Nasvet rabim:drsna vrata namesto običajnih?

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Pozdravljeni,
upam na vašo pomoč in sicer sva na sredi renovacije kopalnice in se je zgodilo, da so sneli štok zdaj že bivših vrat dol. V trenutku je ta prostor popolnoma drugače zaživel in se nama je razjasnilo, da je to tisto, kar je kopalnici, kot pika na i , manjkalo.
Seveda je bilo naprej predvideno, da damo notri nov štok vrat s to razliko, da se bo pač odpiral v drugo smer.
In zdaj, ko sva tole " olajšanje, ker ni več vrat" doživela, razmišljava o tem, da bi namesto teh vrat dala drsna vrata.Najraje bi dala tudi čimveč ostalih vrat drsnih.
Stanovanje je v bloku, stene so iz knaufa. ( predelne )
Kake so kaj pretirane slabosti takih drsnih vrat?
Kako se to izvede oz na koga bi se lahko obrnil po pomoč in nasvet, izdelavo?
thnx vnaprej
lp

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Slabosti:
malce glasnejše od normalnih ob odpiranju in zapiranju
se mi zdi, da tesnjo slabše od klasičnih (zvok)

Prednosti: prihranek pri prostoru ob odpiranju/zapiranju.
aplauz.gif

Sicer pa kupiš lahko tudi kasete in jih enostavno daš zraven stene (žal mora biti to že prej projektirano), tako da je cokelček. Če še pravilno pobarvaš izgleda prav OK. Sicer pa steno podrt in vgradit kaseto.

dotore

Pripravnik
18. avg 2007
438
3
18
Točno nekaj takega sva imela v mislih....bravo, lepo.
Glede glasnosti: verjamem, da ne tesnijo tako dobro, kot navadna vrata. Ampak izgled mi pa to definitivno odtehta.
Pozna kdo še kakega iz Dolenjske , ki tole izdela?
lp

slosplet

Pripravnik
7. mar 2008
154
0
16
Če imaš drsna vrata za npr. za spalnico, hodnik itd. glih ni važno, da tesnijo. Bolj je važno, da vrata tesnijo od WC, kopalnice. Ena taka vrata so me stala okrog 500€.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
imam od lip bled drsna vrata. so bila definitivno cenejša od 500e, ne vem pa kako je s tem danes.
drsna imam med dnevno in kuhinjo, smao za zapiranje pogledov, ter med shrambo in kuhinjo.

nikjer drugje jih ne bi imel, ker ne zagotavljajo tišine in ustavljanja vonjav.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.610
349
83
Kras
www.mtl.si
Fajn, čeprav meni osebno je lepše kot sledi iz spodnje slike (če že ni možno vgraditi v steno). Pač lepo zapreš z gips ploščami in to je to.
505998-Vrata.JPG

Priponke

• 505998-Vrata.JPG
    505998-Vrata.JPG
    7,2 KB · Ogledi: 1.089

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Sam imam drsna vrata na kopalnici z WCjem ker sem imel enak primer kot ti. Ko smo sneli vrata in štok sva z ženo opazila novo dimenzijo in naredila prelepo kopalnico.
Moram račt da nasploh nimam slabih izkušenj s temi vrati sal ne potrebujem pretiranega dihtanja (zakaj bi ga?). Vrata so sedaj stara cca. 1 leto in sploh niso tako glasna. Tečejo gladko in presenetljivo tiho. So pa od Lip Bleda in so koštala nekaj čez 400€ z montažo vred. Sicer sva kupila takrat 6 vrat z lesenim satovjem (kartonastega ne priporočam polna pa se mi zdijo nesmiselna- škoda denarja). Od tega so bila ena vrata drsna, 4 klasična in ena z steklom in je vse skupal koštalo cca. 2600€ z montažo. Sicer sem bolj tehničen tip in sem se hotel sam lotit montaže a vam vsem ki tole berete toplo priporočam da vzamete montažo zraven.

