nakup rabljene Crome?

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Živjo,

pogledujem po rabljeni Cromi, letnik 2006 ali 2007. Na avto.net jih je enih petnajst, ki ustrezajo mojim kriterijem:
okrog 8500 EUR
ima ESP
motor 1,9
avtomatska klima

Jasno mi je, da ne gre posploševati, ampak - a so večinoma te Crome iz nekih italijanskih leazingov? Imajo prevrtene kilometre?

Na kaj naj bom posebej pozoren? Berem, da se je strešnemu oknu dobro izogniti, ker je kvaliteta vprašljiva. In da pri okrog 1500 obratih rada cuka. Da hitro pobira gume. Kaj še?

Jo imate? Jo poznate?

Prosim za pomoč!

JanezBlond

Pripravnik
26. jul 2007
39
3
8
Imam sam Cromo že skoraj 1 leto. l 2007 uvoz iz Francije kot nova. 100kKM. Prevozil do sedaj cca 25kKM. Avto velik in prostoren. Za po mestu obup (prevelik za parkirat
smile-1.gif
, na avtocesti zakon. Tempomat pa gremo. Cukanje se pojavlja občasno samo ni moteče. Včasih se lahko pojavlja cukanje, tudi ko puca DPF filter. Gume zankrat ni težav. Menjal sem dosedaj alternator, kar pa je serijska napaka pri teh avtih.
V glavnem jaz avto priporočam, ker je res dober avto. Glavna stvar pa je, da ga nima lih vsak kmet na vasi.

lp

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Pri nas jo ima oča 2 leti. Takoj ob nakupu je bilo treba menjat kondenzator klime (na stroške prodajalca), pa pri Fiat Kavčič smo spucali EGR ventil (20 eur, ker ga k sreči ni blo potrebno zamenjati).
Obvezno glej 150 konjske. Ne morem prehvalit motorja. Vleče zelo lepo, poraba pa 6,5 na kratkih relacijah!
cool-1.gif
Če greš na daljšo furo, je poraba lahko pod 6l, kar je za tako velik avto kar dobro. Avto je na zimskih 16" feltnah zelo udoben, na letnih 18" pač malo bolj trd.
Priporočam ti, da gledaš take z alcantaro oz. velurjem, ker usnje v tem avtu mi sploh ni všeč. Opremo vzemi dynamic ali emotion. Če se da, vzemi tako s panoramsko streho (avto vizualno naredi še bolj prostoren), ampak treba je pazit nanjo in jo vzdrževat, čene rado z*ebe mehanizem, posledica pa je šumenje ob večjih hitrostih.
Kilometrov imajo res vse okrog "magičnih" 120k, zato je najbolje takoj narest velik servis, pa si potem brez skrbi (priporočam avto servis Fiat Kavčič na Ižanski v Ljubljani).
To je to. Meni se zdi super avto z veliko opreme, za dokaj malo denarja.

Lp, G

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
ma fotr, avto sicer kr zadovoljiv, meni polozaj za volanom ne ustreza, pa premehek je. za moje pojme pa ima veliko pomankljivost in sicer nakladalni rob, ki onemogoca, da bi kaj vecjega nalozil v avto, tako da ce bos vozil velike stvari, poglej za ksnim drugim karavanom.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
a 2.4jtd 200km ti pa ne bi pasal.jaz sem zadevo vozil z avto menjalnikom.avto je bomba.za ta denar dobiš olično opremljen avto z fenomenlanim motorjem.poraba sitnih 9litrov
cheer.gif

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Sej imaš dvojno dno v prtljažniku.
Aja mene predvsem moti v notranjosti, da avto nima skoraj nič odlagalnih površin. Komaj dobiš prostor za telefon dat iz žepa.
smile-1.gif

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Očitno je to avto za fotre, saj ga ima tudi moj. In je zelo zadovoljen, okvar nič sploh, 1.9 dizel 150 konjev, kaka 3 leta ga ima, uvoz iz Italije. Meni je prevelik inu upravljanje z njim mi ni najbolj povšeči, drugače pa za ta denar verjetno boljšega avta teh dimenzij ne dobiš. Poraba: 6,7 s precej mestne vožnje. Aja, pa grejo notr 2,7 metra dolgi roloji s fotografskimi ozadji...takrat ko to rabim, si ga pa izposodim z veseljem, hehe.

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
sej dolzina ni problem, problem je da je odprtina za not spravt premejhna in en navadn dvosed ne gre not.

