Napaka na disku?

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Ne vem ali je pravi kraj za vprašanje. Ko hočem zagnati Diskeeper mi vrže ven nek error in naj pogledam v windows event, ko tam pogledam je javljena ta napaka: the driver detected a controller error on\device\harddisk2\DR2 . Ali gre mogoče disk proti koncu ali kaj drugega. Prvo sem mislil, da je kaj narobe v windowsih ,pa grem naložit frišno instalacijo sam mi spet vrže isto napako.
Disk je WD 500GB star cca 1,5 leta OS je windows 7. Sam nevem ker sem glih sedaj gledal še na particiji D in na obeh zunanjih prenosnih diskih nekaj noče in noče ali je to softwersko kaj narobe.

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Program za test diskov.
Vsak proizvajalec ima svojega.

Za silo lahko uporabiš Hitachijev Drive Fitness Test (-> google)

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Sem testiral včeraj z western digital programom (windlg), sam kot zakleto. Spet javlja neki error, napiše da ne more: writing zero in to poiskusil spet na vse particijah in obeh zunanjih diskih je isto. Probam sedaj še s tem ko si ga predlagal.

laser

Pripravnik
9. okt 2007
442
3
18
Sedaj sem stestiral z tem Hitachijevem programom v naprednem načinu tako da je res dolgo testiral in ni pokazal nobene napake. Ta WD pa mi naredi to :''Cable test:Write sector error'' tu je še slika. Uglavnem ko sem nalagal sistem 2x na novo ni nič jamral da ne najde diska al pa kaj podobnega, namestitev je stekla gladko in tud sedaj sistem deluje vredu. Kaj pa matra ta diskeeper pa tud ne vem. Imel pa sem ga že prej sam je bila druga trial verzija profesional 2010 v2.4.100,ta sedaj tudi trial verzija 2010 propremier v14.0. pa mi šteka do daske.Razen o tem WD programu če bi moral imet disketno verzijo ne pa za iz windowsov sam nimam disketarja žal.
Lp
837252-HDD_1.png

Priponke

• 837252-HDD_1.png
    837252-HDD_1.png
    506,3 KB · Ogledi: 265
Nazadnje urejeno: