nasvet za zavarovanje Renault 5 1992

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.450
429
83
Ljubljana
Do konca meseca bom registriral rabljen avto. Renault R5 letnik 1992. Imam v lasti že 2 avta, oba imata 55% in sta v pogonu, ne bom jih odjavljal.

Zanima me, kje bi čim ceneje lahko osnovno zavaroval tak avto, ki bo delal max 5000 km letno.

Ima kdo kak nasvet, kje sklenit polico, katera bo 14 pr?

• Všeč mi je
Reactions: tony

BLABLABLA

Guru
28. sep 2007
2.840
1.138
113
Do konca meseca bom registriral rabljen avto. Renault R5 letnik 1992. Imam v lasti že 2 avta, oba imata 55% in sta v pogonu, ne bom jih odjavljal.

Zanima me, kje bi čim ceneje lahko osnovno zavaroval tak avto, ki bo delal max 5000 km letno.

Ima kdo kak nasvet, kje sklenit polico, katera bo 14 pr?
Avto je oldtimer... Probaj dobiti certifikat... In bo skoraj zastojn zavarovanje...

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.786
7.346
113
pri taščici
Naprej pa išči sam.
To je google povedal

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.892
11.745
113
ne splača se, moraš bit v klubu, plačevati naročnino in podobna sranja, podaljševanje certifikatov, če naletiš na enga čistuna, bo kompliciranje za brezveze... nekako ne smeš po svoje km delat, naj bi jih delal namensko samo za klubske zadeve.. splače se za kakšne 3.0+ V6 V8 ...zverine. ostalo pa no go.

Torej, pelji na tehničnega, zavaruj osnovno, in to je to. Pa pazi na rjo.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.450
429
83
Ljubljana

Priponke

• Posnetek zaslona_10-4-2025_214850_avto.wiz.si.jpeg
    Posnetek zaslona_10-4-2025_214850_avto.wiz.si.jpeg
    43,9 KB · Ogledi: 19

sad

Guru
24. avg 2007
21.639
10.299
113
Certifikat oldtimerja in boš imel 90% popusta na zavarovanje in oprostitev cestne takse.
Stroški so pa članstvo v klubu oldtimerjev + članstvo SVAMZ. Pa preračunaj, če se ti splača.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.786
7.346
113
pri taščici
30 let star avto in asistenca se verjetno pri vecini zavarovalnic izključuje.
Pri lastnistvu / uporabi vec avtov je verjetno ceneje amzs kjer imas asistenco ti kot voznik in ne avto kot predmet.
Za ceno "original" sipe dobis cel avto.
Je pa res, da stane mojster da ti jo zamenja vec kot sipa verjetno.
Odkup prve skode pa tudi ne vem ce je smisel za avto ki bo malo na cesti in verjetno ne veliko v rejs mode.
Mene je obicajno zavarovanje za merivo 55kw pred dvemi leti prislo 80€.
Na "wiz" bi me prislo dobrih 60 ce se ne motim.
Pa je zavarovalni razred visje kot R5 campus.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.786
7.346
113
pri taščici
Se mi ne zdi nekaj ugodno tole. Za megana 105 km z zavarovanjem stekla in odkup prve škod + asisitenca dajem 190 letno
Fak, sem poklikal za R5.
Neki 17€/mesec, se pravi 200€
So pa nazgal ceno zavarovanju
Res da bi z leti pocasi nabiral bonus, ampak....
Mogoce se ga pa splaca nabirat pri takem poceni zavarovanju in ga bos ti ali potomci kdaj kasneje uporabili prenesel na drazji avto /zavarovanje.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.557
1.138
113
Obišči stran
30 let star avto in asistenca se verjetno pri vecini zavarovalnic izključuje.
Pri lastnistvu / uporabi vec avtov je verjetno ceneje amzs kjer imas asistenco ti kot voznik in ne avto kot predmet.
Za ceno "original" sipe dobis cel avto.
Je pa res, da stane mojster da ti jo zamenja vec kot sipa verjetno.
Odkup prve skode pa tudi ne vem ce je smisel za avto ki bo malo na cesti in verjetno ne veliko v rejs mode.
Mene je obicajno zavarovanje za merivo 55kw pred dvemi leti prislo 80€.
Na "wiz" bi me prislo dobrih 60 ce se ne motim.
Pa je zavarovalni razred visje kot R5 campus.

