Namizni mešalnik - blender

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Evo, prastari crkin in treba je it v nakup novega.
Zadnja leta nisem popolnoma nič sledila temu, zato mi bo prav prišla ideja, če ga je kdo v zadnjem času kupil in kje.

Rabim malo zadevo (ne nekaj ogromnega) in za osnovne zadeve v kuhinji (za zelenjavo,... ne za delanje smutijev).
Je dovolj 300w do 400w ali bolje kaj tam okoli 800w?

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
ka boš mikser, zelenjavo lepo na roke čist natanko. malo se potrudi v kuhni
grin1.gif

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.448
426
83
Ne dolgo tega sem razsul vrč in iskal nek budget nadomestek.

Hitra raziskava ponudbe pri nas: cene se začnejo pri cca 20€, brand name v tem rangu ponujajo manjšo moč, manj nastavitev hitrosti, kot recimo Hofer / Lidl roba. Jaz sem ga vzel v Hoferju, ker je bil še na zalogi, 25€, 650W, 4 brzine + pulzno. Ni pa možna ločena odstranitev in čiščenje nožev, kar ponujajo nekateri boljši / dražji. Kaj v praksi pomenijo tisti watti in kako se obnesejo tisti s pol manj nazivne moči nimam pojma.

Za vikend sem pred leti vzel en brand name za dvojno ceno, pa kakšne razlike ne vidim. Onih s 3-mestnim price tagom pa ne poznam.

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
Men je bil svetovni philips s 750 watt in posodicam. Ga je vzela jedina, tko da je ze mogu bit dober. Ponovno bi kupil takega, samo nimam potrebe.

I

Izbrisan uporabnik #9334

Citat:
Uporabnik ynos pravi:
A s paličnim lahko 1,5kg čebule sesekljaš za golaš?
tongue-1.gif

To ne smeš, bo grenko. Jaz dam v multipraktik grobo šajbo in poženem čebulo skozi. Tafina šajba ni v redu.
Na roke se mi pa zadnje čase bolj poredkoma ljubi
grin1.gif

pumaX

Fizikalc
5. sep 2007
2.183
0
36
Maribor
Obišči stran
Citat:
Uporabnik blazko pravi:
Ne dolgo tega sem razsul vrč in iskal nek budget nadomestek.

Hitra raziskava ponudbe pri nas: cene se začnejo pri cca 20€, brand name v tem rangu ponujajo manjšo moč, manj nastavitev hitrosti, kot recimo Hofer / Lidl roba. Jaz sem ga vzel v Hoferju, ker je bil še na zalogi, 25€, 650W, 4 brzine + pulzno. Ni pa možna ločena odstranitev in čiščenje nožev, kar ponujajo nekateri boljši / dražji. Kaj v praksi pomenijo tisti watti in kako se obnesejo tisti s pol manj nazivne moči nimam pojma.

Za vikend sem pred leti vzel en brand name za dvojno ceno, pa kakšne razlike ne vidim. Onih s 3-mestnim price tagom pa ne poznam.

Hvala!
roza.gif

Jutri grem v nakup... da najdem nekaj podobnega.
Torej gledam nekje nad 500w moči in po moje je že fajn, če gredo nožeki posebej ven, da se lahko ornk opere!!

upiwaly

Fizikalc
6. avg 2007
1.513
9
38
Sem pred podobno dilemo.
Pa sem imel to srečo, da mi je brat za 14dni posodil blender.
Več variant imaš. Vse pa odvisno od tega, kaj si boš delala.
Eni so mi predlagali, da si kupim nekaj za 20eur, češ, da je čist ok zadeva in ko crkne, si pač novega omisliš. Ja, je ok, če si mešaš jogurt, banano pa jabolka.
Mašince do 500W sploh gledal nebi - oziroma jih ne bom gledal.
Tale od brata ima 600W, pa ti povem, da če ne daš dovolj vode noter, se kar matra s sekljanjem. Sploh če so v igri še oreščki in kakšna trda buča.
Ampak ok, stvar okusa, kaj ti paše. Ali praktično sok ali bolj gosta zadeva? Meni je za zajtrk bolje imet gosto in tale ne sfolga...
Sploh pa se mi ne da imet ob 6h zjutraj 5min vklopljene zadeve, ker ti zaradi hrupa glavo odpre
grin1.gif

200eur+ ali pa celo 500+ od nekih priznanih znamk mi tudi na za dajat. Je pa res, da ti tista mašina naredi maslo iz oreščkov. Ali pa v 30sek zmeša vse kar se spomniš v res fino maso.

Aja, še glede posode. Ta na posoji ima 1,5l in kdaj mi je še to premalo. Sploh če delaš za 2. Tako, da ne boš kupovala nekaj s pol litrško posodico.

Po vseh preizkusih in branjih si bom vzel neko vmesno varianto:
kaj takega npr

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Za dobrih 300 EUR dobiš pravi blender OMNIBLEND. 3KM motor, dela na 30k plus obrati. 2l posoda. Imamo nekje 2 leti in se ves šrot v smislu 600W 10k obratov skrije. Prva menjava nožev v ceni. Žal bi mi bil vsak cent za kvazi blenderje/smoothie makerje.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Za dobrih 300 EUR dobiš pravi blender OMNIBLEND. 3KM motor, dela na 30k plus obrati. 2l posoda. Imamo nekje 2 leti in se ves šrot v smislu 600W 10k obratov skrije. Prva menjava nožev v ceni. Žal bi mi bil vsak cent za kvazi blenderje/smoothie makerje.

lahko kak link?