Zakaj vzeti montažo? Če montirajo lipovi monterji ti vso škodo ali nepravilnosti odpravijo na lastne stoške. Pri meni se je to izkazalo kot pozitivno. Imel sem namreč nesrečo da sem dobil neizkušenega monterja ki je naredil več škode kot koristi. Po reklamaciji so mi zamenjali in popravili od šestih vrat in pripadajočih štokov kar 5 komadov in ker sem moral zaradi ogromno škode dolgo čakati na "nove" dele so mi na mojo zahtevo brez pregovarjanja in z globokim opravičilom vrnili pol kupnine ki mi je krvavo prav prišla pri betoniranju terase
smile-1.gif
. Naknadno so mi še sporočili da so monterja umaknili v proizvodnjo in da ne montira več tako da si lahko brez skrbi da bi prišel k tebi.

Na kratko rečeno je lip bled zaupanja vreden trgovec oz. ponudnik saj naredi kvalitetno, v primeru da ne, pa popravi in zamenja brez komplikacij in z lepim (€) opravičilom.

LP

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
no ja.

moja zgodba je povsem drugačna. sicer so naredili zamenjave odgovornih, pa izločili iz prodaje kooperanta, pa plačali škodo, sam vseeno. čakat na nekaj se mi ne zdi ok, četudi je na koncu zastonj. sploh pa desetkrat popravljat.

Lokos

Pripravnik
17. okt 2007
383
0
16
faktor-x.blogspot.com
Ja nekako se strinjam da čakati 5 mesecev na nekaj kar bi moralo biti končano v 6-8 tednih (moj primer) in imeti 4 montaže ni prijetno ampak pri današnjih prodajalcih ki so ponavadi brezobrazni in želijo vedno zvaliti krivdo na kupca da se izognejo stroškom pa čeprav to terja sodni pregon je pravi balzam če se lahko tako kot sem se jaz pri lip bled zmeniš brez pregovarjanja da ti vse popravijo in imaš nakoncu kot se spodobi poleg tega ti izročijo brez problema pol kupnine in kar se mi zdi še največ vredno, ševedno obstajajo ljudje ki poznajo in uporabljajo frazo "se opravičujem ..." in priznajo napako. Na našem tržišču nam definitivno manjak tak kader in take firme. Pa da nebomo preveč zašli s teme bi s tem zaključil.

LP

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik dotore pravi:
Točno nekaj takega sva imela v mislih....bravo, lepo.
Glede glasnosti: verjamem, da ne tesnijo tako dobro, kot navadna vrata. Ampak izgled mi pa to definitivno odtehta.
Pozna kdo še kakega iz Dolenjske , ki tole izdela?
lp

Izgled včasih ni vse...
Meni je dosti odvisno od tega, v kateri prostor je prehod iz kopalnice!!

Če je prehod na hodnik, ki je hladen...bo pihalo tudi v kopalnico, pa čeprav boš drsna vrata zaprl. Če je hodnik topel, dobro ogrevan, potem ni panike.
Če je prehod v spalnico, bo eden od vaju tam spal ob 6h zjutraj, drugi pa se bo tuširal - in ga s tem zbudil? O zvočni izolacji pri teh vratih ne moremo govoriti.

Skratka, meni osebno so tale drsna vrata lepa (jih imam tudi sama doma), ampak imajo pa kar nekaj uporabnih minusov
rolleyes-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.276
1.908
113
jaz osebno pa nisem navdušen nad njimi v primerih kjer se vrtata dosti 'uporablja' - torej da jih pogosto odpiraš in zapiraš. Ker pri klasiki enostvano padeš na kljuko in odpreš...tu se moraš pa ustavit,. oddrsat, stopit noter, drsat nazaj....biti še previden da jih res zapareš z občutkom ......kar ti vzame precej časa z vidika da se ukvarjaš z njimi.

V stanovanju imava ena taka vrata (identične na prvi sliki, le da so bele barve)....pa so več ali manj stalno odprta (prehod med kuhinjo in dnevno sobo) zapremo jih edino preko noči, da male ne moti 'hrup' iz kuhinje (hladilnik)....kolikro se pač pozna....ker zvočna izolativnost in drsna vrata ne gresta skupaj...kakih 10 db pa verjetno vseeno profitiraš.