuvertica. No potem pa so se žal začele težave in veselja je bilo konec. Na navigaciji se kar na enkrat, po pribljižno nekajurnem delovanju ali ko naprava preračunava recimo dolgo (ekonomično) pot od nas do Belgije pri pribljižno 90% izračuna (pod tistima dvema zelenima puščicama v krogu) pojavi opozorilo če cel zaslon: Fatal Application Error (Application amigo_pna.exe has performed an il*g*l operation and will be shut down…
Nato vse zmrzne in zadevo je potrebno resetirat.
Da bi ta problem rešil sem najprej preimenoval tisto mapo amigo v Amigo, kot je na originalni SD kartici in popravil v sys.txt:
[folders]
app="%SDCARD%/Amigo"
To ni pomagalo. Nato sem pri amigo_pna.exe (preimenovanemu igo IGO8.exe) popravil še tiste informacijske napise, ki se nahajajo pod Properties: File Version, Product Version, tako da se je tudi to ujemalo z originalom 8.4.2.95590, ker sem mislil, da tukaj prepozna program neskladje, ampak tudi to ne pomaga. Nato sem pobrisal vse nove mape (zemljevide) in jih nadomestil s starejšimi, ker sem domneval, da so težave s kakšnimi novimi licencami, ponovno brez uspeha. Probal sem tudi več verzij iz cvetličarne Igo 8.3.2.80621 (1,82GB) nato sem od te verzije Igo-ta pustil le mapo content, kjer so karte itd. in naložil Igo8 8.3.2.93112. Zadeva morda s to verzijo deluje malo hitreje in dlje časa, vendar tudi tu po določenem času javi prej omenjeno napako.
Drugače pa sem Amigo program registriral (aktiviral) preko interneta, tako da ko vsavim original in resetiram navigacijo se zažene Amigo in deluje. Vendar to ni to, ko enkrat prešaltaš iz Amiga v Igo8 je enako kot bi šel iz Yugota na BMW-ja =). Torej vprašal bi Vas, kje bi lahko bila ta napaka, ali je kaj narobe z licencami, namreč Igo8 ima samo en dokument v license mapi, medtem ko ima original Amigo kar 18 dokumentov v tej mapi. Vprašal bi tudi, da kaj ne pokvarim, ali je morda pametno namestiti kakšno drugo verzijo recimo IGO8 v8.3.4.102680, ki naj bi delovala na WinCE 5.0 ali mora biti v8.3.2. Vesel bi bil vsakeršne pomoči, da bi lahko končno po enem tednu rešil to težavo.
Lp