Ja, sem ga kar kupil in to pri RadioVili (je ceneje kot v BigBangu, kjer ga tudi prodajajo). Uporabljam ga cca 1 mesec. Moram povedati, da je to moja prva navigacijska naprava. Prvi vtisi:
- zelo enostaven za uporabo (določitev poti)
- zaenkrat me je pripeljal točno do cilja (npr.: v Podhom - izhodiščna točka za Blejski Vintgar)
- hiter izračun poti in prav tako hiter popravek (ponoven izračun poti), če kje skreneš s poti
- sem pa opazil, da nima še šentviškega predora, prav tako ni vnešen še nov predor pri viaduktu Peračica. Mislim, da bi morala biti že oba notri, saj je verzija karte za SLO 090616, kar pomeni vse spremembe do 16.6.2009. Upam, da bo to kmalu popravljeno, saj imam po zagotovilih prodajalca 1-letno zastonj nadgradnjo zemljevidov.
- v začetku me je TMC malo begal, sedaj pa redno prikazuje ikono, kar pomeni, da je aktiven. Le opozoril še nisem bil deležen. Sem se pač vozil po takih krajih, kjer ni bilo zastojev. Moraš pa biti malo iznajdljiv, da napelješ dodatno anteno za TMC. Jaz sem jo napeljal kar po robu vetrobranskega stekla s pomočjo dodatnih vakuumskih držal.
- me je pa motilo, ker ni priloženega 220 V mini USB polnilca. Sicer se naprava lahko polni preko računalnika, vendar mora biti ta prižgan (razen seveda, če nimaš USB hub-a z lastnim napajanjem). Pa sem tudi ta problem rešil: kupil sem univerzalni mini USB polnilec za 220V, čeprav imam tudi USB hub z lastnim napajanjem. Je pa priložen avtomobilski polnilec, tako da ni panike.
- moti pa me tudi opozarjanje, da sem prekoračil dovoljeno hitrost. To, da opozarja je že v redu, ni pa v redu, da opozarja tam, kjer bi lahko (nekaznovano) vozil hitreje. Primer: dovoljena hitrost 90 km/h, naprava opozarja, da moram voziti 70 km/h. To se mi zdi je eden večjih kiksev. Sicer ta opozorila lahko izključim, ampak to ni to. Upam, da bodo tudi to kmalu popravili. Aja, karte so od Monolita. Če so s TMC-jem korak naprej, so pri teh hitrostnih omejitvah udarili mimo.
Kot rečeno, so to prvi vtisi. Na splošno sem z napravo zadovoljen in mi ni žal nakupa. Služi svojemu namenu in za denar, ki ga daš za napravo, dobiš prekleto veliko. Vsaj meni se tako zdi. Bi pa tudi jaz želel, da se še kdo oglasi s praktičnimi izkušnjami in ne samo teoretičnimi (khm Drago, pa brez zamere).