Našpricaj in speri - čistilo?

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Torej, ker rad ostajam zvest moji prijateljici lenobi, imam za vas, poznavalce, eno zelo enostavno vprašanjce.

In sicer me zanima ali obstaja kakšno čistilo, šampon oz. karkoli, s čimer bi odstranil največjo možno količino svinjarije z avta brez drgnjenja z gobo, krtačo oz. česarkoli že, kar zahteva fizični napor. Pač da našpricam in splahnem s visokotlačnim čistilcem oz. po domače kerherjem. Po možnosti da se potem še kolikor toliko lepo posuši, da ne rabim brisat z jelenovo kožico. Obstaja kaka taka stvar???

No, mislim, da nisem edini, ki se mu enostavno ne da avta vedno na roke drgnit (na krtače ga za živo glavo ne peljem, pa zarad mene če so iz kašmirja) - se namreč pogosto dogaja, da je avto poln prahu, mušic, ptičjih drekov itd., kar mi gre pošteno na jetra, a sem prelen, da bi se zviral po avtu in letal naokoli z gobo (sploh v tej sparini). Ker mam kerherja prštimanga, da samo vodo odprem, gumbek pritisnem in že šprica, se mi zdi idealna stvar, samo z vodo ne gre vse dol, pa šekast je ko [censored]...

Če kdorkoli ve, ima oz. lahko priskrbi čarobno čistilce, dobro plačam
smile-1.gif
.

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Imaš možnost dat čistilo v kerherja?
Ne, žal
frown-1.gif
...

Dež, ja, če 2 dni skup ščije. Če je pa samo plohica, je pa avto še bolj usran
crazy1.gif
.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Pol pa ne vem, če boš našel kaj takega. Sicer pa če drgneš čistilo gor z neko gobo ali krpo lahko čisto enake črtice kot avtopralnica nardiš...

Jaz grem vedno v ročno - prvo z vapom, ki ima čistilo, potem pa samo z vodo. Se mi zdi najbolj varen način, da ne dobiš črtic.

GSMobil

Fizikalc
6. jan 2008
2.516
6
38
Brez heca. Imam prijatelja, ki je nor na čistočo avtomobila. Vsakič, ko vidi vremensko napoved, da bo (obilnejši) dež, gre pred blok in cel, res cel avto našprica s tisto kanglico ko lahko rože špricaš. Notri si nafila eno mešanico čistila pa vode, pa celega pošprica in čaka dež
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
No sej to sem jaz tudi že parkrat naredil, enkrat nisem gledal napovedi in je že začelo deževat ko zmešano in sem kar skoz okno na avto vlil kanto razredčenega čistila, alarm pa je seveda začel takoj tulit
grin1.gif

Drugače pa mi tak še nikoli ni uspelo oprat avta preveč dobro, tak da dam tistih 2€ in ga oprerem v ročni avtopralnici.

naliM

Majstr
26. sep 2007
1.400
235
63
Za čiščenje podvozja je najbolje v močnejšem nalivu na AC peljati na zgornji (ali preko) meji omejitev. Spodnja polovica avta bo čista kot iz salona. Pogoj so seveda dobre gume ter primeren čas in lokacija.

LP,

Milan

matix

Fizikalc
22. jul 2007
2.132
0
36
35
Jaz imam doma tako čistilo, ki mi ga vsake toliko časa kak liter zrihta stric iz neke avtopralnice, pride pa v 50l kantah.. je taka temno zelena in zelo viskozna tekočina, naliješ jo kak centi v flašo pršilke, doliješ vodo in nato temeljito prešpricaš cel avto.. nato samo temeljito spereš in prah, insekti, dreki in ostale nečistoče kar odletijo dol, prav tako zavorni prah iz feltn.. končaš v 10min
smile-1.gif
če spereš temeljito, avto ni nič flekast, z gobo ali krpo se ga velikokrat še dotaknit ni treba.

