Nakup tomosa avtomatika letnik 1985 do 1990

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Zanima me:
Kupujem drugi motor (frčomatika Tomos A3S)
Vprašanja:

Moj bivši frčo iz maldosti je bil letnik 1989 in je imel spredaj kvadratno luč (bil je avtomatik a3s bel)
Zaradi stare slave, iščem podobnega.

1. od katerega letnika so imeli kvadratno luč?
2. zakaj so praktično vsi frčiji brez papirjev na avto.net (noben ni registriran) sam imam scooterja in mora biti registiran - its the law pa še 18 eur me pride za celo leto podaljašnje...
3. ima kod kakega za prodat (pod privat)
4. kako to da so cene teh starih frčpmatikov še vedno tako visoke od 100 do 300 eur za 20-25 let star motor
primer: http://www.tomos.si/slo/modeli/moped/flexer-25-sm je 980 eur nov 2014 letnik
5. ali ga lahko kupim brez papirjev in ga registiram - kakšni so stroški?

Hvala za pomoč

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
A mora bit nujno A3 mašina? A35 so muchos boljše.....ker majo večji cilinder in se ne pregrevajo polet!

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.766
6.751
113
pri taščici
Kaj je imel (oziroma česa ne) pa a3ms( avtomatsko trikratno motorno sranje). Vem da je imel dellorto frgazer, okrogla luč.....imel nekaj mesecev, potem pa l92 kupil novo štirko (apn6s), ki je še danes pri hiši. Sicer ima precej km za seboj kar nekaj tudi off roada, zato bi morala doživeti en pošten servis, ampak še vedno pa naredi nekaj km vsako leto. Prvih 10 let pa vsak teden najmanj rezervoar (25l kanta za en mesec premalo)vožnja na bus vsak dan, kdaj pa kdaj pa kar v Lj....motor pa še na bil odprt niti ni ”frizirana”, razen zadnji amortizerji so menjani za marzochi od bt se mi zdi(pa dvignjeni)

ozze

Majstr
24. jul 2009
2.137
314
83
oooooooooooo nostalgija. Brušenje batov, rezanje auspuhov, menjanje dihteng .... Kva je blo fletn, kje blo treba zjutraj pred šolo (popoldanska izmena) še bat zamenjat
cool-1.gif
.

Vprasaj

Majstr
15. avg 2008
1.393
380
83
Ljubljana
Citat:
Uporabnik ozze pravi:
oooooooooooo nostalgija. Brušenje batov, rezanje auspuhov, menjanje dihteng .... Kva je blo fletn, kje blo treba zjutraj pred šolo (popoldanska izmena) še bat zamenjat
cool-1.gif
.

Moj ne, je delal skoz z 10-15% mešanico....
je bil tolk zabasan, da sem na vsake tolk casa nitro not ulil da ga je spucal
wink-1.gif

če je pa olja zmanjkal sem ga pa kr z menjalnika si spodsodil
smile-1.gif

mal počasnej je šaltal, šlo pa je še vedno
wink-1.gif

Kamele0N

YUGOslovanski mehanik Dmitri Mendeleev
23. jul 2008
42.083
5.654
113
Pocasnej je saltal ker so vsi pametnjakovici not nalival ATF III namest ATF A...pol je pa sklopka drsela

Sej olje za avtomatske menjalnike je pac olje za avtomatske menjalnike....*ebesh standarde
bonk.gif