Nakup športne opreme prek Interneta

nick

Pripravnik
3. sep 2007
131
0
16
Zanima me ali kdo ve koliko dajatev plačam (carina+davek) če naročim športno opremo iz Anglije in koliko če jo kupim v USA.

LP.

kocka

Pripravnik
18. sep 2007
446
12
18
Anglija: samo njihov davek
USA: njihov davek+carina na celotno ceno (vrednost izdelka+poštnina)
Ne vem iz glave, koliko je carina za športno obutev.

shootek

Fizikalc
3. sep 2007
902
91
28
select 1 from dual;
Iz Anglije plačaš ceno, ki je na spletu + poštnina. Iz Amerike plačaš ceno + poštnino na vse skupaj pa še carino(mogoče so športni artikli oproščeni carine) in naš DDV + neko carinsko takso (če nakup preseže mislim da 22evrov).

ggg

Fizikalc
8. avg 2007
5.698
4
38
na vse artikle placas najprej dejansko ceno v trgovini, temu pristej postnino, postnino v sloveniji, slaba 2 eur po paketu poštarju ki prinese za izpolnjevanje položnic in na vse skupaj (!) še carino. carina se samo pri nas in v zimbabveju ne racuna po MPC ampak vkljucuje tudi carino postnih storitev

cheer.gif

doto

Fizikalc
25. jul 2007
3.175
0
36
Citat:
Uporabnik ggg pravi:
carina se samo pri nas in v zimbabveju ne racuna po MPC ampak vkljucuje tudi carino postnih storitev

Očitno ne več. Sem bil zadnjič kar malo presenečen, ko so mi zaračunali carino le na ceno artikla, poštnine pa ne.

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Vsak mu da malce drugačne informacije. To kar je ggg napisal vse drži, pozabil pa je omeniti, da na celoten znesek plačaš še DDV, ki za večino artiklov znaša 20%.

Če kupuješ iz držav EU-ja, potem carine, davka, itd. ni, plačaš samo ceno artikla in poštnino, kar plačaš direktno prodajalcu. Če pa kupuješ izven držav EU-ja, plačaš ceno artikla in poštnino, kar plačaš prodajalcu (PayPal, kreditna kartica, bančno nakazilo,...,) Na ta znesek plačaš še carinske dajatve, in nato na vse skupaj še ddv. Carino in ddv ponavadi plačaš kar poštarju, ko ti prinese paket. Ravno tako takrat plačaš še stroške dostave (od slovenske carine do tebe) in provizijo za plačevanje vsega tega skupaj poštarju.

Vsaj tako proceduro sem jaz imel, ko sem pred enim mesecem prejel paket iz Singapurja.

ojanez

Fizikalc
2. sep 2007
262
30
28
Jaz sem za artikel, ki je skupaj s poštnino stal okrog 105 eur (original valuta je bila v dolarjih), plačal vsega skupaj 25,5 eur stroškov. Večji del tega pade na DDV, carina je znašala 2,5% vrednosti artikla+poštnine, preostanek so bili ostali stroški, opisani v mojem zgornjem postu.

Pri carini so zelo različne tarife za različne artikle, tako da je lahko carina tudi bistveno večja.

medak

Pripravnik
18. jul 2007
730
0
16
www.potopisnik.si
pred dvema dnevoma sem moral interevropi posredovat znesek poštnine, da so mi opalili še nanjo carino.
Tako da verjetno je še kar po starem.
lp, m

tinekr

hot mamica
29. jul 2007
1.941
0
36
47
ksz
Ma ne bom zdaj za brezveze odpirala nove teme. Mene zanima le, če bi se dalo takšen outfit najt v Hervisu v MB, predvsem hlače in majca me zanimajo. Al majo trenutno lih nikakvo izbiro, ker so neke akcije. Me razpi****, da lih te ko si jaz nekaj omislim, majo neke popuste in akcije. Torej vem, da zase nič nem dobla.
Fotka outfita puma

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
ravno sem naročil 1kg težko potapljaško luč iz anglije. Cena ej bila 110 € + 20€ poštnina. Z vse države iz eu ni nobenih drugih stroškov. Iz uk zadeve potujejo 5-6 dni . V ameriki sem sicer isto zadevo videl ceneje, vendar ddv + carina + x bi verjetno minimalno prihranil.