Navodila za Mercedes C, zadnji model

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Mogoče kdo ve kje dobit navodila za uporabo (lahko v elektronski obliki) za Mercedes C200 (dizel), letnik 2005. Najraje v angleščini, lahko tudi v nemščini. Imamo samo v nizozemščini
bonk.gif

Prav tako me zanime, če kdo ve kako uporabit bluetooth telefonijo na tem avtu. Ko dam iskanje, mi najde GSM, ko pa pritisnem na gumb za telefon, mi napiše, da moram priklopit telefon. Za katere telefone je pa sploh vmesnik v predalu?

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
9.997
1.440
113
Delno ti lahko odgovorim na 2.vprašanje. Blutetoth v Mercedesu je meni malo mimo. Zagotovo ti zatrdim, da dela Nokia 6230i ter 6310i in sicer v razredu E, tako kot malo stareješm ter sedaj prenovljenem. Je pa tale bluetotah malo butatst. Ko najde gsm,deluje noramlno. Ko pa zapustiš vozilo ter se nato ponovno vsedeš notri, moraš ponoviti celoten postopek prepozavanja ter povezovanja. Zelo zamudno ter nepraktično. Sem pa slišal od različnih lastnikov, da marsikoga zafrkava BT. Drugače pa dela normalno, razen zgoraj opisane zadevščine.

Za navodila preveri kakšen EMule, gori bi moralo biti skoraj zagotovo. Skrajna sila se odpelješ do Autocommerca ter si skopiraš navodila ali pa naročiš nova.
tongue-1.gif

YuGec

Fizikalc
18. avg 2007
2.801
0
36
To je zanimivo pri MBju, da bluetooth dela slabše kot kak parrot za 150 EUR.
crazy1.gif

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
V novem Cju dela BT brez problemov, sprobano s par nokijami, enim SE in enim samsungom. In se normalno poveže, kos e vrneš v avto. Zna biti pa včasih slaba kvaliteta zvoka. Telefon moraš nastaviti tako, da ga MBjev BT vidi, serch, najde telefon, ga izbereš in sprožiš pairing, vneseš kodo na avtu (priznam, tule nisem ziher, ker sem mel v kratkem zaporedju par avtov z BT, pa je pri enem koda vnaprej nastavljena in moraš v telefon vtipakt 1234), nato na telefonu, povezava končana. Pri večini telefonov je treba nato v BT napravah MBjev BT dodati med pooblaščene naprave (to se ne zgodi avtomatsko), drugače se ob ponovnem prihodu v avto ne povežeta.
Pri SLKju in Eju je pa BT delal zanič, kar sredi povezave je crknil ipd. Ampak v novem C, sprobano v 3 različnih avtih, pa dela OK.

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
to sprasujes za W203 model verjetno...glede na letnik 2005 in ta ni ravno najnovejsi model
wink-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Precej čudno je vse skupaj. Ko grem pod setup/bluetooth začne iskat naprave (in napiše, da jih lahko najde max 6). Pri prvi povezavi je zahteval še kodo za parjenje, zdaj pa ga samo napiše in napiše, da je že povezan. Toda to je tudi vse. Ko pritisnem na katerikoli gumb za telefoniranje, mi še vedno napiše please connect telephone, čeprav sem ga par sekund prej povezal.

Bo res treba kupit kak adaptor (ker zdaj je samo mini konektor v predalu), in nanj vedno fizično priklapljat mobilnik?

SJTV1

eV12
18. jul 2007
19.185
1.197
113
www.adriamedia.si
Šele zdaj pogledal, za kateri avto pieš. 2005 pač ni zadnji model. Kar sem napisal, velja za novi C, pri prejšnjem BT nisem spreobal, ampak simptomi mi zvenijo enako kot BT iz SLK ali E ...