Nasvet pri menjavi ponudnika

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Ker bom v naslednjih dneh moral svojega ponudnika zamenjati, ali pa se vsaj naročiti na nov paket (sedanjega, Itak đabest, sem uporabljal na sinovo ime), Vas prosim za nasvet o najugodnejši ponudbi za moje zahteve:

- med 300 in 500 minutami pogovorov v različna omrežja
- manj kakor 20 SMS-ov
- prenos podatkov ni nujen

Sicer sem prebrskal verjetno vse ponudnike, ker pa sem na tem področju popolni laik, upam še na kakšen namig Alter-ja

LP

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Če imaš (ali poznaš koga), ki uporablja Telemachove storitve, imajo oni paket za Mingl, ki je v tem mesecu na voljo vsem starostnim skupinam. Sta približno primerljiva, oba vsebujeta tudi nacionalni roaming (pri Mobitelu), v katerem lahko koristiš zakupljene količine (pri Minglu brez prenosa podatkov, ta velja samo v domačem omrežju).

Ali pa počakaš na Big Bob / Vroči Bob, ko bo spet na voljo. Oz. karkoli že bo namesto njega, trenutna ponudba (3x100 enot) se izteče konec meseca, mogoče bodo v juliju že predstavili novi Vroči Bob z 2000 enotami?

pikapoka07

Pripravnik
6. dec 2013
212
3
18
Mobitelov Enostavni 300 - dobiš 600 enot (za vedno), kar porabiš za klice, SMS/MMSe, MB za 13,90€, če imaš pa Siol pa je potem cena samo 9,90€.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
Glede prenosa podatkov je mogoče fajn če je nekaj malega. Da se ti ne bo zgodilo enako kot meni, ko sem enmu starejšemu rihtal paket. Seveda sem mu dal brez neta, ker je bilo par € ceneje, čez 2 mesca si pa možkar nabavi pametni telefon
shocked-1.gif
So pol na alterju predlagal firewall app, tko da smo rešli.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.079
137
63
okolica mesta
Sosed je šel ravno večeraj na Si.mobil in vzel Neskončni XS. Za 16.99eur (ni vzel aparata) ima neskočne klice in sporočila (tudi mms) v vsa omrežja v slo. Meni se to zdi super, glede na to da imajo tudi dobro omrežje in ni nobenih roamingov.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Če ti sms ob nedosegljivosti in nekateri ostali bonbončki niso zelo pomembni potem BIG BOB. Počakaš da bo na voljo in za 10 evrov imaš rešeno(1000 minut/1000sms) . za 5 evrov zraven pa še Gb podatkov. GRem čez pol leta s simobila tja, po telefon pa na www.
Sem za 10% (600/650)prekoračil zakupljene podatke, pa sem dobil račun x2. namesto 25€, 52 evrov.
Če mi namesto sms dajo Gb pa bi bilo itak zakon. SMS pišem zelo poredko
Pa da jim malo reklamo naredim
http://www.bob.si/ponudba-bob/bob-narocniski-paketi/stari-paketi-bob/bigbob-paket-ni-vec-na-voljo
Imam ženo tam, sicer na osnovni naročnini. Ker si včasih moj telefon sposodi, je strošek običajno v višini provizije za plačilo položnice, zato ji vsake toliko preko klika plačam 20 evrov in ji potem od dobropisa odštevajo(pol leta ali več...) . Zakon
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.769
6.756
113
pri taščici
Pazi pa se tuš mobila in njihovega domačega omrežja. zakupljene količine ponavadi veljajo kadar si v jihovem omrežju. Če si v roamingu potem ti lepo zaračunajo minute.
So svake vrgli na to limanico, doma pa ne TM omrežja. Računi so bili skoraj trimestne številke kljub zakuplnjenim količinam... Ti ga v LJ najbrž imaš, ampak kak vikend, dopust....

I

Izbrisan uporabnik #488

Jaz sem prešaltal iz boba na MOB10.

Razlog je bil, da sem menjal pri Telemachu paket, dobil bon in sem še vzel aparat. Sedaj bo vse na enem računu.

Za razliko od Boba, kjer sem imel vroči bob za 12 EUR in 5 EUR za 1GB imam sedaj 500MB prenosa podatkov.
Do sedaj sem v povprečju porabil okoli 100Mb na mesec.

Prav tako imam pri telemachu 200 sms in(ali) mms, ki sem jih moral drugje posebej plačati.

Klice v vsa omrežja = 400minut, to ne nakličem, v telemachova pa neomejeno.

Za 10 EUR se mi zdi, da veliko ponujajo vsega oziroma dovolj.

Sedaj za manjši strošek enako kličem in uporabljam. Glede omrežja pa težko rečem, zaenkrat sem dosegljiv in deluje, številko so prenesli v enem dnevu.

titov

Fizikalc
12. jun 2008
7.544
1
38
A pri Telemachu še lahko vzameš samo mobilno naročnino, če vzameš na podjetje?

I

Izbrisan uporabnik #488

To pa ne vem, jaz sem kot fizična oseba za doma jemal.

V službi pa sicer imamo-smo imeli le internet, vendar so potem pakete tako pocenili, da smo vzeli trojček, čeprav nimamo tvja
smile-1.gif

oriolus

Fizikalc
12. avg 2009
3.787
15
38
124
Hvala vsem!

Sem se pravkar naročil na Mobitel - enostavni 300+, ko pa bo na voljo zopet Big Bob, se morda preselim tja.

LP
P.S.: kaj bi brez Alterja?
wink-1.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Brezplačni klici v omrežju telemach
smile-1.gif
torej njet tuš

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
950
91
28
Ljubljana
Če pa jaz tebe razumem. Bob je bil uber alles, čez Tuš si imel tudi veliko povedati, potem pa greš in začneš uporabljati njihovo omrežje. Za dodaten kamen okrog vratu, se greš pa še vezati Telemachu.
priden.gif

I

Izbrisan uporabnik #488

Bob je še vedno uberalles.

Šel sem zaradi tega, ker sem podaljšal-povečal paket, dobil bon in ugoden telefon.

Hkrati sem tudi znižal naročnino napram bobu, v kateri pa so zajeti mmsi, ki jih bob nima.

Imam sicer "le" 500Mb prenosa podatkov, a na mesec pokurim okoli 100Mb če sploh.

200 MMS in SMS (eno ali drugo), 400 minut v vsa omrežja in 2000minut v telemachova (temu pravijo neomejeno).

Čez tuš sem imel veliko za povedat internetne povezave z USB ključkom.

Glede na to, da živim v mestu in mam vsepovsod wifi, ne bo težav.

Danes je en teden od preklopa, zaenkrat lahko kličem in sem dosegljiv.

Bob pa razen MMsov ponuja več, je pa res da jaz tistega niti 20% ne porabim...

p.s.
prejšnji aparat je še vedno na bobu...