Nasprotujmo ekofašizmu - prižgimo vse luči!

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Ura Zemlje

earthday.jpg

Nasprotujmo ekofašizmu - prižgimo vse luči 26. marca 2011 od 20:30 do 21:30. Usmerimo reflektorje skozi okno in si osvetlimo našo prihodnost. Ura "varčevanja" ekofašistov bo sicer ura dragega pekla za naša elektrodistribucijska omrežja in elektrarne.

Več energije lahko poceni porabimo - višji je naš življenjski standard ter večja je naša prosperiteta.

Ekofašisti večajo naše stroške energije, z dodatnimi davščinami, ki gredo na koncu 50%+ za plače javnega sektorja, ne za "varovanje okolja". Nasprotujmo regulaciji, ki kliče k nerazvijanju gigavatov novih kapacitet in ustvarja mrtvo izgubo.

Priskrbimo ekofašistom vize, da gredo lahko živet v nizkoogljični raj, označen v gornjem delu krožca na sliki - in tam zaprosijo za azil! Naj oni sami živijo v tej idealni eko državi, v kateri se ne razsipava z energijo: vse je pridelano organsko, brez umetnih gnojil in brez požrešne kmetijske mehanizacije - tj. požeto na roke. Koliko energije je tu porabljeno za tono proizvedene pšenice in koliko pri nas?

Zvečer se seveda luči morajo povsod ugasniti, vstajati pa je treba ob svitu. To je pravi Daylight saving!

Ljudje živijo lepo skromno življenje, brez nepotrebnega potrošništva in so zaščiteni pred oglaševanjem megakorporacij, ki hočejo ljudem zgolj podtakniti nepotrebne reči, ki preobremenjujejo okolje.

* prilagojeno iz teme podobno misleče osebe na slo-tech: http://slo-tech.com/forum/t461343

Nazadnje urejeno:

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.120
1.279
113
42
To je ena redkih tem pri katerih se pa z ekofašisti strinjam. Tko da jaz bom ugasnu.

Apollo8

Mahoney
15. avg 2007
15.406
7.519
113
dej no turbac a morva bit skoz na nasprotnih bregovih? Kako ugasanje luci dej lepo te prosm no

erikson

Guru
25. avg 2007
22.758
6.527
113
Zakaj si obkrožil tudi Južno Korejo?
confused-1.gif

Kdo bo zmagal se bo lahko spremljalo na tej sliki:
Graph12.png

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
To je ena redkih tem pri katerih se pa z ekofašisti strinjam. Tko da jaz bom ugasnu.

JEK že par dni popravljajo ker je vn "vrgl" porabnike in se je skurla izolacija
wink-1.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Normalni državljani smo ponavadi tiho in nič ne rečemo, medtem ko skušajo ti ekoaktivisti z moraliziranjem doseči nedotakljivost njihovih vrednot "nizkoogljične" družbe a.k.a. energetske revščine.

Nizkoogljična družba, ne hvala. Poleg tega, tisti, ki bomo za uro v stolpnici prižgali reflektor skozi okno, bomo veliko bolj vidni, kot tisti, ki bodo ždeli v temi!
cheer.gif

Vsaj enkrat, da ima normalni človek časovno in drugače poceni omogočeno demonstriranje. Normalni ljudje moramo delati, in nimamo časa da bi hodili na demonstracije in naši glasovi se ne slišijo tako glasno kot glasovi ekstremistov, brezposelnih new age hipijev. Živeti hočemo svoje življenje, v blagostanju, ti fanatiki pa nam pod noge mečejo polena (ups, tj. CO2!) - OK drage in nezanesljive vetrnice, ki jih nihče noče, med tem ko nam vsiljujejo vedno nove "ekološke" takse.

Moj predlog je: kdo hoče "zeleno energijo", naj si jo plačuje po tržni ceni. Ukinimo mandate, ki nas navadne državljane prisiljujejo plačevati dražjo energijo.

Še malo, pa bomo zaradi zgrešenih politik vsi ždeli v temi, kot v Severni Koreji, ker si preprosto ne bomo mogli privoščiti elektrike!

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Zakaj si obkrožil tudi Južno Korejo?
confused-1.gif
Nisem sam naredil slike, takšno sem našel v citiranem postu s slo-tech.

