Nakup LCD monitorja

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
pozdravljeni!

zadnje case vedno veckrat vidim potrebo po vecjem LCD monitorju - enega sicer ze imam, monitor Dell, ki je priklopljen na stacionarca, na katerega pa vecino casa dela sestra.

ker sva oba bila s tem Dellom izredno zadovoljna, me mika nakup Della ( Philips )

kolikor se spoznam, naj bi bila IPS matrika precej solidna. monitor bi se priklapljal na MacBook Pro 13, uporabljal pa se bo za urejanje fotografij.

hrci

Pripravnik
22. jan 2008
865
2
18
če hočeš urejat fotografije si kupi takiga z večjim kontrastom pa odzivnostjo

R0KY

Guru
30. apr 2010
3.830
715
113
zanimiv da ma recimo EIZO ColorEdge CG241W vecji gtg kot najcnejsi samsung... mislm, dej ne prbiji neumnosti...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Ce mislis te fotke tak amatersko, potem je vseeno.
Sicer pa modeli za 200 EUR nimajo kaj iskati tle.

Najbolje pogledati v zivo, kako slika zgleda.

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
za Della, ki ga imam doma, sem dal cca, 160€ takrat (če se prav spomnim) in je dal veliko fotk čez in ni bilo nobenih problemov, še kalibriral ga nisem ...
wink-1.gif
zelo blizu Applovim monitorjem (v fotografiji je pač Applov monitor top ...)

sem razmišljal o kakšnem iz višjega cenovnega razreda, ampak drugo leto je v planu nov MacBook in tam bo res vsakih 100€ prav prišlo ...

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Različno nastavljen kontrast in svetlost?
Razen tega črnine postanejo svetle, če gledaš pod rahlim kotom (VA in IPS ekrani).

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
že, že, samo če ne veš, kako črno mora zgledat 0 ti nič ne pomaga ...
wink-1.gif

btw - včeraj sem šel en krog po Comshopu in Big Bangu - sicer videl enega LG-ja z nagrado TIPA, "najboljši vstopni fotomonitor" ... ampak me ni impresioniral s sliko, je pa res, da so ti monitorji priklopljeni na razdelilec, ki je priklopljen na razdelilec in tako naprej ... od vseh sta me še najbolj prepričala Philips in Dell ... ki sta glede na sliko tam tam, le razlika v ceni 50€ ...
tongue-1.gif

so pa v Comshopu pokazali full prijaznosti in me pozvali, naj pridem z Macom, bomo priklopili in bom sam lahko videl, kater bo še najboljši ...
smile-1.gif

PIC

Fizikalc
17. avg 2007
2.466
2
38
Če ima tebi MacBook kakovosten zaslon ...hmm .. potem pa nisi ravno izbirčen?
smile-1.gif

LP,
PIC

DJ_Beat

Dacar
23. jul 2007
4.204
3
38
Kranj
rener.info
Moras vedeti, da so vsi monitorji v trgovinah z nasponanimi barvami, samo, da cimlepse in cimboljse zgleda.. ti pa ves, da ne potrebujes tako mocnih barv, ampak cimbolj realne..

DizzyReed

Shmoo
5. avg 2007
7.663
220
63
41
Ljubljana Moste
juretov.blog.siol.net
Comshop, City Park.
smile-1.gif

na koncu sem se odločil za Dell 2312HM, če sem si prav zapomnil - predvsem zato, ker enega Dell-a že imam (Dell 2009wt) in sem z njim izredno zadovoljen.

plus, razlika med Philipsom in Dellom je bila v ceni najverjetneje zato, ker je bil Philips manjši (22").

kar sem imel priložnost delat na novem Dellu - to je to.
grin1.gif
edino študiram, da bi ga skalibriral, pa moram zgruntat, če se MacBook Pro da skalibrirat tako, da ostane primarni ekran nedotaknjen, zunanji se pa skalibrira.