Nakupovanje oblačil preko spleta

Majstr

Zelenc'
22. jan 2013
28
0
1
Pozdravljeni!

Zanimajo me vaše izkušnje s kupovanjem oblačil preko spleta. Predlagate kakšne strani, recimo preko eBaya, ali kaj podobnega?

Ni mi pomembno to, da je nizka cena, pač pa to, da je dobra kvaliteta (znamka) in dosti velika izbira. Pri nas me moti to, da ni nobene izbire, kvaliteta pa tudi ni tako, kot naprimer v UK in Nemčiji.

nahrung002.gif

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
http://www.herrenausstatter.de

Glede izbire, kvalitete, znamk, zanesljivosti, servisa jih priporočam. So pa cene primerne znamkam
evil.gif

Nakupujem pri njih zadnja 3 leta in sem zadovoljen. Redne stranke tudi nagrajujejo z vrednostnimi boni, gratis izdelki ipd.

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
jackjones.at
včasih naletiš na direkt smešne cene, jeans mi ni prav všeč.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Običajno dobiš s pošiljko enostaven obrazec (samolepljiv), ki ga nalepiš na vrečo/škatlo in pošlješ nazaj. Problema je toliko, kolikor se je tebi problem sprehoditi do pošte ali kako drugače urediti transport.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
In oni plačajo poštnino? To je potem fajn.

Ker tok se mi ne da hodit v shopping po oblačila, da ko grem kupim za pol leta ali celo leto oblačil, pa potem spet eno leto ne. Prek interneta bi zadeve zelo poenostavilo.

Samo še ene 5kg shujšam, pa grem v nakup
grin1.gif

B81

22. jul 2007
37.021
10.543
113
Pametno je zdaj kupit npr. pulover, ker so ponavadi artikli izven sezone dosti ceneje.

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Če si zamočil pri izbiri velikosti, barve, spola
evil.gif
, potem plačaš poštnino sam.

V kolikor pa je problem neka stvarna napaka ali kaj podobnega, pa imajo večje spletne trgovine tudi support, kjer se dogovoriš o načinu prevzema. Pri drugih je tako, da pošlješ nazaj in ti potem refundirajo. Skratka, različno in pri nakupovanju je pametno prebrati pogoje v izjemnih okoliščinah in jih upoštevati pri morebitni nižji ceni artikla
smile-1.gif

Priporočljivo je poslati sledljivo pošiljko.

Jaz precej nakupujem na spletu, pa se mi te stvari ne dogajajo (enkrat ali dvakrat). Je pa res, da običajno najdem prodajalca, s katerim sem zadovoljen in potem nakupujem tam in ne grem "za nižjo ceno" k drugemu ponudniku.

ynos

Vremenko
18. jul 2007
24.415
3.805
113
davorinm.wordpress.com
Moje izkušnje s tujimi spletnimi trgovinami, glede supporta, garancij, pritožb so odlične. Ne glede na državo, važno da je zahodna evropa. Svetlobna leta v primerjavi s slovenskimi trgovinami... Je pa res, da oblek še nisem kupoval. Čevlje samo. Pa še tisti so se strgali po šivih po dveh tednih, dobil ASAP celo kupnino nazaj + poštnino, brez vprašanj. (amazon)

Nazadnje urejeno:

mistique

Guru
16. jun 2009
13.780
1.596
113
Emona / Carnium
Jaz pri nas niti ne kupujem cunj prek spleta. Se mi zdi precej omejena ponudba in slabi pogoji. Jbg, WORLD WIDE web me ne asocira na rašica.si
smile-1.gif

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Citat:
Uporabnik Accord pravi:
http://www.herrenausstatter.de

Glede izbire, kvalitete, znamk, zanesljivosti, servisa jih priporočam. So pa cene primerne znamkam
evil.gif

Nakupujem pri njih zadnja 3 leta in sem zadovoljen. Redne stranke tudi nagrajujejo z vrednostnimi boni, gratis izdelki ipd.

Kako je tukaj z poštnino, koliko znaša do slovenije?

Accord

Pripravnik
2. sep 2007
960
22
18
Fiksnih 10 EUR - dostavlja Pošta Slovenije za DHL. Ko gre na pošto pri njih, dobiš isti dan mail, na njihovi spletni strani pod svojimi podatki pa imaš tudi tracking info, ki je precej natančen.

Od oddaje na pošto traja nekje 3 delovne dni, če niso vmes prazniki, da je paket pri tebi v Slo.
So pa v glavnem precej točni tudi dobavni roki do odpreme za artikle/številke, ki jih nimajo na zalogi.

Jaz imam pozitivne izkušnje z njimi.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113

torej podobno kot na dressforless, pri njih dve leti kupujem skoraj vse in zelo zadovoljen.
hvala