napa

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Na dimnik oz. zračnik sem imela plan speljati zračnik iz kopalnice/WC in napo iz kuhinje. Oba priklopa bi bila v isti višini, tik pod stropom in zelo blizu skupaj. Poleg tega bo na taisti zračnik priklopljen še zračnih iz mansardne kopalnice. Ali mislite, da se bodo vonjave iz WCja širile v kuhinjo in obratno. Mislite, da bi bilo bolje, da napo sploh ne priklopim na zračnik?

napa.jpg

Zagledala pa sem se v tole napo. Kaj pravite, je ta dobra? Če ima kdo kakšen boljši predlog kar na dan z njim. Nekako pa bi rada imela okroglo, ta mi je tako fensi.
tongue-1.gif

merdzo

Majstr
6. avg 2007
3.775
169
63
Živjo!

Kam bo šel tisti zrak ne moreš vedet, dokler ne vgradiš vsega skupaj. Če obstaja stalen vlek skozi dimnik, verjetno ne bo problema. Sicer pa lahko na kanal v spoju na dimnik montiraš premične žaluzije, ki se odpro, ko vanje pihne zrak in se zapro (gravitacija), ko ni pretoka zraka.

lp

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Enko imam narejeno jaz - kopalnica in napa sta speljani v dimnik. Če je prižgan ventilator v koplanici, grejo vse vonjave iz kuhinje v kopalnico. Kopalniški ventilator, ki sam odpre lopute, ko ga prižgeš (ima Merkur) precej pomaga...

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Kopalniški ventilator imam malo boljši (Vortice). No, ni bil še sproban sam ni pa to neki plastik fantastik ventilator. Ima že vgrajeno loputo, ki preprečuje vdor zraka od zunaj. A bol me skrbi, da bi vonjave iz kopalnice prišle v kuhinjo prek nape. Ne vem pa če imajo nape tudi to zaščito.

ziggy

Fizikalc
8. nov 2007
1.133
2
36
Sam imam priklop narejen na T s tem, da se napa pravokotno prikluči na cev med kopalnico in dimnikom. V kopalnico smrdi, obratno pa nikoli. Če bi imel prostor bi priključil na Y, po moje je tako še najvarneje glede prenašanja vonjav med prostori.

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
zakaj pa ne uzameš nape z ogljenim filtrom?
No, sej to je pa zdaj naslednje vprašanje. Kako dobro to deluje? Nekje sem prebrala, da moraš tako napo samo malo pred kuho prižgati, da potem dobro deluje, drugače pa naj bi bile čist enakovredne. Mislim pa, da so danes že vse nape take, da omogočajo oba načina odvajanja vonjav oz. take, k sem jih gledala jaz so imela oba načina.

Za povrh vsega bi se pa losala še enega knaufarskega dela, saj bi potem morala spuščati strop, da bi skrila cev, strop pa že sedaj ni nevem kako visok, 245 cm ima.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Pomembna funkcija nape je tudi, da zrači prostor preko zračnika. Ker pa imaš na zračnik povezano tudi kopalnico se ta dva plusa izključujeta. Sam mislim, da bi vseeno dal kar oba prostora na zračnik, ker mi takšno zračenje veliko pomeni. Bi pač reskiral da bi mogoče kdaj iz kopalnice kaj prineslo, pa bi vseeno večino časa imel boljši zrak.

Ogljeni filter se ne more primerjat z zračnikom. To je izhod v sili za tiste, ki nimajo zračnika.

Glede nap. Elice ne poznam in je ne morem komentirat. S fabrom delamo veliko in še nismo imeli enega problema. Nape so res vrhunske. Bi ti pa mogoče omenil še tole: Gorenje
Glede na to koliko misliš dati za napo je mogoče dobro, da ima 5 let garancije. Za ene 600 eur pa mislim, da bi se dala dobit.

lp

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Glede na to, da luknjo za napo v zračniku že imam, bom najverjetneje poskusila z odvodom zraka skozi zračnik. Če zadeva ne bo špilala, še vedno lahko preklopim na filter, luknjo pa zaflikam.

Gorenje, hmm, kaj pa vem, raje bi Faber, sam 5 let garancije je pa tudi mamljivo.

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Opsa, napačno napo sem ti predlagal. Šele sedaj vidim, da imaš čisto navadne stenske nape. Jaz pa sem ti dal otočno.

Otočne pa takšne Gorenje nima, tako, da ne bo preveč mamljivo
smile-1.gif

lp

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
Ojla...
Včasih imam občutek kot da govoriva o istem stanovanju ( no, jaz govorim o stanovanju ti pa o hiši), opazil sem podrobnosti ki so nama skupne...najprej kopalnica in sedaj še kuhinja...
Z napo sem naredil doktorat, predvsem zato ker sem omejen z višino stropa in posledično tudi z knaufom, ker zračnik nikoli ni tam kjer bi moral biti, zato sem moral kupiti napo ki je dovolj ali pa premalo visoka in odločili smo se za Faber Cubia 45, zelo lepa napa...in mislim da tudi funkcionalna ( ima vse kar imajo veliki - razen mer)

Evo tale napa....

Cena: 345€

sevlje

Fizikalc
25. jul 2007
1.913
0
36
44
Selška dolina
Vidiš jih lahko tukaj.
So jih pa šele dobro začeli prodajati, tako da ti ne bi znal povedati kakšnih izkušenj z njimi.
Kvaliteta je vrhunska, cena pa če se ne motim tudi
grin1.gif

Mislim, da cen ni nikjer objavljenih.

lp

escada66

Fizikalc
5. sep 2007
1.113
32
48
ena sicer v tujini ampak za primerjavo cenovnega razreda bo dovolj..
AIRONE 1
AIRONE 2

Saj ni tolk hudo a ne....primerljivo po mojem mnenju...
Vprašanje je le.....kakšna je cena pri nas
cheer.gif

Nazadnje urejeno:

karantanka

alterka & vizitka 2007
19. jul 2007
7.108
0
36
Notranjska
www.mojaknjiga.si
Citat:
Uporabnik escada66 pravi:
Ojla...
Včasih imam občutek kot da govoriva o istem stanovanju ( no, jaz govorim o stanovanju ti pa o hiši), opazil sem podrobnosti ki so nama skupne...najprej kopalnica in sedaj še kuhinja...
Z napo sem naredil doktorat, predvsem zato ker sem omejen z višino stropa in posledično tudi z knaufom, ker zračnik nikoli ni tam kjer bi moral biti, zato sem moral kupiti napo ki je dovolj ali pa premalo visoka in odločili smo se za Faber Cubia 45, zelo lepa napa...in mislim da tudi funkcionalna ( ima vse kar imajo veliki - razen mer)

Evo tale napa....

Cena: 345€

No če sem čist iskrena je meni Cubia še malo bol všeč kot Cylindra, a mojemu dedcu se ne dopade, tako sem se zdej zapičla v to okroglo. Razlika v ceni pa je tudi lepa. Mogoče ga pa prepričam.

igi

Guru
13. okt 2007
5.606
1.207
113
Celje
Citat:
Uporabnik karantanka pravi:
Katera napa je boljša?

elica za 437 €

To Cylinro imava midva.... kaj naj rečem? Deluje... Da bi jo pa nekaj posebej hvalil pa tudi ne... imam občutek, da se dosti mimo pokadi in da bi bila kakšna z večjo površino bolj učinkovita. Izgleda po dobro.... je pa mogoče malce problematična za čiščenje.... pač "rostfraj"....

Če boš rabila "pametno" ceno, bi mogoče lahko kaj načaral....
wink-1.gif