Nakup Omnie ali ?

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Lep pozdrav vsem forumašem, sem tik pred zamenjavo mobilnega telefona, in ker nisem trdno odločen sem se odločil, da vas povprašam o mnenjih in oredlogih. Sam sem se zagledal v Samsung Omnio, ker mi je telefon po funkcijah in obliki ter dodatkih kar všeč, sem pa pred kratkim zasledil, da ima resne težave z vzpostavitvijo povezave prek Wlan omrežja, in se rad sam preklopi na gprs, kar mi ni pa prav nič všeč. Zanima me ali mi lahko kdo od lastnikov omnij razloži kako je dejansko s tem. Prav tako me zanima, kateri telefon bi bil podoben po funkcijah in uporabnosti (NOKIE ne bi).
Hvala vam za pomoč in LP

hovi

Pripravnik
25. jul 2007
565
0
16
jaz z wlanom nimam kakšnih problemov.. je pa res, da se telefon sam poveže na gprs, ko greš naprimer v kakšno aplikacijo, kjer je potrebna povezava z internetom (outlook, opera, itd). drugi telefoni ponavadi vprašajo, če se želiš povezat in kako, omnia pa se kar sama od sebe poveže. mogoče je kje kakšna nastavitev, da se to izklopi, vendar je nisem zasledil. prav tako je moteče, da se povezava ne avtomatsko prekine, ko zapreš opero ali outlook in jo moraš ročno prekinit. če imaš recimo nastavljeno, da ti emaile pregleduje vsako uro, boš tako ves čas povezan z internetom, razen če boš zmeraj znova sam prekinjal povezavo. upram, da bodo to s kakšnim novejšim firmwareom popravli..

SeBr1nG

Pripravnik
10. nov 2007
118
0
16
To je značilno za sisteme z Windows Mobile sistemom. Pač ko greš na Wlan se moraš prej priključiti, nato pa zagnati Opero in ti bo ostal na WLANu dokler boš v radiju. Sicer ne vem za Omnio iz prve roke, je pa bilo tako na prejšnjem dlančniku FSC Loox in sedaj na HTC HD tako da predvidevam da je tako tudi na Omnii

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Hvala za posredovane odgovore, vendar bi rad odgovor ali je mogoče onesposobit, izključit povezavo z GPRS ko si na WLANU, ali je to mogoče le z izbrisom GPRS nastavitev? Prosim še kak komentar na to.

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
take trditve ponavadi postavljajo noobi, ko prvič v življenju dobijo winmo v roke in ni nič jasno.

1. wifi dela ko raketa, brez bilo kakega problema
2. winmo ima nastavitve za povezovanje na različna omrežja, v katere se moraš na začetku malo poglobit da jih nastaviš. Kot neke vrste profili. Če ni tega in tega omrežja, poveži na to in to ipd.
3. Ko si na wlanu, gprs ne laufa. Se niti ne zažene, če kot zgoraj že povedano, prvo vklopiš wifi in poiščeš kako omrežje. Če je na voljo, se poveže, zaženeš opero in to je to.
4. Če se ti ne da ubadat z točko 2., inštaliraš program nodata, ki ti izklopi gprs in se sam od sebe ne bo več nikoli prižgal

elc

Pripravnik
12. okt 2007
144
0
16
Kras
Steve, hvala za odgovor, ki si i ga podal, upam da to res drži in v kratkem nabavim Omnio. Če pa je še kako mnenje ne bo škodilo.
Hvala LP

Semantique

Pripravnik
17. mar 2008
783
0
16
elc: jaz sem bil razočaran ko sem delal primerjavo med Omnio in iPhonom 2G. Nad Omnio. Software je svetlobna leta zadaj, edino kar je podobnega iPhonu je oblika in da ni tipk. Ampak to slednje je pri Omnii problematično, ker nima multi-toucha pa še software je zanič (Window Mobile je res podn).

Tako da raje prej sam sprobaj in primerjaj, tudi z Nokio 5800.

mihael

Zelenc'
27. jan 2009
1
0
1
jaz imam zdaj trenutno ze 4 tedne ta telefon in sem zelo zadovoljen! instaliram sem si tudi ta program nodata in vedno vprasa ce se zelis povezat z gprs!
izbiral sem med i-phonom in omnio in za sebe moram povedat da sem se pravilno odlocil ker je telefon odlicen