NAPAČNO VODENJE!

irgolim

Pripravnik
3. feb 2010
38
0
6
37
ms
Pozdravljeni

imam problem z garmin nüvi 1200 na katerem imam adria rout 3.11(na napravi) in cne 2011.20.

Problem je v tem da me naprava v večini primerih pripelje na povsem napačno lokacijo-naslov ali pa mimo naslova.

Mogoče ve kdo v čem je problem?

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Bolj natančno bi lahko opisal.

Če ciljaš, da te ne pripelje točno pred vrata ampak par metrov ali celo 100m naprej ali nazaj, je to "normalno", ker hišne številke niso čisto točne in ker tudi ne pozna dodatkov k številkam (a, b, c...).

Če pa te namesto v LJ pripelje v MB pa imaš red težavo...

irgolim

Pripravnik
3. feb 2010
38
0
6
37
ms
to mi je že jano

ampak ko te za kak kilometer pripelje napačno ali pa namesto do številke 30 do 191 pa je res malo čudno.

I

Izbrisan uporabnik #488

Potem je to vse v karti, tak pač je.

Poglej si še kdaj doma na PCju, kje je točno zgradba oziroma počakaj na izboljšanje karte.

ecan

Pripravnik
11. avg 2007
371
0
16
To se dogaja v krajih kjer v karti ni podatkov o hišnih številkah in običajno poda tri različne rešitve.

line007

Zelenc'
18. okt 2010
1
0
1
Lep pozdrav vsem skupaj

Mene pa zanima, ali ima še kdo težave z najnovejšimi kartami, ki so stare kak mesec, in sicer:
V nastavitvah imam nastavljeno najhitrejšo pot do cilja in me pelje po 30 let starih poteh preko hribov in ostalo. Starejše karte stare tudi dve leti so bile enkratne - garmin namreč uporabljam že 6 let in ni bilo nikoli težav z njimi, doker nisem lani, na začetku motoristične sezone posodobil na servisu Geoset Šenčur Garmina Zumo 660... takrat so se začele hude težave. Pri njih sem se zglasil sedemkrat in so mi tudi zamenjali napravo, vendar pa so težave ostale. Mikrokartico tega garmina sem preizkusil v Garminu Nuvi 5000, ki je deloval brezhibno in sem s tem tudi njega uničil.
Obe napravi sem odnesel ponovno v Šenčur na Geoset in sem zahteval zamenjavo Zumo naprave, za katerokoli drugo napravo, ki naj bi delovala. Dobil sem napravo Nuvi 3790T, sam pa sem dokupil nuLifetime kartice za posodabljanje kartografije, saj me je bilo sram vsak drug teden iti v Šenčur iz Zasavja. S tem pa nisem ničesar pridobil, saj imam sedaj še veče težave. Imam štiri Garmina, noben starejši od enega leta, vsi posodobljeni, vendar na vseh karte neuporabne. Naslove, ki jih poznam, sem preveril preko zemljevida Najdi.si, tam so naslovi točni, ceste posodobljene s starejšimi napravami so bili naslovi najdeni brez težav, sedaj pa do lastnega doma ''ne znam priti'', saj me z lastnega dvorišča naprave usmerjajo 250m stran od hiše (torej se moram po novem nastaniti ob cesti). Zelo bi bil vesel, če bi mi kdo zal pomagati ali pa mi posredoval, če se še pri komu dogaja enako.
Pripomnil bi samo to, da so nastavitve do ponatankosti enake na vseh napravah (Nuvi 3790T, Nuvi 5000, Zumo 660, Sony Ericsson Satium) in vsak do istega naslova gre po svoji poti, nobena pa ni prava... žalostno za Garmin.

jtfc

Guru
Izključen uporabnik
24. jul 2007
19.994
2.718
113
http://gizmodo.com/5654044/this-is-what-happens-when-the-gps-is-wrong
hysterical-1.gif

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
Daj nam še zaupaj "nastavitve" - s tem mislim: navigacija za avto/motorno kolo, pešec, kolo? In seveda "izogibanja" - imaš vklopljeno "izogibanje makadam"? Na koncu pa seveda še "najkrajša pot" ali "najhitrejša pot".

I

Izbrisan uporabnik #488

Ja, mogoče če še poveš tudi kje so te lokacije, da lahko preverimo v Mapsourcu.

fritz

Fizikalc
26. jul 2007
358
27
28
Tudi jaz imam podobne težave. Da pridem do avtoceste me hoče peljati preko hribov(beri vukojebine) in ne preko regionalne ceste, kjer je že na oko hitrejša pot. Ko pridem do neke točke, me neha gnavit z vračanjem na njegovo ponujeno pot in naredi nov izračun, kjer je čas skoraj pol ure krajši od prej ponujenega (dobro 15 min sem ga ignoriral
smile-1.gif
, vendar sem vseeno profitiral 15 min, ker ga nisem slepo poslušal ). Ideje?

lp

I

Izbrisan uporabnik #488

Ko si vstavil Mikrokartico v Nuvi5000 si ga uničil?

gr69

Guru
15. dec 2009
11.582
2.629
113
še v SLO - ampak komaj
dajte sarcasm dect na ON
wink-1.gif

Seveda ga je z MIKROKARTICO uničil - nüvi5000 sprejema samo SD - in ko je vtaknil microSD v SD režo je "ta malo čudo" zletelo noter in naredilo kratek stik.
tongue-1.gif

sarcasm OFF

Tahudfirbc

Pripravnik
3. maj 2010
304
0
16
Za mizo
Ja, je pa čisto res, da imajo sedaj Gremlini čisto svojo pamet, zadnjič me je iz Benetk na vsak način hotel peljati na Vrtojbo in pa vipavski dolini, no ko ga nisem šljivil, se je vdal v usodo.
In glej nenadoma je bil čas krajši za okoli 15 minut
bonk.gif

No, po terenu, ki ga malo poznam je še smešno, a da bi mu zaupal čisto na slepo No way
priden.gif