nasutje za suhi estrih

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
Odločil sem se, da bom delal kar z suhim nasutjem. Zdaj mam eno ponudbo za perlite pa cena na nek način ubija.
Obstaja kaka cenejša alternativa? stvar bo na betonski plati v kleti, nosilnost ni problem.
Kremenčev pesek bi opravil nalogo? Soba bo uporabljena 2-3x na dan za par minut.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Jaz imam perlitno nasutje in cena je res adijo se strinjam ima pa določene prednosti, npr. ni svinjarije, vlage, zadeva je peresno lahka,je tudi izolator,, nobenega čakanja za nadaljne delo....za delo v že "naseljenih" stanovanjih takorekoč idealno.....ima pa svojo ceno.
Glede na to da z nosilnostjo nimaš problema zakaj se ne odločiš za klasičen estrih ?

digg

Pripravnik
10. okt 2008
316
0
16
Suhega estriha poceni ni... s tem se boš moral sprijazniti.
Mi smo letos renovirali pa smo uporabili vezano nasutje od Fermacella. Mojster ki mi je pomagal, pravi da je za izvedbo to pravi balzam napram suhemu nasutju. Tlačiš in tlačiš,...in ponovno tlačiš. Vezano nasutje pa samo "potapkaš" pa z lato poravnaš in je to to. Suho po 24urah.
Zaenkrat zadovoljni.
Zgleda pa tako

Garfildd

Guru
24. jul 2007
6.413
4.983
113
Jaz sem uporabil pred petimi leti suhi estrih od knaufa se mi zdi, podlaga stiropor zmešan z mavto, čez pa cementne plošče vezane s fedri in enim posebnim lepilom modre barve.

Ker sem to rabil samo za kopalnico cca 5m2, po 4 letih se je ta suhi estrih kar lepo pogreznil za ene 2mm, imam pa tudi dve konkretni rezpoki po celi kopalnici, iz mojega stališča te variante odsvetujem, razen če se je tehnologija konkretno izboljšala.

p.s. stanovanje oziroma kopalnico uporabljam sam, tako da je res malo obremenjena.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Glede na to da z nosilnostjo nimaš problema zakaj se ne odločiš za klasičen estrih ?

bi se, če mi poveš varjanto kak ženski razložit, da bo treba čez celo bajto (hodnik) vozli šajtergo :D

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Citat:
Uporabnik Garfildd pravi:
Jaz sem uporabil pred petimi leti suhi estrih od knaufa se mi zdi, podlaga stiropor zmešan z mavto, čez pa cementne plošče vezane s fedri in enim posebnim lepilom modre barve.

Ker sem to rabil samo za kopalnico cca 5m2, po 4 letih se je ta suhi estrih kar lepo pogreznil za ene 2mm, imam pa tudi dve konkretni rezpoki po celi kopalnici, iz mojega stališča te variante odsvetujem, razen če se je tehnologija konkretno izboljšala.

p.s. stanovanje oziroma kopalnico uporabljam sam, tako da je res malo obremenjena.

Zakj je prišlo do posedanja bi moral kak strokovnjak povedar ampak v kolikor bi bile dejanske karakteristike suheha estriha take kot jih navajaš,dvomim da bi to prodajali oz. bi vsaj opozorili na posedanje.

Čeprav mi kar nekaj stvari, ki jih navajaš ni jasnih...stiropor mešan z malto ???.......cemenne plošče ?????......povezane s fedri ?????
Dejansko je suho nasutje(zgleda kot mešanica črnih in belih kroglic), ki se ga poravna, na nasutje pa pride 2x armirana gips plata(ali kaj podobnega), ki so(plasti) med seboj leplejene in vijačene.

Osebno posedanja nism opazil.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:

bi se, če mi poveš varjanto kak ženski razložit, da bo treba čez celo bajto (hodnik) vozli šajtergo :D

smile-1.gif

torej ji še nisi poskusil razložiti.......poskusi , morda te preseneti.

corsol

Guru
11. mar 2010
3.086
1.038
113
Citat:
Uporabnik digg pravi:
Suhega estriha poceni ni... s tem se boš moral sprijazniti.
Mi smo letos renovirali pa smo uporabili vezano nasutje od Fermacella. Mojster ki mi je pomagal, pravi da je za izvedbo to pravi balzam napram suhemu nasutju. Tlačiš in tlačiš,...in ponovno tlačiš. Vezano nasutje pa samo "potapkaš" pa z lato poravnaš in je to to. Suho po 24urah.
Zaenkrat zadovoljni.
Zgleda pa tako

kolikor vem se nasutja od knaufa ne tlači.....
confused-1.gif

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.301
1.925
113
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:

In kje imaš zdaj ti tu problem? Če je treba je treba. saj ima karjola gumo..torej? Pa verjetno boš nekaj položil po telh, ko se bo vozilo, ter na koncu pospravil.

Ne vem kaj kompliciraš.

(eno sobo zbetonirat je ena ura dela...big deal za karjolo res).

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
Citat:
Uporabnik corsol pravi:
Citat:
Uporabnik luka51 pravi:
Citat:
Uporabnik corsol pravi:

smile-1.gif

torej ji še nisi poskusil razložiti.......poskusi , morda te preseneti.

samo omeno sn ji da bomo betonirali pa sma zaklučla :D

Numy

Majstr
1. jan 2008
9.860
395
83
Ja potem naj ima pa neizdelano sobo, če je tako nerealna, da misli, da nekakšna zidarska vila s čarobno paličico zamahne in je soba fertik.

tesfalar

Fizikalc
1. nov 2008
1.133
96
48
Jaz bi ji rekel takole:
- varianta A: vozimo karjolo in gremo drugo leto na morje,
- varianta B: ne vozimo karjole in za razliko v ceni ne gremo na dopust.

Zdaj pa ti, žena moja draga, razloži otrokom, zakaj ne bodo videli morja. Ali pa bodo videli in morje in karjolo.

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.157
113
ubožec...sem prvo mislil da ji boš reko, da bo morala rokavičke gor dat pa kaj zmešat..tako pa še ji delat ne bo treba.....
bonk.gif

sajkek

Guru
16. mar 2008
36.038
11.157
113
sej pravim, tema ni v pravem forumu,. Ker tu ni težava estrih, ampak baba.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.503
5.796
113
pozabli ste na osnovno vprasanje. jevkaka alternativa nasutju perlite....
itak je zadeve 10 kvadratov 4cm in me nebo v bankrot spravlo.