Baje je ta zadeva precej agresivna in lahko poškoduje lak, še posebej če je pleh vroč. Ampak jaz na ta način perem avte pri bajti že več kot pol leta, pa je vse ok
smile-1.gif

Sicer ti nisem kaj dosti pomagal, povedal sem ti le, da taka zadeva obstaja in da se jo da dobit.
smile-1.gif

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Sem nabavil od Automagic, Special Cleaner No.713... Bom poročal o rezultatih (zdej nisem probaval, ker sem ga par dni nazaj orpal na roke in je čist ko suza in ne mislim pacat po njem)... Baje gre dol brez drgnjenja 95% svinarije, kamot obrišeš z jelenovo kožo. Bomo vidli...

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
478
83
heh čistila ki čisti "samo" brez da bi razjedalo lak NI )razni "meglio" oz Kaercherjeva razredčena čistila)

kar se tiče wap-a in samo vode da ni risov je pa to BOSA; treba je vzet gobico ki ima kot "laske" iz mikrovlaken, kupil sem jo v MONYju v Lescah in je zafeva fenomenalna, pa še avto mam spoliran in se pere že eno leto ko keks

Hondi

Majstr
18. avg 2007
3.595
478
83
jasno je treba avto najprej oprat z wapom, ampak potem ostane na laku tenek "film" umazanije, ki ga samo z WAPom ne spraviš dol RAZEN če uporabiš močno čistilo ki "topi" film ali pač šampon in goba
govorim na podlagi tega ker kolega že leta uporablja za vse svoje kamione Kaercher čistilo namešano rahlo močneje kot bi moralo biti.
Vse lepo in prav, le da je lak poteben poliranja precej kmalu ker površina ni več gladka tako kot serijsko

CSF

Pripravnik
2. dec 2007
94
0
6
Celje
Obišči stran
cheer.gif
dober nakup ,to je prvi korak da boš na avtomobilu naredil holograme ,rise .....

Bi blo bolje da si denar ki siga zapravil za čistilo porabil za ženo ,otroke ali pa v gostilni .

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Saj se je tudi meni zdelo, da ni pametno brisati, ker nekaj vseeno ostane prahu, umazanije in drugih delcev, katere potem "ribaš" po avtu in uničuješ lak.

To z ženo, otroki in gostilno pa zadrži zase raje.

testni_voznik

Pripravnik
21. jul 2007
880
0
16
Citat:
Uporabnik Fiatista pravi:
Torej, ker rad ostajam zvest moji prijateljici lenobi, imam za vas, poznavalce, eno zelo enostavno vprašanjce.

In sicer me zanima ali obstaja kakšno čistilo, šampon oz. karkoli, s čimer bi odstranil največjo možno količino svinjarije z avta brez drgnjenja z gobo, krtačo oz. česarkoli že, kar zahteva fizični napor. Pač da našpricam in splahnem s visokotlačnim čistilcem oz. po domače kerherjem. Po možnosti da se potem še kolikor toliko lepo posuši, da ne rabim brisat z jelenovo kožico. Obstaja kaka taka stvar???

No, mislim, da nisem edini, ki se mu enostavno ne da avta vedno na roke drgnit (na krtače ga za živo glavo ne peljem, pa zarad mene če so iz kašmirja) - se namreč pogosto dogaja, da je avto poln prahu, mušic, ptičjih drekov itd., kar mi gre pošteno na jetra, a sem prelen, da bi se zviral po avtu in letal naokoli z gobo (sploh v tej sparini). Ker mam kerherja prštimanga, da samo vodo odprem, gumbek pritisnem in že šprica, se mi zdi idealna stvar, samo z vodo ne gre vse dol, pa šekast je ko [censored]...

Če kdorkoli ve, ima oz. lahko priskrbi čarobno čistilce, dobro plačam
smile-1.gif
.

Obstaja in deluje!
Dobiš na PM.

Podobne teme