Nakup rabljenga enoprostorca

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Radi bi menjal avto in šli v nakup enoprostorca. Predvsem zaradi prtljažnika in ker kampiramo.

Budget je okol 14.k €
Motor dizl, najraje euro6

V mislih imam te avte

S-max mk2 (težko ga dobit za 15€)
S-max mk1.5 (euro5 motor)

Citroen c4gp mk2 (2013-2017)

VW Touran 2016-

Opel Zafira Tourer

Kakšna mnenja?

Zaenkrat mi diši c4gp kjer za 13k € dobim že top opremo.
Kako so zanesljivi? Si ga lasti kdo?

Corvette

Majstr
6. nov 2008
421
283
63
Če bi med naštetimi izbiral sam, bi gledal za S-Max MK2 ali Touran 2015-, oba z Euro6 motorjem dobiš od ~13k dalje plus par stotakov za uvoz v lastni režiji (DMV, homologacija, stroški poti oz. avtovleka).

S-Max je večji in prostornejši, kar sem ga na kratko vozil mi je bil za odtenek ljubši kot Touran (aktualen letnik), a tudi dražji. Zmeraj je seveda opcija strešnega kovčka in ga daš gor po potrebi, če je v Touranu premalo prostora. Glede zanesljivosti sta tam-tam, z dvema prejšnjima generacijama Touranov v družini ni omembe vrednih izvenrednih okvar (1.9 TDI).

C4GP se mi zdi napram obema ne bom rekel ravno zastarel, vendar sigurno starejši po zasnovi. Opli mi ne potegnejo, kar sem pred časom testiral njihovih dizlov, se mi zdijo preleni pod 2000 obrati ... mogoče so v tem času že kaj spremenili.

msenjur

Guru
11. sep 2007
26.952
-393
113
tudi mi "kampiramo" pa si ne znam predstavljati, kam bi spravil vso robo v S-Maxa, ki ni daljši od karavana, le da ima višji strop in s tem več volumna v prtljažniku...

Nebi raje pogledal za čem večjem? Jumpy, Expert, Tourneo custom kategorija...

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
tudi mi "kampiramo" pa si ne znam predstavljati, kam bi spravil vso robo v S-Maxa, ki ni daljši od karavana, le da ima višji strop in s tem več volumna v prtljažniku...

Nebi raje pogledal za čem večjem? Jumpy, Expert, Tourneo custom kategorija...
:D:D:D:D:D
Mi tudi kampiramo: trije odrasli + 2 otroka + 3 kolesa za en teden brez težav v Superb 2 limuzina... Brez truge na strehi in brez prikolice:D:D:p. Pa nismo imeli le kopalk s sabo. Je pa res, da jaz ne bi spravil vsega noter, žena pa je...

S-Max MK2 zna biti best value.

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Kombi res ne rabim. Zdej pripeljemo vso robo v focusu.

S-max mk2 ne dobiš za 13k. Pri nas se začne pr 18k, v nemčiji pa tud isto.
Se mk1.5 prodajajo še kr za 15k

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
Potem pa preveri, kateri ti bolj ustreza. Zapeljat jih pojdi, ker recimo C4GP in S-Max MK1.5 sta popolnoma različni vozili. Prvi udobje in rolanje po cesti, drugi praktično (skoraj) avto. Pač odvisno kaj ti bolj ustreza.
Če si sedaj s Focusom zadovoljen glede prostora, potem bodo imeli vsi ti dovolj prostora in lahko izbiraš na podali drugih (tebi pomembnih) kriterijev.:cool:

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
kampiraš lahko samo s šotorom in spalko;: lahko pa s komplet kamp opremo (šotor, miza, stoli, hladilnik, arafat, samonapihljive blazine, spalke, kuhinja,....) in v tem drugem primeru nimaš osnovnih šans, da vse to stlačiš v tvojo superb limuzino.

mtl

Majstr
19. jul 2007
10.577
336
83
Kras
www.mtl.si
kampiraš lahko samo s šotorom in spalko;: lahko pa s komplet kamp opremo (šotor, miza, stoli, hladilnik, arafat, samonapihljive blazine, spalke, kuhinja,....) in v tem drugem primeru nimaš osnovnih šans, da vse to stlačiš v tvojo superb limuzino.
Ma nemoj? Hvala, da si mi povedal, da je bil zadnji dopust le v moji glavi.
Ogromen šotor (na eni strani za 4 osebe, na drugi za 2 in še vmesni prostor), 3x večja plahta za po tleh in še ena za v zraku za senco: dve kuhinjski mizici, indukcija, velika hladilna skrinja (na 220V in 12V), zložljiva miza s štirimi stoli, potem smo kupili še eno zložljivo mizo (in jo tudi pripeljali nazaj:D), 2x velike napihljive blazine, vsak svojo spalko (torej 5x), viseča mreža, vsa kablaža, posoda in še kar nekaj stvari, vključno z dvema nahrbtnikoma moje opreme. Je pa res, da ko se je vse to kupovalo, se je gledalo, da je bilo čim bolj zložljivo.
In ja, klime, televizorja in ostalih podobnih zadev res nismo imeli s sabo.

To ti je isto kot nekdo, ki kupi otroški sedež/voziček, potem gre pa menjat avto zaradi tega. Čisto sprejemljivo in me sploh ne moti, če njemu paše. Me pa moti, če mi potem soli pamet, ker jaz raje kupim sedež/voziček, ki paše v moj avto, pa čeprav je par EUR dražji kot tisti drugi.

