Navigacija Mercedes S320 l.98

RS8

Zelenc'
18. okt 2007
13
0
1
Glede na to, da se niti pri generalnem uvozniku ne da vec narociti CD-ja z navigacijo za S320 letnik 1998, bi prosil, ce mi
lahko kdo pomaga. Namrec z neta sem potegnil ze nekaj verzij, pa nobena ne dela. Zato prosim, ce mi lako kdo skopira
navigacijo ali da link, kjer bi lahko to dobil - delujoco verzijo. Kolega je pri vec razlicnih Mercedes servisih neuspesno cakal na Cd z
navigacijo. Jaz bi ga pa rad presenetil in mu kot bozicno darilo podaril omenjeno navigacijo.

Se enkrat poudarjam, ker je sistem star gre za karte na CD-ju!!

Hvala za pomoc.

LP
Saso

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
nesigurno darilo si izbral..
smile-1.gif

S320 ima do letnika 2003/09 Comand DX sistem, novejši letniki imajo Comand APS NTG1. Torej tebi bi eventualno delovala Blaupunkt TeleAtlas No DX kartografija, ki pa žal ne pokriva vzhodne Evrope (vključno s SLO). Pokrite so sledeče države: Španija, Francija, Belgija, Luxemburg, Nizozemska, Italija, Nemčija.

Prav tako snemanje teh CD-jev zahteva za uspešno kopijo še nekaj dodatnih pogojev - od kompatibilnega pekača, softwera in medijev..Zato ni nujno da bi zadeva sploh delovala in kdo ve, s takšnim darilom bi se utegnil kolegu celo zameriti!
wink-1.gif

Nazadnje urejeno:

RS8

Zelenc'
18. okt 2007
13
0
1
Kljub vsemu, imas kaksno resitev? Kolega je bil ze s strani mercedesa obvescen, da ni pokrite slovenije, ampak pravi, da se bo tudi
kdaj peljal v Italijo ali pa Avstrijo. Tako da, ce je mogoce bi se zahvalil za kakrsnokoli pomoc. Ker ce mu jaz ne bom zadeve uredil, verjetno ne bo imel navigacije niti za zahodno evropo. Ker se pa bliza bozicek, bi pa vseeno izkoristil to priloznost.

P.S. Kot sem dejal sem imel nekaj kart, ki sem jih potegnil z neta vkljucno z nekimi Firmware posodobitvami za command, pa zadeva ni delala, zato verjamem, da bo bolj komplicirano.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Glej takole je. Lahko ti dam na privat linke za DL, vendar vedi, da imaš zelo zelo malo možnosti za uspešno kopijo, ker ravno Blaupunktovi sistemi so najbolj občutljivi na kopije. Tukaj je eden od receptov za peko:

- uporabi čim starejši pekač, (novejši odpovejo na celi črti!!) ki ima tovarniško specificirano zelo nizko hitrost zapisovanja. Primerni so recimo antični Pioneerjevi pekači s 4x hitrostjo zapisovanja. Pozitivne informacije prihajajo tudi od uporabnikov Medion prenosnikov, ki imajo TSST brandirane pekače. Tudi Plextorji so zelo primerni...

- verbatim CD-ji, po možnosti tisti, ki imajo čez layer za print. Ti cd-ji imajo ravno zaradi tega nadpovprečen svetlobni odboj, kar dodatno pripomore k prepoznavanju diska v enoti.

- za snemanje img datotek uporabi Clonecd software in snemaj na najmanjši hitrosti.

nekaterim kljub dobrim pogojem, uspe narediti delujočo kopijo šele v xx poskusu..
**zemljevidi so zadnji iz leta 2007. S to verzijo so tudi uradno končali s posodobitvami za ta sistem!

Tako, zdaj pa dosti spodbujanja piratstva. To sem si drznil zgolj zato, ker res na nobenem servisu niso sposobni dobavit originalne kartografije. Enako velja tudi za nekaj drugih avtomobilskih znamk...

