nakup otroškega avtosedeža

KillaKHAN

Guru
27. avg 2008
17.805
1.121
113
Jaz sem vzel Cybex Juno 2 - Fix. In je super zadeva. okol 200 eurov iz nemškega amazona.

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Jaz tudi Cybex za 9-18 in 15-30kg. Juno-fix in Solution Fix. Poglej cene tudi pri BC-ju, jaz sem dobil ceneje v SLO, kot pa v Avstriji in drugod.

Lp,

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
A niso moteče mizice za otroke . A se ne pocutijo utesnjeni v tem.

guardy

Guru
3. avg 2007
8.486
1.051
113
Obišči stran
Citat:
Uporabnik joshyslo pravi:

Sam sem že od nekdaj apriori tem mizicam, sem pa vseskozi zadovoljen z Britax/Roemer sedeži. Ravno včeraj sem za taveliko naročil dva Kid II sedeža, mali se seli na evolvo, ko jih očistim pa dam na prodaj dva King Plusa.

Ne vem, nekako bolj zaupam pasovom kot eni mizici, kjer otrok ubistvu sploh ni provezan :D

plexix

Fizikalc
10. sep 2007
908
153
43
Moji dve sta uživali v njem, nič ni bilo utesnjeno. Pri Solutionu pa tako ni več mize.

Lp,

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Jaz mam Trifixa v mojem avtu, zena ima Dualfixa v svojem. Oba imata svoje prednosti in pomankljivosti. Ce primarjam sedaj se Trifix boljse obnese predvsem ko juniorka zaspi, ke rji glavica ne kinka tako naprej. Dualfix je pa mel prenost, da sva jo lahko dal casa vozila rikverc. Juniorka pa se ne pritozuje nad nobenim zicem, brez problema se vozi na dolge relacije (500 km plus) Je pa res da uziva v voznji in se veseli vozit v avtu.
Sva pa z obema sedezema zadovoljna. Stari starsi imajo oboji King II LS (nima pac isofixa)in so prav tako zadovoljni, malecka pa tudi.
Smo pa vse sedeze pred nakupom sprobali v trgovini in nato se v avtu. Nekak nad sedezi z mizico ni kazala navdusenja oz. se je vedno pritozevala.

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
Trifix bi kupil kaj ce avto zadaj za sedežem nima za fiksirat pas. Ima pa v prtljažniku ob strani . Ali je vredu to

vuk

Pripravnik
19. nov 2007
499
4
18
Poglej v navodila od avta ce ima TOP TETHER pritrditev. Ali pa kje na netu. Kateri avto pa mas?

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:

Sam sem že od nekdaj apriori tem mizicam, sem pa vseskozi zadovoljen z Britax/Roemer sedeži. Ravno včeraj sem za taveliko naročil dva Kid II sedeža, mali se seli na evolvo, ko jih očistim pa dam na prodaj dva King Plusa.

Ne vem, nekako bolj zaupam pasovom kot eni mizici, kjer otrok ubistvu sploh ni provezan :D

Prednost mizice - smrkavec se ne more sam odpeti
evil.gif

Naši dve sta že dovolj veliki, da ju imamo lahko tudi brez mizice, potem pa kar naenkrat, sredi vožnje, ena lepo začne: "Mami, ati, Xxxxx se je pa odpela".
grims-1.gif

In potem pogledaš nazaj in stoji ena barabica, vsa ponosna sama nase, sredi avta in se smeje!
cheer.gif

Čez 2 minuti je še druga (tožibaba) odpeta... Preden imaš čas in prostor ustavit, ošteti smrklje in razložiti zakaj se tega ne sme delat, se lahko tudi kaj zgodi... Zato na daljše poti, sploh po AC, zaenkrat še uporabljamo mizico.

Nazadnje urejeno:

joshyslo

Pripravnik
Izključen uporabnik
30. jun 2008
250
4
18
Nima samo ob strani v prtljažnuku sta. Tako da nevem ce je to tud vredu

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.442
2.393
113
Pomurje
Citat:
Uporabnik AndrejK pravi:
Citat:
Uporabnik guardy pravi:
Citat:

Prednost mizice - smrkavec se ne more sam odpeti
evil.gif

Naši dve sta že dovolj veliki, da ju imamo lahko tudi brez mizice, potem pa kar naenkrat, sredi vožnje, ena lepo začne: "Mami, ati, Xxxxx se je pa odpela".
grims-1.gif

In potem pogledaš nazaj in stoji ena barabica, vsa ponosna sama nase, sredi avta in se smeje!
cheer.gif

Čez 2 minuti je še druga (tožibaba) odpeta... Preden imaš čas in prostor ustavit, ošteti smrklje in razložiti zakaj se tega ne sme delat,
se lahko tudi kaj zgodi... Zato na daljše poti, sploh po AC, zaenkrat še uporabljamo mizico.

Off:
No ja. Red in disciplina sta ti tuja
tongue-1.gif

Moj se je samo enkrat odpel. Pa ni njemu in mali na pamet padlo, da se še kdaj odpne. Da vidiš kakšne solze so bile, ko je na avtobusni gledal, kako sem se odpeljal brez njega. Lekcija za lifetime.

On:
Imamo Safefix od Römera. Vse ok.

AndrejK

Fizikalc
7. sep 2007
1.279
3
38
SI
Citat:
Uporabnik jonny77 pravi:
Off:
No ja. Red in disciplina sta ti tuja
tongue-1.gif

Moj se je samo enkrat odpel. Pa ni njemu in mali na pamet padlo, da se še kdaj odpne. Da vidiš kakšne solze so bile, ko je na avtobusni gledal, kako sem se odpeljal brez njega. Lekcija za lifetime.

On:
Imamo Safefix od Römera. Vse ok.

Not really... Pač probajo, kako daleč lahko grejo. Da bi pa 3 leta starega otroka pustil samega kjerkoli ob cesti... I don't think so.