Pa kot rečeno, sam ne bi vsega spakiral v avto. In ja, je res, če imaš kombi, pač vse skupaj vržeš noter in to je to. Je pa seveda stvar preferenc, če se boš jaj... s kombijem celo leto, zato da boš komot za na dopust ali pa obratno. Vsakemu svoje:cool:. Jaz sem pri ta drugih in to je pravilno ZAME, nikakor pa tega ne vsiljujem drugim.

Nazadnje urejeno:

cresh

Fizikalc
2. sep 2007
1.137
6
38
Litija
Jst saboj vse to tovorim, edin namesto hladilnika imamo hladilno na 220v.
Res pa da brez truge ne gre. Letos za na korziko imel kr dve gor :D

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Jaz mam c4gp in sem kolebal ravno med c4gp in smaxom, samo jaz sem kupoval novega. C4gp z vso opremo (no, brez displayev na sedežih za 2 vrsto) me je prišel 33k; isti smax bi mel prišel okol 45k.
Valda je neki razlike v velikosti, neki razlike v ceni, ampoak tuki se boš mogu sam odločit kaj ti je bolj pomembno... Ker vseeno stari smax je star :)

Jaz bi pač raje vzel novejši avto pol številke manjši, kot starejši avto pol številke večji... je pa cena tako tako, če bi dodal še par jurjev, ni vrag da ne dobiš že skoraj novega c4gp...

In ja, tut kampiramo in dam vedno trugo gor, ker se mi ne da tetrisa zlagat zadnji dan, ampak vržem notr in pol doma pospravim :)

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
Ja. prej sem mel berlinga in sem hotel bolj kultiviran avto in avtomatika in je c4gp ustrezal vsem razen led lučem, ker lahko dobiš samo xenon.

se pa vidi kje so mal privarčevali, ampak dokler ceno vzamem v zakup, jebiga... recimo električna zadnja vrata imajo samo gumb za zapret, zaklent jih moraš še vedno ali preko kljuke na voznikovih/sovoznikovih vratih ali pa preko daljinca... ko da še en gumb za close&lock ni bil v budgetu :)

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
To misliš zaklepanje med vožnjo?

Saj se ti lahko vrata sama zaklenejo ko spelješ, drugače pa če ne želiš, da jih od znotraj odprejo pa imaš na mehanizmu ključavnice blokado.

KStoner

Majstr
31. dec 2007
2.131
190
63
Ma nemoj? Hvala, da si mi povedal, da je bil zadnji dopust le v moji glavi.
Ogromen šotor (na eni strani za 4 osebe, na drugi za 2 in še vmesni prostor), 3x večja plahta za po tleh in še ena za v zraku za senco: dve kuhinjski mizici, indukcija, velika hladilna skrinja (na 220V in 12V), zložljiva miza s štirimi stoli, potem smo kupili še eno zložljivo mizo (in jo tudi pripeljali nazaj:D), 2x velike napihljive blazine, vsak svojo spalko (torej 5x), viseča mreža, vsa kablaža, posoda in še kar nekaj stvari, vključno z dvema nahrbtnikoma moje opreme. Je pa res, da ko se je vse to kupovalo, se je gledalo, da je bilo čim bolj zložljivo.
In ja, klime, televizorja in ostalih podobnih zadev res nismo imeli s sabo.

To ti je isto kot nekdo, ki kupi otroški sedež/voziček, potem gre pa menjat avto zaradi tega. Čisto sprejemljivo in me sploh ne moti, če njemu paše. Me pa moti, če mi potem soli pamet, ker jaz raje kupim sedež/voziček, ki paše v moj avto, pa čeprav je par EUR dražji kot tisti drugi.

Pa kot rečeno, sam ne bi vsega spakiral v avto. In ja, je res, če imaš kombi, pač vse skupaj vržeš noter in to je to. Je pa seveda stvar preferenc, če se boš jaj... s kombijem celo leto, zato da boš komot za na dopust ali pa obratno. Vsakemu svoje:cool:. Jaz sem pri ta drugih in to je pravilno ZAME, nikakor pa tega ne vsiljujem drugim.

vse tole kar si napisu + 5 ljudi v avto?

dj prosim, ne nalagaj. a vso to prtljago ste imel tud v naročju??

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
jaz sem govoril o električnih vratih prtlažnika... nima to veze z med vožnjo...

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
OK zadnja vrata so meni 3. in 4., prtljažnik pa 5. (pogojno 3.), ampak tako po spominu noben od mojih zadnjih par avtov ni imel posebej zaklepanja prtljažnih vrat.

luka51

Guru
16. avg 2007
14.402
5.682
113
vse tole kar si napisu + 5 ljudi v avto?

dj prosim, ne nalagaj. a vso to prtljago ste imel tud v naročju??
Še sosedom so pelali usput eno potovalko ker so jo doma pozabli. Pa še bi bil plac za enega štopara pobrat, če bi bil keri ob poti.
Kaj te sereš zaj da nalaga.

oby

Fizikalc
20. jul 2008
383
130
43
2009 letnik, shine 1.6.

pač razlika med berlingotom in C4GP je velika... eno je kombi eno je avto :) če bi v berlingotu lahko kupil vso opremo ki jo imam v c4gp, bi raje imel berlingota, ker še zdej pogrešam drsna vrata in vse to.