Kolegica ima s.p , za katerega ima odklukano samo 1 dejavnost,to je prodaja oblačil .
Prav tako je davčni zavezanec .
Moj problem :
Rad bi si naročil robo iz 1 države ki je v evropski uniji ( recimo Angljice) , vendar
kolegica nima oblukane dejavnosti da se lahko 'ukvarja' oz prodaja to robo, saj ima obklukano samo prodajo oblačil .
Seveda bi si jaz to naročil preko kolegice ( ki ima seveda s.p.) , ker kot fizična oseba tega ne morem kupiti .
Ali lahko naroči (iz Anglije npr) , robo za katero nima odklukane dejavnosti ?
Če jo sme naročiti, ali jo lahko proda naprej ? (namreč jas bi jo 'kupil' od nje, in ne potrebujem računa).
Če jo lahko naroči, in ne sme prodati naprej ker nima odklukane te dejavnosti, mora potem samo obklukati to dejavnost
in je zadeva rešena?
Recimo da je paket oz roba vredna 500€ ( brez davka ( kolegica je tudi davčna zavezanka ) ) .
Ali lahko kolegica ko kupi to robo ( za 500€) , jo meni proda za 1€?
Če ne, katera je tista meja izražena v % kupne vrednosti?
Skratka, ta kolegica bi meni full šla na roko, da bi jas čimmanj plačal.
Vsekakor bi pa zadevo rada 'uradno dalje prodala' , da ne bi rabila plačati 20% davka , saj bo v kratkema
zaprla s.p.
Če je to res tako zakomplicirano napisano kot se vsaj meni zdi, mi to prosim povejte, da vse skupaj poenostavim,
ker že zdaj ko berem svoj post me glava peče kaki slovenec sem .
Prav tako je davčni zavezanec .
Moj problem :
Rad bi si naročil robo iz 1 države ki je v evropski uniji ( recimo Angljice) , vendar
kolegica nima oblukane dejavnosti da se lahko 'ukvarja' oz prodaja to robo, saj ima obklukano samo prodajo oblačil .
Seveda bi si jaz to naročil preko kolegice ( ki ima seveda s.p.) , ker kot fizična oseba tega ne morem kupiti .
Ali lahko naroči (iz Anglije npr) , robo za katero nima odklukane dejavnosti ?
Če jo sme naročiti, ali jo lahko proda naprej ? (namreč jas bi jo 'kupil' od nje, in ne potrebujem računa).
Če jo lahko naroči, in ne sme prodati naprej ker nima odklukane te dejavnosti, mora potem samo obklukati to dejavnost
in je zadeva rešena?
Recimo da je paket oz roba vredna 500€ ( brez davka ( kolegica je tudi davčna zavezanka ) ) .
Ali lahko kolegica ko kupi to robo ( za 500€) , jo meni proda za 1€?
Če ne, katera je tista meja izražena v % kupne vrednosti?
Skratka, ta kolegica bi meni full šla na roko, da bi jas čimmanj plačal.
Vsekakor bi pa zadevo rada 'uradno dalje prodala' , da ne bi rabila plačati 20% davka , saj bo v kratkema
zaprla s.p.
Če je to res tako zakomplicirano napisano kot se vsaj meni zdi, mi to prosim povejte, da vse skupaj poenostavim,
ker že zdaj ko berem svoj post me glava peče kaki slovenec sem .