Namesto keramičnih ploščic...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
..kaj svetujete?

Namreč, naročena je nova kuhinja (Svea, Hortenzija, češnja). V placu nad pultom in pod visečimi omaricami bi rad gledal nekaj, kjer ni keramike in fug (ja, štemal bom kot nor). Kaj svetujete? Meni interesantnih materialov sem našel že n, več ali manj se pa pojavljajo mediapan ali pa kaljeno steklo. Lepo prosim, če ima kdo takšno kombiacijo materialov/barv v kuhinji, dejte slikco ali pa dve prilimat, pa mojstra, ki je to naredil navest. Sem pa dovzeten tudi za kakšne druge materiale. Sam da ni to kak škart.

V glavnem, give me ideas. Poplačani boste. Beer
nahrung002.gif

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.780
113
pri taščici
da te dopolnim.. lokaicja v lj peredivdevam...
ne verjmame da ti bo nekdo iz MS ugodno in dobro naredil m2 obloge ali pa še malo zraven...
se "pozanimam" v prihodnje.. za kak nasvet....

Nazadnje urejeno:

ferdo

Guru
3. sep 2007
10.550
3.897
113
Ljubljana
hmpg.net
Kaljeno steklo. Vendar imamo doma vse belo.
Nedvomno izgleda zelo zanimivo, posebej v kombinaciji z lučkami pod visečimi omaricami.
Pa še čistiti na bi bilo enostavno (tako pravijo:).

softi

asfalter
30. avg 2007
33.298
486
83
okolica metropole
mi imamo dve češnji.

ena v kombinaciji s kaljenim mlečni steklom in ena od dana v kombinaciji z oblogo kot je sama kuhinja. poglej kako dan kuhinjo, pa boš videl o čem govorim.

in slednje je lepo, posebno, ampak za čistit smrt. olje, mast se tko prime gor, da je smrt čistit. steklo se čisti lažje. je pa res, da je treba odtenek barve stekla uejti z odtenkom ročajev, luči..pač nečesa v kuhinji.

mnogo barv ni OK.

Fiatista

Pripravnik
1. sep 2007
670
0
16
Daj si sprintat en hud poster, da mal poživi prostor, potem pa čezenj pleksi. Ali pa steklo, se ne spoznam tako da ne znam rečt kakšno bi bilo boljše. Ma pa prijatelj pleksi pa je zadovoljen.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Lepa kuhinja. Kateri proizvajalec?

Drugače pa, lokacija je LJ.

Sem pa že premišljeval, da bi dal enako steklo (mlečno), kot je na nekaterih omaricah, ki so naročene. Vprašanje pa je, če bodo mojstri hoteli izvrtat ene 8 lukenj, ker bi rad vtičnice, stikala in armaturo obdržal na istem mestu. Sicer pa, ali sploh lahko na mestu montaže izvrtajo te luknje ali to lahko naredijo le v steklarski delavnici. Ker drugače je to en kup mer, pa bodo ziher kaj zaj..

Drago

gps navigator
20. jul 2007
2.833
10
38
Stara Bučka
Gorenje. Znanec, ki projektira in prodaja kuhinje, mi je odsvetoval steklo. Problemi so pri izrezih, saj tega ne morejo narediti na licu mesta. Midva sva se odločila za pločevino. Do sedaj še nihče, na pogled, ni ugotovil kateri material je. Vsi pa pravijo, da super izgleda.

