Nasvet glede gledanje filmov na tv-ju

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Živjo

24ur/dan imam prižgan računalnik in več ali manj si nalagam na računalnik filme ali risanke(nečak) + drugo. V prvem nadstopju se nahaja računalnik v pritličju pa TV. Do zdaj sem skopiral na cd filme ali risanke in si potem pogledal preko TV-ja. Ampak, ker pa se film ponavadi pogleda samo enkrat ali dvakrat lahko takorekoč CD vržem stran pa tud potem imaš ogromno teh cd-jev, ki jih boš nekega dne vrgel stran. DVD-RW-ja nimam, imam CD-RW, morda bi se splačo kupit to enoto (dvd rw) in nabavit tisti cd, ki ima 4GB (mislim, da se da celo brisat dol filme) bi šlo to.
OFF: Ne vem, kaj se zadnje čase dogaja s tv-jem, da, kar naprej ponavljajo ene in iste filme. Na internetu jih je toliko, da jih lahko začnem danes gledat pa jih niti v 10 letih ne bom pogledal (aja varčujejo z nakupom filmov). Spet smrtonosno orožje koliko krat je bil že ta film na tv-ju
uf-1.gif
. Itak druzga filma pa ni med 20-23 uro

Nazadnje urejeno:

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
nabavi dvdr enoto, daš not dvd-rw, ki ga lahko brišeš po mili volji, paše pa gor 4,7 gb. Lahko pa tudi cd-rw medije kupiš in jih brišeš

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
nabavi dvdr enoto, daš not dvd-rw, ki ga lahko brišeš po mili volji, paše pa gor 4,7 gb. Lahko pa tudi cd-rw medije kupiš in jih brišeš

hm tazadnjega stvaka ne zastopim.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.969
1.853
113
če imaš cd rw enoto, kupiš cd-rw medije, ki jih lahko brišeš. so malo dražji od cd-r, katerih ne moreš brisat.
če hočeš spravit več filmov na eno okroglo ploščo, kupiš dvd enoto, v katero daš dvd-rw, katerega lahko brišeš.
bo šlo?

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
če imaš cd rw enoto, kupiš cd-rw medije, ki jih lahko brišeš. so malo dražji od cd-r, katerih ne moreš brisat.
če hočeš spravit več filmov na eno okroglo ploščo, kupiš dvd enoto, v katero daš dvd-rw, katerega lahko brišeš.
bo šlo?

Za tole opcijo pa nisem vedel.
Morda veš kaj piše gori na tistih ploščah, ki lahko brišeš
Jaz sem do zdaj uporabljal CD-R 700MB, 80 minutes

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
858
113
lahko tudi kupiš DVD predvajalnik, ki ima tudi USB vhod (cena 30+ EUR), potem pa preko USB ključka prenašaš filme
klik

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.645
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Zakaj še en računalnik... če imaš šanso potem bi jaz na tvojem mestu potegnil kable iz prvega nadstropja (kjer sicer snemaš filme na ploščke?) do tvja. Tak da bi v prvem štuku štartal film, poj pa laufal v dnevno gledat
grin1.gif
Jaz bi to naštimal preko tv-outa, nisem pa še probal, kolk daleč nese signal. Verjetno imaš navaden tv, ne kakega velkega lcdja?

Za ponovnozapisljive ploščke iščeš CD-RW 700MB. Recimo paket, da ne rabiš enega po enega snemat. Opatzil boš, da so "ful" dragi, ampak če jih boš pazil, bodo zdržali zelo zelo dolgo
smile-1.gif

Lp

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Citat:
Uporabnik sass pravi:
lahko tudi kupiš DVD predvajalnik, ki ima tudi USB vhod (cena 30+ EUR), potem pa preko USB ključka prenašaš filme
klik

Veliko več, kot samo 30 evrov + zaenkrat sem pregledal do 120 evrov pa noben ne podpira usb vhoda. Za ta denar pa se dob že PC sicer pa že imam dvd predvajalnik samo ne odpira usb

trust

PEPČEK 2007
2. maj 2008
2.023
0
36
20km iz Idrije
Pa še nekaj bi vprašal.
Še nikoli mi ni uspelo dat podnapise na cd, da bi jih bral med gledanjem filma iscer sem skopiral podnapis na cd samo ne prime. No saj Angleščino že zastopim toliko, da zatopim o čem s epogovarjajo, katere dadoteka mora bit.

Nazadnje urejeno:

KarEn

Majstr
27. jan 2008
2.253
329
83
Večina predvajalnikov jih avtomatsko naloži če je ime datoteke podnapisov enako kot ime filma, razen končnice. Torej če imaš film1.avi, dodaj film1.srt (ali film1.txt) oz. karkoli že imaš zraven filma...

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
za dvd playerje si pa zelo slabo pogledal. do 120€ po mojem že večina podpira usb.
ker si pa dost na alterju pa si po mojem tudi že zasledil sosednjo temo, kjer hvalijo pihlipsa , mislim da tega
http://www.mimovrste.com/artikel/1110043818/q=dvd%20philips/dvd-predvajalnik-philips-dvp5990 še hdmi ima, če boš morda kdaj kupil lcd ali plazma tv;) pa firmware je treba takoj posodobit pa delajo podnapisi.
v času ko so HD ripi čedalje bolj popularni pa morda res skor boljš kak media player.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Jaz bi to naštimal preko tv-outa, nisem pa še probal, kolk daleč nese signal.
Lp

Imel sem svoj čas tako naštimano, kabel je bil dolg 12m, in je bilo b.p.
Menda da tja do 20m ni problema.
Sem pa sicer nabavil kabel v elektro štacuni (koaksialen, 50ohm) in nalotal konektorje, ko je bil kabel že potegnjen skozi cevi.

Naglfar

Fizikalc
7. sep 2007
1.563
1
36
Panonija
Citat:
Uporabnik trust pravi:
Citat:
Uporabnik Odisej pravi:
Si že pomislil, da bi potegnil kabel od kompa do tvja?

Potem moram kupit še en računalnik + kabli.

Večkrat si nekaj omenjal, da maš neke stare računalnike na dosegu roke. Evo, recimo kakšen duron 2400 in media box (recimo linux ali podoben unix derivat) na USB ključu, do te kište pa ethernet kabel od kište, na kateri surfaš in dl-jaš. Za default storage dodeliš samba share (windows network) na obstoječi kišti.
Malo prebereš dokumentacijo, vsi ti sistemi so načeloma ukalupljeni, ampak z malo motivacije (== branjem dokumentacije) in potrpljenja se s celotno zadevo da manipulirat podolgem in počez.

To je za malo denarja in nekaj živcev mogoče prava rešitev. Lahko pa greš kupit kakšen spodoben media box, tvegaš tistih nekaj deset evrov in ti kratkomalo špila vse, kot so že drugi predlagali. Duron ti seveda ne bi zmogel predvajati kakih HD-jev, bi pa bila dobra rešitev za male pare.

Vse je odvisno od tega, kaj želiš - izziv ali instant rešitev.