Nastavitve miške

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.029
198
63
Imam miško Logitech M 510. Po default nastavitvi ima scroll kolešček nastavljen za preskok treh vrstic. V excelu potrebujem, da scrolla samo po eno vrstico. Če to nastavitev spremenim, pa je potem scrollanje prepočasno povsod drugje.
Je možno, da se scroll prilagodi posebej za excel? Ali pa mogoče obstaja kakšen univerzalen programček za te nastavitve?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.195
3.822
113
Poglej v nastavitve miške (v control panelu). Tam določaš za koliko linij se bo premaknil zaslon. V windows 10 gre nastavit tudi eno linijo, za starejše windows pa nisem 100%.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.029
198
63
Saj ravno o tem govorim... Če tam spremenim scrollanje na eno vrstico, katerega rabim v excellu, mi je povsod drugje potem scrollanje za eno vrstico prepočasno.
Če pa imam nastavljeno na 3 vrstice, pa mi je to v excellu prehitro.
Zato bi rad našel rešitev, da bi se excell scrollal za eno vrstico, vse ostalo pa za 3 vrstice.

brunobruno

Fizikalc
3. feb 2012
2.146
50
48
Ma saj lahko v setpointu nastavljaš prav za office programe.
Zdaj ne morem preverit kako je s scrollom, ker ravnokar delam clean install za 10ko 😀

sass

Guru
1. sep 2007
5.220
857
113
Naloži si Setpoint, potem pa v rubriki Advanced Settings omogoči Enable pre defined application-specific button settings ter si prilagodi po želji.

scorpion

Majstr
25. apr 2008
2.029
198
63
Set Point imam, ampak nastavitve za excel omogočajo samo spreminjanje gumbov Back in Forward. Sploh pa ne vidim opcije za nastavitev scrollanja.
Tega lahko nastavljaš samo za vse programe skupaj v rubriki "Pointer and scrolling settings".

Ali pa jaz ne znam poiskati.