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Aha. Imam v bližini šihta Gorenjev salon (Brnčičeva). Bom med malico letel pogledat.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.968
1.850
113
meni gre blazno na qurac ko je nek rob nekje na prehodu med ploščicami, steklom,... in steno. isto kot pri zgornji varjanti na sliki. zato sem si celo steno dal v epoksi barvo in je bomba. šprica olje in voda, še vedno je kot novo
aplauz.gif

gas

Fizikalc
23. jul 2007
2.237
54
48
MI imamo kar pobarvano pa potem z domflokom čez,... nekje pa tudi ploščice (ne kuhamo velik
smile-1.gif
)

xcape

Pripravnik
14. feb 2009
320
0
16
Predlog: sedaj se že da dobiti gumi-pvc pod (podobno kot linolej včasih v šolah), ampak sedaj dosti bolj kakovosten. Barv in imitacij je malo morje (les, kamen, železo, .....). Zadeva je super iz vidika, ker če se ti v primeru kakršne koli obrabe ali poškodbe kaj zgodi se lahko odstani ven posamezna plata (različne velikosti: 20 x 90, 30 x 60, ....). Lahko položiš po tleh in po steni enak vzorec. Odpada tukaj skoraj ni.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
Imam pripravljeno kaljeno steklo. Najdit in sprinat moram še eno slikco, da malce poživim vse skupaj in jo gor nalepim!

Je pa res potrebno vse izvrtine prej narisat!

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Danes naredil po LJ 200km
grin1.gif

Bil pri Gorenju na Brnčičevi. Ne vem, tisto kar sem videl me ni prepričalo oz. nikakor nisem mogel v glavi uskladiti barve omaric, pulta in stenske obloge.

Letel v BTC, prebrodil par salonov, več ali manj vsi prodajajo same shit. Ker sem bil že v BTC, sem spet letel k Svei. Njihove stenske obloge so za moj okus malce predebele (16mm).

Letel v Rutarja, če se da kaj pametnega videt. Ðabe pot.

Obletal še par steklarstev in nekako najbolj prepričljivo je bilo videt pri Steklarstvu Kresal. Vidim pa, da je pri steklenih oblogah slaba stran ta, da ko je enkrat steklo kaljeno, odpade kakršnokoli fiksiranje kuhinjskih pripomočkov z vijaki, kvečjemu lepljenje. Pa tudi okvir okoli stekla je za moje pojme neroden za čistit (kot je omenil Steve).

Ne vem, za danes imam dost. Treba bo zadevo prespat in jutri pade odločitev. Se pa nekako nagibam k Sveinim oblogam, kljub debelini. Tudi 'poceni' je, tako da če se premislim, jo lahko čez kakšno leto mirno vržem ven in znova zatežim v tej temi
grin1.gif

Hvala za komentarje, mnogi so bili uporabni. Človek vsaj kaj novega izve. Če se bo pa še kakšen komentar ali pa slika pojavila, pa še toliko bolje. Še je čas.

igi

Guru
13. okt 2007
5.608
1.207
113
Celje
okvirja ti ni treba met pri steklu.... Jst sem naročil samo 2mm alu letvico. Samo toliko da je nekaj, ker drugače bomo pri čiščenju ziher zapacali steno (ker nimam do zgornje omarice)

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
mi mamo na dveh lokacijah kaljeno steklo, ki je zadaj barvano z belo barvo in tako potem nastane rahlo zelenkasto ( z barvanjem pa skriješ vse pomanjkljivosti na steni) in na eni lokaciji prozorno kaljeno steklo

ni ga boljšega, zgleda super, čisti se enostavno, vgradijo ti ga uni, je pa res, da nikjer nimamo vtičnic v steklu, čeprav se da to tud enostavno rešit z izrezom (predhodnim)

pač če imaš kuhinjo, kjer so že montirane vtičnice ni nobenega problema, al pa tud če so samo luknje za vtičnice

za kuhinjo v LJ smo itak klicali steklarja, ki je prišel vse premeril, si zapisal, čez manj kot 1 teden je bilo steklo na steni zmontirano, samo še fotko sta monterja naredila, da je vse celo ko sta zmontirala in to je to

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.795
6.780
113
pri taščici
ja ko je steklo kaljeno je konec njegove obdelave....(vrtanja in podobno...)
Sicer pa nimam "idej" ker se še nisem s tem ukvarjal....