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
croma je namenjena udobnemu prevažanju potnikov in prtljage.za fotelj,dvosed in ostalo šaro si kupiš golfa karavana ali mondeota

Sulc

Fizikalc
22. avg 2007
978
175
43
Super,
kar nekaj uporabnih odgovorov in nasvetov.
Da mal odgovorim: 2,4 se mi zdi preveč. Glede porabe in zavarovanja. Tudi ne jemljem Crome za nek dirkalnik, tako da se mi za tako barko ne zdi potrebno več kot 150KM.
Me pa zanima, kako se avtomatik obnese v 150KM različici?
Veliko jih je okrog 120.000 km
rolleyes-1.gif
- zanima me, kdaj je po servisni veliki servis (prav takrat?) in koliko stane pri pooblaščenem (npr. Fiat Kavčič)?

Hvala in kar naprej z debato!

shift

Guru
20. jul 2007
9.928
2.341
113
za šankom
za 1.9 motor pride cca 500€ veliki servis.avtomatika z tem motorjem nisem vozil.vsekakor pa glej da imaš avtomatsko klimo.pa kot so rekli usnja ne jemlji rajši alcantaro.slovensko boš težko dobil.tako da se splača vzeti pri nekom ki ti da vsaj 3 mesece garancije na avto

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Se mi zdi da je na 120k glavni servis ja. A si ziher, da bi vzel avtomatika? Že na fiat klub forumu jih je ene par pojamralo nad tem menjalnikom. Pa hudič je, ker ne veš kako so bli vzdrževani, pa koliko kilometrov v resnici imajo za sabo.
smirk-1.gif

Pa izogibaj se teh prodajalcev, ki jih je Narodnjak naštel.
grin1.gif

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
mondeo prejsne generacije je po 1000 km bolj udoben kot croma, pa se vec prtljage majo lahko zraven v mondeotu... da ne govorimo da je polozaj voznika svetlobna leta pred cromo.

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Odvisno kakšen položaj ti je všeč.
wink-1.gif
Naša mati prav uživa, ker sedi visoko. Sam sem si pa sedež dal bolj proti tlem, pa mi je čisto vredu. Prestavna ročica mi je pa tud všeč, ker je malo višje.
Res pa se za volanom bolje počutim v svojem Passatu.

dsf

izbrisani
6. sep 2007
10.019
1
36
Avto sem že opazil na cesti , vendar do sedaj nisem niti gledal kakšno čudo je to.. pa sem šel na avtonet in že pri prvem sem pogruntal da je to spet (jasno za moj okus) avtomobilski izrodek. Na zadnjih sedežih se po slikah sodeč ne da normalno sedet če avto vozi povprečno velik voznik..

stieber

čebinar
1. sep 2007
17.258
3
38
Murgle
Jaz brez težav sedim za očetom in obratno, s tem da sva oba višja od 185 in noben od naju in rahitične postave.

Romzi

Guru
4. sep 2008
9.636
3.450
113
Dobrova pri LJ.
Citat:
Uporabnik R0KY pravi:
mondeo prejsne generacije je po 1000 km bolj udoben kot croma, pa se vec prtljage majo lahko zraven v mondeotu... da ne govorimo da je polozaj voznika svetlobna leta pred cromo.

In ko ti crkne vztrajnik in se stegneš še za dodatnih 1500€, si na konju
evil.gif

Mis

Fizikalc
1. sep 2007
2.627
0
36
Kolkr vem je fotr zrihtal vztrajnik pri Focusu skupaj s sklopko za cca 500eur....
17758-icon_confused.gif

Drugače pa Croma že mora bit neki dobrega, če drugega ne, en kup pleha v katerem lahko dobiš đej-ti-di. Ampak izgled je pa duhamoren za crknit.

Je pa Šumaher enkrat omenil da vozi Cromo.... Verjetno je zato zdaj presedlal k meci
grin1.gif

Valhalla

Guru
17. dec 2007
4.680
1.307
113
Jaz sem drugače s temile avti opravil, samo tale Croma se mi pa vseeno dopade. So pa sumljivo poceni ti avtomobili. Letniki '06, '07 do 9.000€ z vso bistveno opremo in močnim dizelskim agregatom. Po uradnem ceniku se pa konfiguratorji za ta vozila začnejo pri 25.000€
bonk.gif

Se bojim, da je Fiat še vedno bolj čustven kot racionalen nakup.