Nakup prenosnega diska nad 1 TB

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Spoštovano občestvo,

moja malenkost se je po globokem premisleku odločila, da bi bil skrajni čas za nakup novega zunanjega (prenosnega) HDD.

Sicer imam v lasti že kar nekaj časa moj "stari" Hofer disk z delovno kapaciteto 400 GB, ki kar noče in noče crkniti...
wink-1.gif

Po mojih podatkih se notri vrti Samsungov disk Spinpoint, tako, da v osnovi ne gre za slab disk.
Kakopak sem seveda opazil, da je o tem že objavljena obširna tema.

Po tehtnem premisleku se odločam za nakup zunanjega diska s kapaciteto 1 TB ali več...
Tokrat pa to ne bo Hoferjev disk ampak HDD kakšnega priznanega proizvajalca - Seagate, WD, Maxtor (Seagate Maxtor) ali kaj podobnega.
Bom dal nekaj € več, pa garancijo bi rad imel najmanj 5 let ali 60 mesecev!

Priključki morajo biti - USB, Firewire 400/800 in eSata...
V ožji izbor se je uspel prebiti tale model:

Seagate FreeAgent Xtreme

copiedpics03-nov-03-1732.gif

Zelo me zanimajo vaši predlogi in nasveti, mogoče tudi že kakšne izkušnje s tovrstnimi diski?
Obstaja še kakšen drugi proizvajalec kvalitetnih diskov, za katerega ne vem?
Za vsakršno pomoč se že v naprej iskreno zahvaljujem...
zmaga.gif

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113

Sicer disk izgleda kar velik. Če je še dovolj tih, ga kar kupi. Itak imaš garancijo.
smile-1.gif

Kje ga boš pa kupil?

rollingstones

3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
Sicer disk izgleda kar velik. Če je še dovolj tih, ga kar kupi. Itak imaš garancijo.
smile-1.gif

Kje ga boš pa kupil?

Nameravam skočiti ponj v sosednjo Avstrijo, ker so tam cene kar nekaj nižje kot pri nas...
wink-1.gif

Sicer pa tega modela pri nas tako ali tako še nisem zasledil!
Sam disk pa v realnosti ni tako zelo velik kot izgleda na sliki, vsaj kolikor jaz vem.
17758-icon_confused.gif

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

To je 3,5'' disk... pač velikost je podobna, kot pri vseh ostalih podobnih zadevah.

Če hočeš zares prenosno zadevo (kjer ne rabiš niti napajalnika), potem vzami 2,5'' zadeve (obstajajo v okusih do 500GB).

Mare2

Guru
18. avg 2007
5.004
-1.289
113
A ti si bliže Grazu ali Klagenfurtu?

Jaz sem včasih nabavljal v Mediamarktu in Cosmosu v Klagenfurtu. Drugje itak niso imeli kakšne zaloge.

Če je pri nas kaka akcija, je pri nas ceneje (gledal sem lani HP PSC.) Sicer pa obstaja možnost, da je tudi v Avstriji ceneje.
smile-1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Diski (samo zunanji!) so cenejši v Conradu, velikokrat imajo kake akcije, da niti verjet ne moreš. Včasih pa se najde tudi kaj ugodnega v Cosmosu. MediaMarkt in Saturn pa že dolgo nista glede diskov (in na splošno računalništva) več ugodna.

rollingstones

3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Citat:
Uporabnik Jernej pravi:
To je 3,5'' disk... pač velikost je podobna, kot pri vseh ostalih podobnih zadevah.

Če hočeš zares prenosno zadevo (kjer ne rabiš niti napajalnika), potem vzami 2,5'' zadeve (obstajajo v okusih do 500GB).

Vem, kaj mi hočeš povedati...

Stvar je v tem, da bi ta disk imel večinoma doma kot zunanjo enoto! Nisem imel niti namena ga kaj preveč okoli "sprehajati".
Le, da je (fizično) ločen od računalnika kot samostojna enota za arhiv ter, da je kapaciteta enormna.
cheer.gif

Citat:
Uporabnik Mare2 pravi:
A ti si bliže Grazu ali Klagenfurtu?

Jaz sem včasih nabavljal v Mediamarktu in Cosmosu v Klagenfurtu. Drugje itak niso imeli kakšne zaloge.

Bližje sem Haiderjevemu Celovcu kot štajerskemu Grazu.
Pa, saj imam pod moj profil napisano lokacijo.
wink-1.gif

Spomnim se, da je bil včasih veliko v igri MediaMarkt, danes pa ni več tako. Je polno manjših trgovin, kjer so stvari precej bolj ugodne!

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.413
2.425
113
Kateri diski pa imajo 60 mesecev garancije? A ta Seagate ki si ga gore nalepil?

Lp

Nazadnje urejeno:

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
uf predrago......sem videl ene VERBATIME 1TB v PELUGI za 92€ !!!!!!!!!!!!!!!!

aja1.5TB
bonk.gif

Nazadnje urejeno: