Namen podforuma "Bitka med spoloma"

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
S strani moderatorja v podforumi Bitka med spoloma mi je bilo rečeno preko PM:

Citat:
nič kaj dosti moderacije v bitki med spoloma, ker smo se modi med sabo tko zmenil. če bom preveč posegala v teme, se bodo name spravl, da mi je treba vzet pravice itd.

Kaj je torej bistvo podforuma sem se začel spraševati, ko so vedno eni in isti že k-tič spravili določeno temo v spam kotiček. Imamo še en Spam kotiček, ki se loči od tistega v blodnjah le po začetnih 2 straneh teme in uvodnem vprašanju?
confused-1.gif
Je popuščanje strani moderatorjev, da mu ne bi vzeli pravic, sprejemljivo? Ne vem no, sam ne mislim več niti brati, niti odgovarjati, ker nima smisla. Vedno se bo našel krog drekačev, ki bo začel s konflikti in provokacijami, pristojni za sankcije pa pri tem niti ne mignejo. Enostavno prestavijo. Je res tako težko nevmesne poste enostavno izbrisati, opozoriti uporabnika in ob naslednjem poskusu sankcionirati?

Človek se vpraša, če ne velja na forumu slučajno diktatura ljudstva.
confused-1.gif

Nobody

is perfect.
18. jul 2007
7.038
30
48
stvar je taka, stoji pa tako

vedno se najdejo ljudje, ki jim kaj ne paše ... ali jim ne paše, da so pravila preostra ali pa jim ne paše, da so pravila premila

žal je na forumu par ljudi, ki se pač radi pičijo v skoraj vsako temo in malce zaspemajo ... to je dandanes postal trend VL-ja

ampak, če želite bomo brez problema postali bolj strogi in bomo za vsaki "prekršek" opozorili uporabnika ... 2x opozorilo, tretjič 7 dni BAN, ponovno 2x opozorilo, tretjič 17 dni BAN, za konec samo še permanantni BAN

ampak do česa potem pride? "jooooj, če pa on je bil tak vrei. daj odbenajte ga. brez njega ni foruma. bla bla bla"

boljše, da pustimo MALO spemanja kot pa, da se pol spet raja samo pritožuje zakaj smo taki tirani

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
dokler ne boš spam free tam ali kjerkoli, se ne oglašaj. ne bi rekel, če bi to rekel nekdo ki odpira pametne, premisleka vredne teme, ne pa teme za katere že v naprej vemo da bodo pristale v kanti

P.S. če se ne "boriš" za legalizacijo vrtne trave (katera je btw legalna), potem si spremeni v podpisu iz grass v weed
bonk.gif

Diablo

Fizikalc
19. jul 2007
5.360
3
38
potem še spremenite naslov foruma....ker bitka je bitka..vmes pa potem pride ojačana moderatorka in deli pamet...tezko delit nekaj cesar ne premoreš.

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Scorpy, res je, nikoli ne bo tako, da bodo vsi zadovoljni. Ampak treba je pa temeljiti k pravičnosti! In meni se sploh ne zdi pravično, da nekateri zasvinjajo celo temo, ne povejo NIČESAR pametnega, ampak dosežejo le negativni učinek. Tako se mi zdijo kot kakšni otroci v vrtcu, ki z užitkom podrejo kak peščeni grad in so potem neizmerno srečni.

Citat:
ampak do česa potem pride? "jooooj, če pa on je bil tak vrei. daj odbenajte ga. brez njega ni foruma. bla bla bla"

Od kdaj pa modi popuščate pritiskom množice? Mar ne velja tukaj načelo, da "delo moderatorjev ni stvar debate na forumu" ? Odnos sploh ne rabi biti avtoritaren, totalno permisiven pa tudi ne.

In NE, to ni malo spamanja, to je ogromno spamanja!

@corl,
od sedaj si ti zame ignoriran uporabnik, ker z vsakim postom dokazuješ, koliko si inteligenčno za ostalimi ... Ma sej si bogi, samo največji butci po navadi naredijo največ problemov. Žal.

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Zabavno ja.

Je diktatura ljudstva. Ljudstvo je pa pač bolj za spamanje kot proti. In vodstvo se je zgleda odločilo, da bo forum pač tak. Težava je ker tega ne priznajo in se delajo da tega ni oz. da to ni problem.

Kar poglej Nobody-a: napisal je nekaj slabih izgovorov in hkrati da je tega MALO in omenja preostra oz. premila pravila.

Vendar:
- ljudje se ne morejo pritoževati nad pravili, če pravil ni oz. so nenapisana in netransparentna.
Omenjaš pravila. Mi jih lahko napišeš prosim?

- spamanje ni samo trend VL-ja. Je hkrati problem VL-ja. In ta trend ti/vam služi kot opravičilo?

- Poudarjeno si napisal da je spama malo. Od naslednjih šestih postov so trije (50%) čisti SPAM. Od tega eden s strani moderatorja (!?).

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Enkrat za vselej.

Ugotovi se, da je portal razdeljen na cel kup forumov in podforumov.
V nekaterih je "svoboda" izražanja bolj odprta v drugih ne.
In primerjati Spam, Čvek, Bitko med spoloma, Politiko ... z ostalimi je smešno in trapasto.

Pravila obnašanja sprejme vsak uporabnik ob prijavi in nadaljna diskusija ni potrebna. Sicer delamo na njih a ne bo nič "revolucionarnega" ali oh in sploh. Pravila so splošno "ljudsko dobro" in jih vsak razumen in normalen uporabnik že v osnovi tudi v realnem svetu uporablja, za ekstreme pa poskrbijo moderatorji, predvsem za tiste, ki mislijo, da če so skriti za nickom, da niso prepoznavni, zato pa so.

Ko se je ustanavljal ta portal je bil namen narediti spletno mesto kjer se bodo dobile informacije, pomoč, nasveti in pa tudi del, kjer bo vse skupaj malo bolj sproščeno. In mislim, da nam odlično uspeva čemer v prid govori tudi stalno povečevanje NOVIH uporabnikov.

O internetu v vsako vas smo že 100 x pisali in zaradi tega pada tudi kvaliteta na splošno a raste kvantiteta in mi razmerij tam kjer ni potrebno ne bomo spreminjali, torej je trditev, da vodstvo nečesa ne priznava bosa.

Nasvet pa tistim, ki jim uspeh Alterja greni spanje: " Ne berite forumov in podforumov za katere veste, da so namenjeni zabavi in kratkočasju, berite ostale!" Čeprav ima resnica tudi tu dva obraza, običajno so tisti najbolj glasni prepoznavni tudi v omenjenih.
176978-dd.jpg

Priponke

• 176978-dd.jpg
    176978-dd.jpg
    16,2 KB · Ogledi: 177
Nazadnje urejeno:

BureKm

Fizikalc
27. avg 2007
1.219
0
36
www.pokerklub.si]www.pokerklub.si
Ok. Preden si to napisal sem bil prepričan, da pravil sploh ni. Sedaj sem šel na novo prijavo in sem jih našel.

Kar se tiče pisanja uporabnikov je napisano (le) tole:
Citat:
Zavezujete se, da ne boste objavljali sporočil z zlonamerno, žaljivo, nespodobno, vulgarno, obrekljivo, sovražno, grozečo, obsceno ali katerokoli vsebino, ki lahko prizadene druge uporabnike, člane tega foruma.
Žal premalo. Točneje premalo definirano in preveč odprto. Vsaj za moje pojme.

Sam razumem (glede na ureditev foruma), da je SPAM kotiček tisti, kjer naj bi bil spam, drugje pa da je ta nezaželen. Ali pa da je vsaj nezaželen pretiran in očiten spam.

Citat:
O internetu v vsako vas smo že 100 x pisali in zaradi tega pada tudi kvaliteta na splošno a raste kvantiteta in mi razmerij tam kjer ni potrebno ne bomo spreminjali, torej je trditev, da vodstvo nečesa ne priznava bosa.
Tukaj si direktno odgovoril na moje vprašanje. Če je bilo odgovorjeno že prej in nisem opazil in se pardoniram. Kvantiteta pred kvaliteto torej.

Da ne bo napačnih predstav. Alterju privoščim in želim uspeh in nimam enega pametnega razloga, da mu/vam ne bi. Kaj šele, da bi mi to kratilo spanec.

Sam si pač želim kvaliteten forum. Zato kritiziram to, kar mislim, da niža kvaliteto tega foruma.

Če meniš, da pretiravam, bo najbolje, da dobim naziv "dežurni kritik", da me ne boste preveč resno jemali.
smile-1.gif

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Tistih par stavkov v registracijskem sporočilu zajema vse kar ni običajno in priporočljivo, res ni takstativno navedeno je pa za "normal userje" čisto dovolj, izvenserijskim pa tudi v detalje napisan faq nič ne pomaga in pomeni in šele moderatorska "šiba" jih spravi na pravo pot, kot toliko stvari v RL.

