Nakupi v Harvey Normanu...

Odisej

arhivar
Osebje foruma
Administrator
2. sep 2007
7.644
9
113
Alter.si
www.skodelica-s-sliko.com
Živjo,

Danes v trgovini Harvey Norman, kupujem prenosnik... izberem, pokažem prodajalcu kaj bi mel, gre gledat, je na zalogi, kul, vzamemo. Gremo do enega terminala in model začne, da mu MORAM dat podatke. Ko ga debelo pogledam, zakaj?, plačilo bo takoj (za kredit razumem da ti ne more narest "na lepe oči"
tongue-1.gif

Vprašanje: zakaj bi od mene zahtevali podatke? Za uveljavljanje garancije rabim garancijski list+račun. Drži? Če se motim, me prosim popravite...

Gre pa za čisto nezaupanje zaradi slabih izkušenj... zdaj, če verjamete ali ne, (poznam) par ljudi, kateri so ravno pri njih kupili plazmo (valda, pustili podatke) in so jim v roku 14dni vlomili v hišo in odnesli tv in še kar nekaj tehnike. Naključje? V njihovo dobro, upam da res
tongue-1.gif
(osamljeni primeri in imam srečo da samo jaz poznam take nesrečnike, ali ima še kdo med vami podobne zgodbe?)

Lp
Peter

tomi

Guru
1. sep 2007
18.706
9.908
113
40
MB
nevem če je to glih njihova raca, garancijski obrazci so v večini itak od uvoznika .. na garancijskih listih od save za njihove gume, je tudi rubrika model avta
grin1.gif

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
Verjetno so potrebovali osebne podatke, če si dokupil kakšno njihovo podaljšano garancijo, ni pa nujno, da jim poveš osebne podatke - to bi ti morali tudi razložiti (ZVOP).
Definitivno pa ne smejo uporabiti os. podatkov za pošiljanje reklam. Itak dobiš reklame skupaj s pošto / dostavi jih poštar, ker imajo tak dogovor z Pošto S.

Rocco

Pripravnik
17. jan 2008
200
0
16
Ljubljana
Potem pa nevem... verjetno bi moral prodajalec lepo razložit kako in kaj.. na garancijskem listu mora bit izpolnjen samo datum in podpis/žig pa seveda serijska številka izdelka.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Verjetno delajo bazo kupcev katere bodo potem obvescali s "posebnimi ponudbami" ali pa kej takega.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Odisej, a nisi izkoristil njihovega brezobrestnega financiranje? (EOM 3,8%)
grims-1.gif
Banda pokvarjena!

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
EOM 3,8%

3,8 % je zelooooo ugodno za potrošniški kredit. Pri kakem bankreditu pride obrestna mera nad 7%, pol so še pa stroški odobritve, pa pride EOM v rangu 20%.

blazko

Majstr
21. sep 2007
7.476
449
83
Saj ni rekel, da ni ugodno.

Fora je v tem, da je ponujanje "brezobrestnega kredita z eom 3,8%" isto kot ponujanje "belega kruha iz ržene moke" ali "vikend paketa za 1 dan".

Simon_Vi

KIYUNDAI fan
8. maj 2007
8.128
2
38
Potem je to tako. Sedaj ima Toshiba "no matter what" garancijo. Kaj krije, ti že pove. Moraš oziroma je priporočljivo, da imaš na računu napisano podatke od lastnika, za kasnejšo uveljavljanje garancije.
Pa ne pozabi računalnika registrirat, saj ti samo tako pripada garancija!
lp

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.462
2.453
113
Citat:
Uporabnik doto pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
EOM 3,8%

3,8 % je zelooooo ugodno za potrošniški kredit. Pri kakem bankreditu pride obrestna mera nad 7%, pol so še pa stroški odobritve, pa pride EOM v rangu 20%.

Že ampak ne kapiraš, brez obresti! Razumeš? Kmet vidi po TV da lahko vzame na obroke, brez obresti in nasede. Na koncu pa ga opalijo. Brez obresti je brez obresti za normalne ljudi z normalno srednješolsko izobrazbo. Ne govorimo zdaj koliko je na banki ter koliko je na sončni upravi... Če je LCD 2400€ in mi ga dajo na 24 obrokov brez obresti to jaz razumem kot 24x 100€.

Lp