Nakup MTB kolesa

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Gledam Kono cinder cone in caldero, 07 ali 08 model. 07 jih skoraj ni več, samo je možno, da jih bojo spet dobil.

07:
http://www.veb-company.si/gorska_kolesa/kona07/2k7_cinder_cone.htm
http://www.veb-company.si/gorska_kolesa/kona07/2k7_caldera.htm

08:
http://www.veb-company.si/gorska_kolesa/kona08/kona_cinder-cone-08.php
http://www.veb-company.si/gorska_kolesa/kona08/kona_caldera-08.php

Malo pokomentirajte in ali se za ta dnar dobi kej podobnega, še boljšega? Sem slišal, da so hayes sole bl tako diski, poznam tud primer, da škripajo in tresejo po eni sezoni (zaradi neservisiranja?) So tisti diski na novem cinder cone boljši kot na 07? Pomagajte mi.
wink-1.gif

Pungi

Pripravnik
2. avg 2007
208
0
16
Samo za info, v Viper Scandium z opremo X9 za 1.100€.
Da se tudi dogovorit za kak popust... pomoje bi te stalo nekje 1.000€.

Tale Viper z opremo X9 je bistveno boljše opremljeno kolo, kot pa te štiri kone. Res je, da to ni neka znana znamka kot npr. Kona... nimaš pa kaj zgrešit s tem kolesom.

Verjetno ga bom tudi sam vzel.

Edit: Caldera 08 je tudi solidno kolo... mislim da z nakupom nimaš kaj zgrešit.

Nazadnje urejeno:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Taka kolesa (viper) so največji pofl.... ljudje palijo na dobro opremo, okvir pa sploh noben ne pogleda.

Poglej še Cube LTD

ali pa Scott scale 50

novaa

Pubec
19. jul 2007
8.535
1.234
113
pa Focus ali pa Univega .... odlična kolesa.....

vsekakor pa priporočam da se ostani pri opremi od Šimana
smile-1.gif

Sram je res dober.... ampak... ko ga je potrebno servisirat..... ojoj

klekej

Majstr
26. jul 2007
5.459
346
83
34
Mene je sram totalno razočaral, pa saj ne šteka al pa kej, samo razmerje med prestavami me moti, sicer mam sx5 zadnjega.

ChickenBoy

Fizikalc
27. avg 2007
1.918
0
36
40
Pri kolesu prvo glej geometrijo in pa počutje na njemu. Kaj ti pomaga huda oprema, če te vse boli med vožnjo. Pojdi v trgovino in malo probaj kolo. Oprema bo zdržala brez problema. Razlika med LX in XT ni tako velika. Seveda odvisno koliko km boš vozil na leto.

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Da malo ukradem temo.
Sem pred nakupom kolesa. Nebi rad preplačal kakšne znamke, sem si pa pri lokalnem prodajalcu koles nagledal eno kolo, pa bi vas mojstre vprašal za mnenje cena-kvaliteta. Vozil se bom večinoma makedam in gozdne poti, asfalta bolj malo.
Nagledano pa imam tole kolo
Nebi rad, da me naplahtajo, saj se sam ne spoznam najbolj na te zadeve, še. Rad bi pa kolo, da bi me zdržalo kar nekaj časa.
Lani sem kupil Nakamuro, tolko da sem videl, ali bom sploh kolesaril. Sedaj pa me je potegnilo, pa bi rad vzdržljivejše kolo.

Upam da se bo dalo komu prebrat, pa da nisem preveč zakompliciral.

pozabil sem še na ceno. Dobil bi ga za 670€

Nazadnje urejeno:

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
A noben ne hodi v ta del foruma, vsi samo čvek pa spam kotiček berete, pa avtombilisični del foruma?
Malo me mika tisto kolo, pa bi rad čimveč mnenj.
Hvala

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
Ja jest sem ti že povedal, da ni vreden svojega denarja. To so češke firme, ki odkupijo 15 let staro tehnologijo okvirjev. Sploh pa ima to kolo slab okvir, zelo slabe vilice, slabo gonilko, povprečno ostalo opremo...itd....

Od tega kolesa bi imel edino gume, ket so larsen TT
cool-1.gif

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Hvala za pomoč.Bom pogledal za drugimi kolesi.
Kaj bi še priporočal poleg tistih 2. Za ceno do max 950€

Nazadnje urejeno:

hooger

Fizikalc
5. sep 2007
1.984
17
38
Bled
za tak denar bi sam izbiral med naslednjimi. (cene so mal višje, ampak se skoraj pri vseh da za gotovino dobiti popust, tako da bi bil na koncu na cca. 900-1000€)

Cube LTD race 2008 - Ta sigurno je BEST BUY....ima ful dobre amortizerje, super opremo (sploh XT peste), ene najboljših (če ne kar najboljše) zavor, in zelo dobro težo

mal pa poglej še tele:
Scale 50
Ghost SE 7000 DISC
Kona Kula 08

je pa tako, da se nujno moraš odpeljat do prodajalca in sprobat vse skupaj. Po podatkih je lahko kolo dobro, geometrija pa ti bo lahko čisto napačna. Zato kar veselo v trgovino in testirat.

Steve

Guru
13. avg 2007
9.964
1.846
113
če ga misliš imet dolgo, pa če od njega pričakuješ da bo delal zanesljivo, potem se raje ozri po znamkah z daljšim stažem. Recimo pri giantu poglej modele xtc 2,3, terago. Kvaliteta in geometrija tu nista vprašljiva, pri znamkah, ki so se pojavile šele pred kratkim, pa moraš bit bolj pazljiv. Seveda to ne pomeni da so slabše, lahko so seveda tudi boljše, samo dobro se pozanimaj preden se odločiš
wink-1.gif

kapadimul

Fizikalc
10. avg 2007
656
27
28
Dravograd
Saj zato pa sprašujem tu na forumu, da dobim čimveč mnenj in predlogov. Ko bo vse zbrano na enem mestu, grem pa ponovno v akcijo, pa da najdem kolo, ki mi bo ustrezalo.