Drugače pa se razlika med družbo, ki smo, in takšno, kakršno nekateri hočejo, da bomo, vidi na spodnji sliki:

koreabynight.jpg

suzica

hođa
21. jan 2011
1.914
0
36
48
PLANET ČVIČK
Jankoviæ od zorana vam je tuk ljubljano zapufal , da boste naslednijh 20 let ždeli v temi sredi belega dneva.
Torej jutri nažgijte vse luči in uživajte v svoji minljivosti...
Bog z vami..

turbobitch

Lesna Goba
5. dec 2007
23.120
1.279
113
42
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
dej no turbac a morva bit skoz na nasprotnih bregovih? Kako ugasanje luci dej lepo te prosm no

Glej pač jaz mislim da je svetlobno onesnaženje zelo huda zadeva, velik tudi o tem vem in se mi zdi prav da v podporo tudi kdaj sodelujemo v teh akcijah. Mogoče se boš premislu če boš kej več o tem prebral. Pa brez zamere :D

AndY1

Guru
Osebje foruma
18. sep 2007
22.107
4.099
113
Ko sem bil še pokovc, sem poleti zvečer lahko gledal nešteto zvezd na nebu. Kaj vidim zdaj? Bolj malo.

Ko na otoku Pagu, v vikend krajih še ni bilo razpotegnjene javne razsvetljave, smo ob večerih gledali Rimsko cesto in utrinke. Zdaj gledam kako javna razsvetljava blešči v drevesa parcele in so tisti lepi poletni večeri, ko smo ležali na terasi in gledali zvezde, za vedno mimo.

Verjamem, da nekatere boli kita za gledanje zvezd, vendar ko se zazreš v to globino vesolja in zagledaš našo galaksijo...

Nazadnje urejeno:

Kamele0N

23. jul 2008
42.476
5.680
113
Pejt na pokljuko al pa pohorje....pa maš take zvezde prec

Kamele0N

23. jul 2008
42.476
5.680
113
Citat:
Uporabnik turbobitch pravi:
Glej pač jaz mislim da je svetlobno onesnaženje zelo huda zadeva, velik tudi o tem vem in se mi zdi prav da v podporo tudi kdaj sodelujemo v teh akcijah. Mogoče se boš premislu če boš kej več o tem prebral. Pa brez zamere :D

A to ste uno društvo proti svetlobnem onesnaženju k me je en na Šmarni gori 1x zahaklu? Mel ste en nočni pohod u Tamar?

Ne morš Mahoney-u lučke ukint.......sej ga ne bo noben resno jemal pol u akciji
grin1.gif

8888

mesija - Assassin's Creep
8. jul 2010
34.052
6.253
113
blizu močvirne prestolnice
Lep primer so žarnice, ravno zaradi teh kvazih zelenih so sedaj te novodobne žarnice 100 nevarnejše kot prejšne, da ne rečem koliko je umazana proizvodnja varčnih žarnic.

reality

Vudu lešinar
24. jul 2007
4.731
0
36
Citat:

Kva pa 4 urni delavnik....

ti bolje da ugasneš luči, ker ti štrom drug plačuje... tko da se strinjam stabo
hysterical-1.gif

panoramic

Fizikalc
20. mar 2010
1.837
0
36
ksz

A bodo ugasnili tudi reflektorje na gričkih in hribčkih širom Slovenije? Tisti zgoraj verjetno ne rabi luči, da bi videl, kje ima svoja veleposlaništva.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ko sem bil še pokovc, sem poleti zvečer lahko gledal nešteto zvezd na nebu. Kaj vidim zdaj? Bolj malo.

Ko na otoku Pagu, v vikend krajih še ni bilo razpotegnjene javne razsvetljave, smo ob večerih gledali Rimsko cesto in utrinke. Zdaj gledam kako javna razsvetljava blešči v drevesa parcele in so tisti lepi poletni večeri, ko smo ležali na terasi in gledali zvezde, za vedno mimo.

Verjamem, da nekatere boli kita za gledanje zvezd, vendar ko se zazreš v to globino vesolja in zagledaš našo galaksijo...
Blažena nerazvitost!

Gremo racionalno pogledat stvari. Kaj je bolj pomembno za večino ljudi:
- da vidi, kod hodi, da se ne spotakne oziroma zvrne v jamo,
- da lahko gleda galaksije s prostim očesom?

Sicer pa, kako svetlobno "onesnažujejo" šele sonce, luna in oblaki, da ti ne moreš gledat zvezd.

Za znanstvene namene so teleskopi na zemlji v primerjavi z vesoljskimi teleskopi skoraj neuporabni. Zrak vsebuje prah in tudi ni brez barve (glej v modro nebo).

Za ogled galaksij pa pojdi na počitnice v Siera Leone, namesto na Pag, tam nimajo še burek, kaj šele za javno razsvetljavo.

Za vse tiste, ki nočejo, da nas prisilijo, da živimo kot v Siera Leone ali Severni Koreji pa - prižgimo vse luči!!! Izrazite svoje nasprotovanje oviranju projektov poceni električne energije ter dodatnim davkov, taksam in pristojbinam na udoben način življenja, kakšnega si sami s svojim delom zaslužimo!