Nakup optičnega čitalca - scanner-ja

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Razmišljam o nakupu scannerja. Rad bi imel dobrega, vendar bi ga potreboval večinoma le za včitavanje teksta in kopiranje, dodatki za fotografije in skeniranje fotografij mi pa ni toliko pomembno. Scanner mora delovati hitro in imeti funkcijo scan to PDF in direktno printanje. Ima kdo kakšne izkušnje?

tis

Fizikalc
25. jul 2007
5.423
0
36
Do sedaj sem imel poceni (150€ ) multifunkcijsko napravo HP... relativno uporabna a počasna
Pred kratkim sem nabavil poceni (300 €) multifunkcijsko napravo Canon MP830... zelo uporabna in hitra.

Pri prvi potrebuješ licenco Adobe, da ti dela PDF, Druga ima to vgrajeno in ima tudi že sw za OCR.

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.534
71
48
Kranj
Imam najcenejšega canona že nekaj let. Odlično opravlja svojo funkcijo. Zraven dobiš vse programe, ki jih ti rabiš (OCR).
Mi je že 2x padel iz mize na tla in še vedno normalno dela
cheer.gif

moho

Pripravnik
30. avg 2007
208
0
16
Pravzaprav bi si kupil nov skener, ker imam tudi jaz starega, pa se mi zdi, da bi malo pohitril zadevo. Multifunkcijska naprava pa mi ne diši.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik tis pravi:
Do sedaj sem imel poceni (150€ ) multifunkcijsko napravo HP... relativno uporabna a počasna
Pred kratkim sem nabavil poceni (300 €) multifunkcijsko napravo Canon MP830... zelo uporabna in hitra.

Pri prvi potrebuješ licenco Adobe, da ti dela PDF, Druga ima to vgrajeno in ima tudi že sw za OCR.

Koliko časa pa porabi za skeniranje A4 dokumenta (eno tako srednjo kvaliteto)?

Jernej