Spam lahko ločiš na blage, srednje ali težke oblike. Na ponavljajočega, enkratnega ... In moderatorji odločajo kdaj je katera meja vrednosti presežena. Res se to opozarjanje dogaja zakulisno in ni vidno uporabnikom, a verjemi mi, da ne sedijo križem rok. Kot sem že napisal, so forumu kjer je izrazitejši (Spam), kjer se ga blažje tolerira ( Čvek, Bitka..Politika..Avtomobilizem - splošno ...) in forumi, kjer ni dovoljen.

O padcu internetne kvalitete nisem pisal samo o Alterju ampak o splošni svetovni sceni, katere žrtev je pa posredno tudi Alter. In tu pač ni pomoči. Mi se težave zavedamo, ne vem pa, če smo jo sposobni rešiti na kakšne drugačen način kot je že opisan v mojem prejšnjem postu. Spremljanje topicov s strani modov in ukrepanje, če je to potrebno.

Vem, da ne misliš slabo in je tvoj post brati kot konstruktivno kritiko, pobudo, razmišljanje kako nekaj narediti še bolje. Velja stari rek, več glav več ve in če želiš te lahko vključimo v kakšno dejavnost, ki se bo s tem intenzivno ukvarjala. PM me.

Vsakega uporabnika jemljemo resno, ravno tako tudi predloge, sicer to ne pomeni, da je vse sprejeto, smo pa marsikaj naredili prav na njihovo pobudo. In želimo si, da bi bilo le-teh še več, saj bomo le skupaj naredili naš Alter še boljši in uporabnejši.

Titula odpade.
pozdrav.gif

kloshar

Ciganæe
26. jul 2007
5.998
0
36
Potem pa napišite, kateri so podforumi, v katerih je dovoljen spam in v kolikšni meri ga tam dopuščate!

In zame ni izgovor, da je spam problem, ki se je razširil v zadnjem času in zdaj se moremo s tem sprijazniti. Uporabniki sigurno niso dobili kakšnih bakterij, ki bi jih sprožile spamanje, ampak spamajo na podlagi izkušenj, koliko se jim spamanje dopušča.

Pa modi, ne se trudit s pretiranim opozarjanjem in moderiranjem postov. Kar ne spada k temi, samo brišite, uporabnike pa zgolj enkrat opozorite preko PM, pa ne bo nobene avtokracije niti dikrature ljudstva.

01481

cifra
15. maj 2007
5.306
0
36
68
Ljubljana
Potrebno je samo počasi in z razumevanjem prebrati kar sem že napisal in bo vse jasno. Vsaj večini je.

Ne pišem pa, da smo se s spamom sprijaznili, ker so njegove oblike samo na Alterju, opisal sem na grobo spremembe v internetnem življenju, možnostih dostopanja, ki je podan široki populaciji prebivalstva in ni primerljiv z računalniško osveščenimi uporabniki, ki so imeli ekskluzivne možnosti dostopanja do neta leta 1990 in naprej. Ni težko tega razumeti.

In napisal sem tudi, da modi upozarjajo in tudi sankcionirajo zlorabe, je pa to del naše politike in imamo diskrecijsko pravico ravnati tako kot se nam zdi prav glede na usmeritve, ki smo jih predočili moderatorjem in moderatorki.

Diktature ljudstva ni videti. Tudi ko divjaš z očetovim Audijem po cesti nisi diktator ampak je vse samo vprašanje časa, kje in kdaj boš naletel na mino.

ovca

morfy
Osebje foruma
18. jul 2007
5.881
3
38
37
Cvičkova dežela =)
www.alter.si
Če te bo kej v Bitki motilo, zakaj ne stisneš gumba Opozori moderatorja?Tisti, ki smo za ta podforum zadolženi, ga spremljamo, opozarjamo, a še vedno si želimo samo opozarjati, ne pa tudi banati nekoga zaradi tega!
A kdor išče, ta najde. ne pol jokat. Se pa opozarja, vrjemi. Sam kaj, ko pri nekaterih ne zaleže
crazy1.gif

Don_Corleone

THE GODfather
3. sep 2007
5.638
0
36
38
ma pust ti klošarja. sj vidš da mu trava v glavo tolče, pa ne ve kaj piše. njega se ne sme jemat resno
zmaga.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.