Za oldije ni problema asistenca, jo imam na Triglavu.

• Všeč mi je
Reactions: Hanzi

guardy

Guru
3. avg 2007
8.557
1.138
113
Obišči stran
Certifikat oldtimerja in boš imel 90% popusta na zavarovanje in oprostitev cestne takse.
Stroški so pa članstvo v klubu oldtimerjev + članstvo SVAMZ. Pa preračunaj, če se ti splača.

Članstvo v klubu ni obvezno, je pa potem dražji certifikat.

Bratranec ima petko pri www.zveza-svs.si, pravi, da so malo cenejši kot svamz. Jaz sem pri svamz.

Pa cestne takse nisi oproščen, ampak imaš popust. 80% na cestno takso, 85% na zavarovanje.

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.376
4.310
113
Za oldija dobro premislite, ker ko bo enkrat vpisan kot oldtimer ga bo težko prehomologirat nazaj. So pa za oldatimerje omejena pravila vožnje, ne vem kako je sedaj pri nas (nekaj je že veljalo pa so ukinili tako da na pamet ne bom nakladal kaj je in kaj ne), ampak se bo zelo kmalu najbrž sinhronizirali na ravni EU. In po večini je v razvitih državah tako da se oldija na cesti lahko vozi samo od lokacije lastnika do lokacije (uradno organiziranega) srečanja oz. dogodka nekega kluba/društva/dogodka in vožnja potem na vnaprej določeni trasi ki jo določi društvo/klub/organizator.

Po domače če še ni tako, bo pa zelo kmalu da oldtimerja uradno po cesti ne boš smel vozit, razen za druženje z istomislečimi in vožnjo z njimi v koloni.

(triglav je imel včasih neke ugodnosti za uradne "neoldije" ki so starejši od 30 let in so drugo vozilo pisano na istega lastnika, mislim da so ti radodarno dali 70-80% popusta pa še tu si imel pogoj, da ne delaš več kot 5k km na leto)

• Wow
Reactions: Bakki33

sad

Guru
24. avg 2007
21.639
10.299
113
Nobenih omejitev ni. Tistih 5 ali 3 tisoč letno je urbana legenda, ni nikjer zapisano v dokumentih. Kaj bo, se bo pa videlo.
In zakaj bi bilo problem prehomologirati nazaj? Certifikata ne obnoviš (mislim da je na 10 let) in kaj misliš, da bo potem? Kar na odpad šel.

• Všeč mi je
Reactions: Bakki33

Utisevalec

Guru
12. nov 2007
16.376
4.310
113
Nobenih omejitev ni. Tistih 5 ali 3 tisoč letno je urbana legenda, ni nikjer zapisano v dokumentih. Kaj bo, se bo pa videlo.
In zakaj bi bilo problem prehomologirati nazaj? Certifikata ne obnoviš (mislim da je na 10 let) in kaj misliš, da bo potem? Kar na odpad šel.
Ja v tujini so omejitve, recimo že tablice ne dobiš normalne ampak posebne. In zakonodaja se bo spremenila, ker prihajamo v dobo ko imaš en kup čisto normalno voznih 30letnikov (so vozni že sedaj na cesti), ki jih bo folk izkoriščal za to da plačajo manj vsega. Že vidim reciklažo starih 1.9TDI (polo, golf, passat) s porabo 4l/100km za katere boš dal 15 eur zavarovanja in 15 eur cestne takse ...