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.082
5.653
113
Tko kot ti je Janch reku...nezanesljive kopije!

Verbatim na Matashita laptop pekaču.....1x bere cd.......drugič ista konfiguracija ne bere CDja v avtu....

Nadaljnih poskusov nisem še delal.......mam pa pri nogah še staro kišto z Philips pekačem (nek DVD pekač z double capacity -najbrž za dvojne DVDje)....

Tko da me že glava boli sam zarad vseh mogočih kombinacij ( pravi pekač....pravi CDji......pravi program
bonk.gif
)

RS8

Zelenc'
18. okt 2007
13
0
1
Se priporocam za linke. Imam zelo starega Plextorja, ki se vedno deluje za razliko od novejsega. He, he.. (Made in Belguim).
Imam tudi printable CD-je (Verbatim) tako, da lahko poskusim.

Sigurno si ne bi upal odpreti temo, glede piratskih verzij, ampak so si sami krivi, ker smo cakali 2 meseca, da so nam koncno uspeli povedati, da CD-jev ni, ceprav na mercedesu sifra obstaja. CD-je pa ni in jih ne bo nikoli vec, so sporocili iz Mercedesa.

Zato se zahvaljujem in bom porocal o napredku.

LP
Saso

bluub

Fizikalc
9. jan 2008
686
39
28
Kaj pa lepo original v ebay.de vpiši Comand APS NTG1 ali pa Comand DX, in ti najde en kup CD/DVD-jev lepo v škatli noter pa original cene so pa tam tud od 18 EUR dalje + poština, mislim da bo to tapravo darilo za božička.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
Pazi! Comand DX ni ISTO kot Comand NO DX. Tako da, če boš že gledal na Ebayu, ignoriraj vse zadetke, ki ti ponujajo novejše od 2007, saj enostavno za ta model za katerega iščeš, NI novejše kartografije. Bodi extra pozoren, sicer pa ne verjamem v bogato ponudbo zadetkov tudi na ebayu. Zadeva je res specifična.

RS8

Zelenc'
18. okt 2007
13
0
1
Hvala za opozorilo. Sem pogledal na eBay, pa je veliko drugih kartografij. V omenjenem avtu naj bi bil Comand 2.5 DX? Je to pravilno?
To je tisti, kjer pritisnes Tape oz. puscico se mi zdi, pa se ti tipke pomaknejo navzdol kamor vstavis kaseto.

Janch

GPS guru
Osebje foruma
7. jul 2009
7.457
820
113
v leru
navi-guru.blogspot.com
V vozilu je definitivno Comand DX o tem ni dileme, vendar kar se tiče kartografije, obstajajo 2 verziji in sicer:

1. Blaupunkt NO DX Maps - To starejšo verzijo uporablja več različnih avtomobilskih znamk (starejših letnikov):

* Alfa-Romeo
* Audi [Navigation Plus RNS3.X (<11.99) / Navigation BNS3.X (in A2/A3/TT <06.01, A4 <10.00, A6 <04.01, A8 <12.00)]
* Fiat
* Ford
* Honda [TravelPilot RNS 1,2,3 / RGS06]
* Lancia
* Maserati [TravelPilot RNS3]
* Mercedes-Benz [Auto Pilot Systems (not Audio 30 APS) / COMAND in: CL- (<09.99, VIN
* <09.99, S-Class>Nissan [TravelPilot RNS3]
* Porsche
* Seat
* Skoda
* Volkswagen [RNS, RNS with colour monitor (<01.00)]

2. Blaupunkt DX Maps

Glede na letnik vozila o katerem je govora pa mislim, da potrebuješ prvo opcijo!

RS8

Zelenc'
18. okt 2007
13
0
1
Zivijo Janch,

Super, zadeva je uspela. Dela. Hvala. Prijatelj je bil zelo presenecen in vesel.
Sem pa delal po navodilih, kot si jih napisal. Snemal na 1x hitrosti s starim Plextorjem in printable Verbatim CD-ji.
Avstrije pa ni nikjer?

Lp,
Saso