napaka regulatorja tlaka v vodu - peletni gorilec

pino

Pripravnik
20. jan 2008
235
21
18
Peletni gorilec Lamborghini eco 3,4p mi kaže pri vklopu F05 napaka regulatorja tlaka v vodu. Možnosti napake so:
1. cevka za priključitev tlačnega senzorja je stisnjena
2.Okvara motorja ventilatorja
3. Onesnažen ventilator

1. cevka je čista, prehodna in ni stisnjena
2. ventilator dela
3. ventilator očiščen

Cevka je priključena na zadnjem delu motorja ventilatorja na eno okroglo, ne vem kako se temu reče, če potegnem zrak iz cevke pač ta okrogla stvar
kot da preklopi. Če to ponovim dvakrat do trikrat, potem gorilec zalaufa. Ko se ustavi zopet ponovim vajo.
Je to regulator tlaka v vodu????
Se da to zamenjati in če se da kje to kupiti. Ker na servisu o tem regulatorju niso vedeli nič.

Hvala.

helltom

Pripravnik
17. maj 2013
67
1
8
Točno to mi je danes zjutraj ob prvem zagonu izpisalo, isti gorilec, isti ID napake. Najprej počakaj, da vse naredi po svojih nastavitvah, da se vzpostavi pravilen tlak v gorilcu, peči. Nekaj časa (cca.3min) se je vrtel ventilator (verjetno izpihovanje), nato je normalno štartal z doziranjem in predgretjem pelet. Če se ti ta napaka ponavlja, nekaj ne špila s tlakom gorilca - spihaj, očisti vse okoli šalčke in sonde za vžig, preveri, če imaš vratca peči z gorilnikom popolnoma zaprta. To storim jaz pri tej napaki in je uspešno, lahko je pa tudi kaj drugega.

jurga

Fizikalc
5. mar 2010
1.750
50
48
podravska
Točno to mi je danes zjutraj ob prvem zagonu izpisalo, isti gorilec, isti ID napake. Najprej počakaj, da vse naredi po svojih nastavitvah, da se vzpostavi pravilen tlak v gorilcu, peči. Nekaj časa (cca.3min) se je vrtel ventilator (verjetno izpihovanje), nato je normalno štartal z doziranjem in predgretjem pelet. Če se ti ta napaka ponavlja, nekaj ne špila s tlakom gorilca - spihaj, očisti vse okoli šalčke in sonde za vžig, preveri, če imaš vratca peči z gorilnikom popolnoma zaprta. To storim jaz pri tej napaki in je uspešno, lahko je pa tudi kaj drugega.
pri meni se sploh ni nič zagnalo . snet kabl na stikalu pri vratcih ko sem sesal za njimi